Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Microsoft Defender Uygulama Koruması tarihe karıştı!

Ana sayfa / Windows 11

Microsoft, Windows 11 24H2 güncellemesi ile kullanıcılarını şaşırtan bir karar aldı ve uzun zamandır güvenlik katmanı olarak kullanılan Microsoft Defender Application Guard (MDAG) (Defender Uygulama Koruması) işlevini tamamen kaldırdı. Peki neden böyle bir karar alındı?

Aslında bu karar, geçen yıl alınan bir güncelleme stratejisinin devamı olarak karşımıza çıktı. İlk olarak 2023 Aralık’ta duyurulan karar kapsamında, Microsoft MDAG’nin 2024 yılı içinde tamamen devre dışı bırakılacağını açıklamıştı ve şu andan itibaren süreç tamamlanmış oldu.

Windows 11’in yeni güncellemesiyle, MDAG işlevi ve beraberindeki Windows İzole Edilmiş Uygulama Başlatıcı API’leri artık sistemde bulunmuyor. Peki, Microsoft neden böyle radikal bir karar alma ihtiyacı duydu? Şirket, kısaca bu değişikliği Windows 11’in sunduğu diğer güvenlik katmanlarının artık daha güçlü olmasıyla gerekçelendirdi.

Reklam
Reklam

Microsoft’un yapay zeka özelliği Windows’u karıştırdı!

Windows Recall bir kez daha ertelendi. Yapay zeka tabanlı özellik, güvenlik konusunda kullanıcıları tatmin edemiyor.

Yeni güvenlik özellikleriyle, MDAG’nin sağladığı koruma işlevi başka sistemler üzerinden daha etkin bir şekilde sağlanabiliyor. Örneğin, Microsoft’un güvenlik dünyasında önemli bir yenilik olarak sunduğu Defender SmartScreen özelliği, kullanıcıları kimlik avı ve kötü amaçlı yazılımlardan koruyor.

Bu özellik, tarayıcıda gezindiğiniz sırada şüpheli görünen web sitelerini anında tarıyor ve potansiyel tehditleri algılayarak kullanıcıyı uyarıyor. Böylece, MDAG’nin sağladığı temel güvenlik işlevini yeni SmartScreen özelliği üstlenmiş oluyor.

Buna ek olarak, Windows 11 24H2 ile gelen güçlendirilmiş güvenlik modu, özellikle bellekle ilgili güvenlik açıklarını hedef alıyor. Bu mod, anında derlenen JavaScript gibi potansiyel tehlike arz eden işlevleri devre dışı bırakarak, kullanıcıların güvenliğini artırıyor.

Ayrıca, yanlış URL yazımlarından kaynaklanan güvenlik risklerini önlemek amacıyla geliştirilen web adresi yazım denetimi de Windows 11’in yeni güvenlik özellikleri arasında yer alıyor. Yani, kullanıcıların yanlış yazılmış veya yanlış yönlendirilmiş URL’lere tıklayarak tehlikeli sitelere erişmesini önlemeye yardımcı oluyor.

Tüm bu gelişmelerin yanında, hassas verilerin korunmasını sağlayan veri kaybı önleme sistemi de yeni güncelleme ile daha da güçlendirilmiş durumda. Bu sistem de, önemli verilerinizi izliyor ve hızlıca koruma altına alıyor.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam