Microsoft’un kullanıcılarını Windows 11’e geçirme çabalarına rağmen, Windows 11 kullanım oranındaki artış son aylarda oldukça yavaşlamıştı. Fakat ortaya çıkan yeni analiz, Windows 11’in benimsenme oranı nihayet yeniden yükselmeye başladığını gösterdi.
Windows 11, kullanım oranı ile Windows 10’u kovalıyor
Popüler uygulama ve oyunların kullandığı reklam ağı AdDuplex tarafından hazırlanan yeni rapor, Windows 10 ve Windows 11’in pazardaki son durumunu ortaya çıkardı. Mayıs ayını ele alan analizdeki rakamlar, AdDuplex’in incelediği cihazların yüzde 23’ten fazlasının Windows 11’e sahip olduğunu gösterdi.
Nisan ayının verileri Windows 11’in yüzde 19,4’lük bir pazar payına sahip olduğunu göstermişti. Yani Mayıs ayı itibarıyla yüzde 23,1’e genişleyen Windows 11 kullanım oranı, bir önceki aya kıyasla kabaca 4 puan artmış gibi duruyor.
Windows 11’li Xiaomi Book S, performans testinde!
Sadece Windows 10 ve 11 yüklü cihazları ele bu rapor, nihayet her beş bilgisayardan en az birinde Windows 11 kurulu olduğunu gösterdi. Microsoft’un kullanıcıları yeni işletim sistemine geçirme çabaları nihayet sonuç vermeye başlamış gibi duruyor.
En yeni işletim sistemi kullanıcılara dokuz ay önce açıldı. Dokuz ay içerisinde yüzde 23,1’e ulaşmak biraz yavaş gibi görünse de, son bir ay içerisinde yüzde 4 artış yaşaması dikkatlerden kaçmadı. Karşılaştırma yapmak gerekirse Windows 10, ilk 12 ayda yüzde 38’lik bir paya sahip olmayı başarmıştı.
Araştırma firması StatCounter tarafından yapılan küresel Windows kullanım raporu ise Windows 11’in tüm Windows sürümleri arasında üçüncü sırada olduğunu ortaya koydu. Mayıs ayı itibarıyla yüzde 10 paya sahip olan Windows 11’in hemen önünde ise sırasıyla Windows 7 (yüzde 13) ve Windows 10 (yüzde 71) yer aldı.
Windows 11, bir süre boyunca Windows 10 kadar popüler olamayacağını bilsek de, yakın zamanda Windows 7’yi geçecek gibi duruyor. Bu kullanım artışında başlıca Microsoft’un kullanıcıları yeni işletim sistemine yönlendirmesi yatıyor.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.
Görev çubuğuna eklenen web tarayıcıları tıklanıp açıldığında, kullanıcı ayarlarını kaybederek ve eklentiler yüklenemeden açılıyorlar, dolayısıyla web tarayıcılarını görev çubuğuna değil de başlat menüsüne eklemek gerekiyor. Madem görev çubuğu böyle bomboş olacak, bari MacOS işletim sistemindeki gibi boyutları kısa bir dock yapsınlar, yalnız ekranın aşağısında değil yukarısında, hatta yanlarda da kullanabilelim.
ryzende yükseltme almıyor çözülmeli
Sistem gereksinimlerini kaldırsın Windows, şimdi hiç vakit kaybetmeden Windows 10’dan, Windows 11’e geçerim.
Tpm Bypass olmasaydı yüzde 5 bile kullanım olmazdı.
Dün ben iş bilgisayarını w11’e yükselmiştim ondan olabilir mi?
Windows 11 yüklenmiş yeni bilgisayar satışlarıyla az bir yükselme olmuştur, çünkü Windows 10 daha hızlı ama onun da destek süresi artık sona ermek üzere. Milyarlarca bilgisayarın akıbeti ne olacak belli değil. Bu olumsuz durum çok büyük bir yazılım piyasası ve çok büyük fırsatlar doğuracaktır. Microsoft piyasayı kaybetme riski ile karşı karşıya.
Hatalar ve eksikler acaba giderildi mi yoksa halen W10 daha mı güvenli?
Takmayın hiç Microsoft sistem geliştirmekten çok ekonomik döngüye göre kendini ayarlayan bir sistem.Yeni bilgisayar aldırmak, bağımsız program yapımcılarına para kazanma şansı vermek falan.Yoksa şimdiye kadar öyle bir windows yapardı ki bir bilgisayarla her işi yapılabilirdi.proje çizimi, animasyon yapımı,.oyun..her şey.Dışarıdan hiç bir şey yüklemeye gerek olmazdı virüs falan hiç bir şey kalmazdı…Bu maçın kuralları sahtekarlıkla yürüdüğü için böyledir windows .
Windows 11’i beğeniyorum ve kullanıyorum ama Windows 10 kullandığım zaman daha hızlı çalışıyor ve hiçbir eksiği yok. Windows 11 kullanmamın tek nedeni desteklenme süresinin daha ileri bir tarih olması, ayrıca simgelerinin daha güzel olması dışında hiçbir üstünlüğü yok.
Bence 11 daha hızlı.
Windows 11 tamamen ticari oluşturulan bir sistem zaten sistem bilgilerinden göre bilirsiniz o yüzden sonuna kadar Windows 10
Windows 11 kullanın gitsin kafanıza bakın. 10 çöpünden kurtulun. Bilgisayar TPM sorunu varsa bypass edin gitsin. Kurtulun şu 10 çöpünden.