Android işletim sistemi baz alınarak geliştirilen CyanogenMod ile büyük ilgi gören Cyanogen, teknoloji devlerinin de gözetimi altında. Şimdiye kadar 50 milyonun üzerinden akıllı telefonda yüklü olduğu tahmin edilen yazılımın; Benchmark Capital, Redpoint Ventures, Andreessen Horowitz ve Çinli sosyal medya devi Tencent gibi oldukça büyük yatırımcıları var. İddialara göre yeni yatırımcılarından biri de dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden Microsoft olabilir.
The Wall Street Journal’da önemli ve güvenilir kaynaklara dayandırılarak kaleme alınan habere göre Cyanogen, Microsoft’tan 70 milyon dolar seviyesinde bir yatırım alabilir. Amaç ise gittikçe yükselen kullanım oranıyla dikkat çeken CyanogenMod’un gücünden faydalanmak. Örneğin Google arama motoru yerine Microsoft’un Bing arama motorunun varsayılan olarak geleceği CyanogenMod’lar ve buna benzer gelişmeler gündeme gelebilir.
Yatırımla birlikte Google’ın Cyanogen üzerindeki etkinliğinin azaltılması, Microsoft uygulama ve hizmetlerinin Cyanogen modları ile birlikte daha fazla kullanıcıya ulaştırılması hedefleniyor gibi görünüyor. Bir takım sürprizler de ortaya çıkabilir.
En çok merak edilen konu ise olası yatırım sonrasında Cyanogen tarafından Microsoft klonu bir işletim sisteminin ortaya çıkıp çıkmayacağı. Otoritelere göre yüzde 3’lük pazar payıyla iOS ve Android’in oldukça gerisinde konumlanan Windows Phone mobil işletim sistemi için bu tür bir gelişme oldukça sıradışı. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi bunun gibi sürprizler gelebilir.
Elbette tüm bu olasılıkların, kısa süre içinde gelecek bir Microsoft yatırımının sonrasında ele alınması gerekiyor. Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz.
:: Cyanogen ile Microsoft arasında bir işbirliği olmasını ister miydiniz?
Keşke… Bıktım zorunlu google urunlerinden
iyi bir hamle olur kesinlikle
Önceki haberde o kadar diyorduk "Hop dedik CM gözün başın ayrı oynuyor" dedik meğer arkalarına MC almışlar 2015 ila 2016 yılında Google ile Mc kavga edecek bizde mısır patlatıp izleyecez.
Hakkýný yemeyin internet explorerýn son sürümleri adam oldu. Telefonda zaten bence en iyisi o.
Cyanogenmodu kullanmanın önemli nedenlerinden biri google hizmetlerine daha cabuk ve kolay ulaşabilmem. Microsoft işbirliği yapabilir tabiki ama bu, kullanıcıların tercihlerini kısıtlamamalı.
aman microsoft birde bunu batırma
Firefox artık Google ile değil Yahoo ile geliyor necefli masrapa sallama bence.
Cyanogen Android’den vazgeçmezse, Microsoft Ballmer’in bir zamanlar kanser diye nitelediði Linux ile haþýr neþir olacak demektir. Ama paranýn yüzü sýcaktýr denir. Belki de Cyanogen artýk Windows Mobile geliþtiricisi olarak yoluna devam eder, ki o da hayýrlý olsun.
Windows telefonlara bir kaç profesyonellerin kullanabileceği ses Uygulaması olsun (analyzer gibi) supercell oyunları ve candy crush olsun yeterli. 5-6önemli uygulama daha olsa gayet alınabilir bir telefon olur.
Microsoft'un Cyanogen'e bulaşması Cyanogen'in sabotajı şeklinde olur. Umarım böyle bir saçmalık olmaz. İnsanlar Cyanogen'i hızı ve android sürüm güncellemesi sağladığı için kullanıyor. Üstelik google'dan kurtulmayı da bir nebze kolaylaştırıyor. Google'a değil Microsoft'a bağımlı bir Android de kullanıcılar açısından kötü olur. Cyanogen bence kendi kendini sabote etmiş olur. Microsoft Cyanogen'i bitirir. Linux'un hiçbir formuna Microsoft'tan hayır gelemez.
Siz olayý ya þöyle ya böyle diye yorumluyorsunuz. Microsoft parayý yollar, hem Windows Phone yaparlar hem Android. Cyanogen kolay kolay Androidden vazgeçmez.
iyi valla satın alırsa wp8 in sıkıcı arayüzünden kurtuluruz 🙂
Microsoft'un böyle birşeye gerek bile duymaması lazım. Windows Store'ye teşvik versinler. Mesela ben o 70 Milyar'ı Cyanogen'a yatıracağıma uygulama yapan (King,Supercell,Gameloft vb.) büyük geliştiricilere Windows Phone'a oyun yapması için teşvik parası veririm. 70 Milyar maliyet bile almaz En fazla 1 Milyar Amerikan Dolarını harcasan yine yaparlar. Düşünsene Candy Crush Saga,Soda Clash Of Clans Boom Beach, gibi oyunlar gelirse ve Windows Store'deki çöp oyunlar silinirse, 2 3 sene sonra Android'i havada karada geçecekler.
Yüzde 3 paya sahip Windows Phone yüzde 60paya sahip Androidi gecer mi birkaç yıl içinde dedi ben mi yanlış okudum
satya nadella farkı
Bence sorunun kaynağı uygulama geliştirme işinde. Birçok işletim sistemi var IOS, Android OS, Blackberry OS, Windows OS, Firefox OS, Sailfish OS, Tizen OS yani OS babam OS fakat bunların içinde sadece Apple ve Google firmalarının çalışanları geceleri rahat uyuyor. Diğer firmalar, özellikle mobil işletim sistemleri konusunda, geliştiricilerin ve tüketicilerin ilgisizliğinden dolayı yeterince gelişemiyor. Sorun uygulamaların bir veya iki işletim sistemine göre tasarlanmasında. Donanım olarak bütün işletim sistemleri benzer donanım kullansalarda, iş uygulama konusuna gelince tökezliyor. Geçenlerde Blackberry CEO'su Chen konuya değindi ama çok da etkili olmadı. Bu sorun belkide, uygulamaların bütün işletim sistemlerine uyacak şekilde tasarlanmasıyla halledilebilir. Bütün cihazlar kendi internet tarayıcıları ile bütün websitelere girebiliyorsa bu da mümkün olabilir diye düşünüyorum. Ortak uygulamalar ile tüketici kazanacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca donanımın geliştiği gibi yazılımlar da daha çok gelişip çok daha fazla istihdam oluşacaktır.