İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Teknoloji

Microsoft Edge her zamankinden hızlı olacak!

Microsoft Edge, disk önbelleklerini otomatik olarak sıkıştırarak performans ve hız anlamında önemli bir artış yakalayacak.

Gökberk Baycan

Güncelleme: okunma

Microsoft Edge her zamankinden hızlı olacak!

Microsoft’un Chromium tabanlı internet tarayıcısı Edge, her geçen gün yeni özelliklere kavuşuyor. Rakiplerine karşı elini güçlendirmek isteyen Microsoft Edge, hız konusunda basit ama etkili bir adım atmaya hazırlanıyor.

Microsoft Edge önbellekleri sıkıştırarak hızlanacak

Bu hedef doğrultusunda ilerleyen Microsoft Edge yakında disk önbelleklerini otomatik olarak sıkıştırarak performansını artırmaya yardımcı olacak ve kullanıcılara gözle görülür bir hız artışı sağlayacak. Böylece Edge’nin her zamankinden daha hızlı olması planlanıyor.

Şirket, Windows ve diğer platformlarda mümkün olan en iyi performans gösteren tarayıcıyı sunmaa hedeflerinin olduğunu belirtiyor. Microsoft, Edge 102 ile birlikte performansı düşürmeden disk önbelleklerini otomatik olarak sıkıştıracağını, böylelikle de önemli oranda hız sağlanacağını açıkladı.

microsoft edge 98

Microsoft, tarayıcıların oluşturduğu önbelleklerdeki içeriklerin genellikle yüksek oranda sıkıştırılabilir olduğunu ifade ediyor. Önbellekler, web sayfalarını hızlı bir şekilde yüklemenin önemli bir yönüdür, ancak bir bilgisayarın disk alanı üzerinde yaratabilecekleri olumsuz etki, yavaşlamaya neden olabilir. Microsoft Edge, önbelleklerini sıkıştırarak, cihazlara daha az yük eklerken hızlı bir şekilde çalışabilmeyi amaçlıyor.

Microsoft Edge, Windows kurulu olarka gelen cihazlarda varsayılan tarayıcı olmasına rağmen pek fazla rağbet görmüyor. Ancak şirket Edge’yi daha hızlı, daha duyarlı ve çok yönlü hâle getirmek için güncellemeler getirmeye devam ediyor.

microsoft edge vivaldi

Son yapılan güncellemeler ile birlikte tarayıcının CPU ve bellek gereksinimleri azaltılmış durumda. Böylece enerji gereksinimi azalan Edge, bilgisayarları bu konuda daha az yoruyor. Tarayıcının CPU kullanımının yüzde 37 düşmesiyle ortalama yüzde 32 daha az bellek kullanmaya başladığı belirtiliyor.

Görünen o ki, Microsoft Edge’de güncellemeler önümüzdeki dönemde de devam edecek. Peki siz hangi internet tarayıcısını kullanıyorsunuz? Yapılan güncellemelerin ardından Microsoft Edge kullanmayı düşünür müsünüz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (4)

Talat

Forever EDGE..

Android abi

Androidde olsa bu sıkıştırma özelliği nasıl olur acaba?

burak

explorer döneminde iyi ders çıkarmış ms. yaklaşık 1.5 yıldır kullanıyorum. çok başarılı

Okur

-Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz. *firefox :)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.