Reklam

Microsoft, Bazı Kinect Kodlarını Açtı

4
Reklam

Microsoft ile ilgili uzun zamandır kaynak kodu paylaşımı haberi yapmadığımı hatırlıyorum. Toplam sayıya bakacak olduğumuzda çok fazla Kinect kodu başta olmak üzere, kaynak kodlarını açmayan Microsoft, açık kaynak severler için küçük; kendi için büyük bir adım attı.

Ünlü oyun konsolu Xbox 360′ın en yenilikçi kontrolcülerinden olan Kinect, hem ses hem de hareket algılama performansı olarak pek çok otoritenin saygısını kazanmış durumda. Pek çok özel çalışma sonrası bilgisayarlarda da kullanılabilir hale gelen Kinect, sadece oyun değil pek çok araştırma geliştirme işinde de kullanılabiliyor.

Reklam

Microsoft, Kinect‘in yüz izleme, alan derinliği hesaplama ve konuşmaları algılama gibi pek çok özelliğinin kaynak kodunu yazılımcılara açtı. Toplamda 22 civarı kod öbeğini paylaşan Microsoft, kodları Apache 2.0 lisansıyla beraber ücretsiz olarak yazılımcılara sundu.

Kodlardan tam olarak yararlanabilmeniz için Visual Studio, .Net ve Kinect for Windows SDK‘larını bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor. Ayrıca işlem yapmanız için de C++ ve C# dilinde işlem yapan, Visual Studio gibi programlara ihtiyacınız var.

Kodlara erişmek isteyenler, buradaki sayfaya tıklayarak; gerekli bilgilere ulaşabilirler.

:: Microsoft’un Kinect kodlarının bazılarını paylaşmasını nasıl yorumluyorsunuz?

4 Yorum

  1. Bu cihaz devrim niteliğinde bir alet sadece oyunlarda değil diğer uygulama alanlarında çok yaratıcı.

  2. Eğer yıllar sonra biri bu yorumumu okursa adam bilmiş desin 🙂

    Bu teknoloji ilerde cok farklı alanlarda kullanılacak ve oldukça popüler olacak

    Microsoft gibi bir firma boş yere bu teknloji ile uğrasmıyor

  3. Kinect’in kodlarını paylaşması tabii ki güzel fakat şu anda etkileşimli medya örnekleri ülkemizde de mevcut ve iki sene içinde piyasaya egemen olacak. Neden bahsediyorum? Örneğin bir bankanın sayfasına girdiğimizde notebookdaki kamera bizi algılayıp dokunmadan el hareketlerimize tepki veren bir arayüz sağlayacak örneğin bu arayüz ekrana bakmadığımızda anında ekranı kapatacak. Veya web sitelerinde gezerken beğendiğimiz gözlük modelini seçince yine kameradan alınan görüntü ekrana yansıtılarak üzerine o gözlük (veya saat veya kolye….) yerleştirilerek yüzünüzde nasıl duracağını bir nevi mağazada gezme kolaylığında size yaşatacak hatta bu çalışmalar bir çok firmada başladı bile. Yani kinect bu işi yapabilecek bir cihaz fakat olmazsa olmaz bir ürün değil notebook (veya herhangi bir kameralı cihaz)üzerindeki sıradan bir kamera pek çok işlem için yeterli

  4. “Eğer yıllar sonra biri bu yorumumu okursa adam bilmiş desin 🙂 Bu teknoloji ilerde cok farklı alanlarda kullanılacak ve oldukça popüler olacak Microsoft gibi bir firma boş yere bu teknloji ile uğrasmıyor ”

    arkadaş ne büyük laf ettın

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version