10 Haziran tarihinde Microsoft’dan yapılan açıklamaya göre Microsoft, BlueStripe’ı tam olarak bünyelerine kattıklarını duyurdu. Bu birleşmenin Microsoft’un yenilikçi ve güvenilir hibrit bulut çözümleri sunacakları sözünün bir kanıtı olarak gösterildi.

BlueStripe ise bir uygulama yönetim teknolojisi. BlueStripe’ın çözümleri arasında farklı işletim sistemleri, birden çok veri merkezi ve bulut ortamı gibi ürünlerin haritalanması, izlenmesi ve sorunlarının giderilebilmesi gibi özellikler bulunuyor.

Her geçen firmalar iş bitirmek, yenilikçi çözümler geliştirmek ve sert rekabet ortamında yer kapabilmek için yazılımlara ve yeni uygulamalara güveniyor. Bununla birlikte ortaya birden çok uygulama, inanılmaz boyutlarda veriler, bu verilen depolanabileceği birden çok özel, halka açık sunucular ve veri merkezleri çıkıyor.

Sistem böyle karmaşık olunca IT elemanlarının her bir uygulamayı ve ortaya çıkan veriyi takip etmesi ve güvenliğini sağlaması, ayrıca hangi uygulamaların hangi veri merkezinde veya sunucuda çalıştığını, hangi verinin halka açık hangi verinin gizli olduğunu takip etmeleri bir hayli zorlaşıyor.

BlueStripe’ın çözümleri de işte bu noktada devreye giriyor. Kurumsal bir hizmet olan bu çözümler, IT elemanlarına sorunların tam olarak hangi noktada oluştuğunu gösterebilirken farklı çözüm önerilerinde de bulunuyor. Ayrıca bağlı olan bütün donanım ve uygulamaları gösterebildiğinden verinin takip edilmesini ve güvenliğinin de sağlanmasını sağlıyor.

:: Microsoft, Nokia Theatre İsim Haklarını Aldı

Microsoft’un BlueStripe’ı bünyesine katmasıyla birlikte bu hizmetlerin satışı da yakın bir tarihte durdurulacak. Ancak Microsoft’tan gelen açıklamaya göre geçerli BlueStripe müşterileri için destek sağlanmaya devam edilecekken, bütün BuleStripe hizmetleri de System Center ve OMS (Operations Management Suite) gibi Microsoft’un yönetim hizmet ve uygulamalarına entegre edilecek. 

:: Sizce Microsoft bulut bilişim alanın yeterince güçlü mü?