Microsoft, en popüler e-posta sağlayıcılarından biridir. Kullanıcılar Outlook veya Exchange Online aracılığıyla bir Microsoft e-posta hesabı alabilirler. Outlook kendi başına iyi bir e-posta istemcisi olsa da Exchange Online aboneliklerinin işletmeler için birçok yararlı özelliği bulunuyor.
Microsoft Exchange ile Outlook arasındaki temel farklar neler? İşletmeniz için doğru seçeneği tercih etmeniz için bu sorunun cevabı önemli. Ayrıca Exchange Online aboneliği içeren bir üretkenlik paketi olan Microsoft 365 Business Standard versiyonunda bulunan ek araçları da özetleyeceğiz.
Microsoft Exchange ve Outlook’un temel farkları
Bir Exchange Online aboneliğine yükseltmek, ücretsiz bir Outlook e-posta hesabıyla kullanılamayan bir dizi özelliğe erişmenizi sağlar. Plan 1 ile 50 GB veya 100 GB’a kadar depolama alanına sahip olursunuz. Plan 2 ile sınırsız arşiv depolama alanına sahip olursunuz. Ayrıca kullanıcıları, alanların tükenmesi endişesi olmadan tüm e-posta geçmişlerini depolayabilirler.
Outlook size grupları oluşturma ve yönetme seçeneği sunar. Exchange Online ise işbirliği ve ekip organizasyonu için çok daha derin araçlarla birlikte gelir. Yöneticiler kaynakları, kişileri veya alt grupları oluşturabilir ve paylaşabilir. Ayrıca bireysel ve ekip izinleri üzerinde tam denetime sahiptirler.
Ek olarak, Exchange Online Plan 2, veri kaybını önleme yoluyla ek bir güvenlik katmanı sunar. Microsoft tarafından sağlanan önceden belirlenmiş ilkelerin yanı sıra, bağımsız satıcıların ilkelerini kullanabilir Böylece markanızın benzersiz ihtiyaçlarına ve önceliklerine dayalı olarak kendinizinkini geliştirebilirsiniz.
Microsoft 365 , e-posta adreslerini özel bir etki alanına bağlamayı kolaylaştırır. Ancak bu özellik Exchange Online ile kullanılamaz. Özel e-posta adresleri, markanızın özellikle normal @ outlook.com’a kıyasla daha profesyonel görünmesini sağlayabilir.
Exchange ve Outlook sisteminin verimlilik karşılaştırması
Exchange Online tek başına Outlook’tan çok daha fazla araç sağlar. Kullanıcılar bu sisteme Outlook üzerinden erişebilirler. Outlook istemcisine çevrimiçi olarak iOS ve Android cihazlardaki mobil uygulamalar üzerinden erişebilirsiniz. Microsoft 365 kullanıcıları için bir masaüstü uygulaması da mevcuttur.
Öte yandan, Exchange yönetim merkezi yeni aboneler için çok daha korkutucu olabilir. Bu kontrol paneli, kuruluşunuzun barındırdığı e-postayı yönetmek için ihtiyaç duyduğunuz tüm araçları içerir. Ancak özellikleri ve seçeneklerine alışmanız daha uzun vakit alacaktır.
Bununla birlikte, güvenlik söz konusu olduğunda Exchange Outlook’un ötesine geçer. Outlook yalnızca istenmeyen e-postaları Önemsiz klasörüne filtrelese de, Exchange Online Protection çok daha esnektir. Yöneticiler, kuruluş genelinde uyumluluğu sağlamak için kurumsal politikalara veya hükümet düzenlemelerine dayalı olarak mesajları etkin bir şekilde filtreleyebilir.
Son olarak, Exchange Online, abonelerin Outlook tarafından desteklenenlerden daha büyük mesajlar göndermesine olanak tanır. Outlook, Exchange Online için 150 MB ile karşılaştırıldığında, tek tek iletileri toplam boyutu yalnızca 20 MB ile sınırlar. Yine de, büyük eklerin alıcının e-posta istemcisi tarafından engellenebileceğini unutmayın.
Destek sisteminin karşılaştırması
Microsoft Desteği, Outlook, Exchange Online ve diğer birçok platform için çok çeşitli genel sorunlar hakkında çok sayıda ayrıntılı makale içerir. Ayrıca nispeten aktif olan destek topluluğuna sorular da gönderebilirsiniz.
Canlı destek, 1-800 numaralı bir numara veya canlı sohbet arayüzü aracılığıyla ulaşabilir. Hem Outlook hem de Exchange Online kullanıcıları için de bu özellik mevcuttur. Fakat ne yazık ki, web sitesi ücretsiz kullanıcılar için herhangi bir saat veya tahmini bekleme süreleri listelemiyor. 365 İş aboneleri 7/24 telefon ve web desteğine erişim elde eder.
Fiyat ve plan karşılaştırması
Exchange Online aboneliği bazen “Outlook for Business” olarak pazarlandığından, Microsoft‘un markası belirsizdir. Bununla birlikte, Outlook uygulamasının kendisi tamamen ücretsizdir. Diğer herhangi bir e-posta sağlayıcısı gibi, Outlook da kullanıcıların e-posta gönderip almasına olanak tanır. Ancak ücretsiz kullanıcılar 15 GB e-posta depolama alanıyla sınırlıdır.
Exchange Online abonelikleri, 50 GB depolama alanı ile başlar. Takvim / kişi paylaşımı ve gelen kutusu yönetimi gibi temel araçlarla birlikte gelir. Plan 1’e dahil olan bu özellikler, yıllık taahhütle kullanıcı başına aylık 4 ABD dolarından başlar.
Kullanıcı başına aylık 8 ABD doları olan Plan 2, veri kaybını önleme ve barındırılan sesli posta dahil olmak üzere birkaç gelişmiş özellik ekler. Birincil posta kutusu depolama sınırını 100 GB’a yükseltir. Bunun yanı sıra Plan 2, Yerinde Arşiv aracılığıyla sınırsız depolama alanı sağlar.
Microsoft 365 İş Standard abonelikleri aylık 12,50 ABD Doları karşılığında mevcuttur. Bu plan, Plan 1’deki tüm özellikleri, 1 TB dosya depolama alanını ve Word , Excel ve Microsoft Teams gibi diğer uygulamalara erişimi içerir.
Sonuç
Microsoft Outlook, birçok kişi ve küçük işletme için gereğinden fazla araç sağlar. Ancak Exchange Online’ın daha geniş bir özellik yelpazesine sahip olduğu konusunda hiçbir şüphe yok. Bu araçların maliyete değip değmeyeceği, işletmenizin büyüklüğüne ve e-posta ihtiyaçlarınıza bağlıdır.
Ekstra depolama alanı, 7/24 destek, kişiselleştirilmiş e-posta adresleri ve veri kaybını önleme, Exchange Online‘ın avantajlarından sadece birkaçıdır. Planların kullanıcı başına ayda sadece 4 ABD Dolarından başladığı göz önüne alındığında, Exchange Online, Outlook’un özelliklerinden veya depolama sınırından memnun olmayan herhangi bir işletme için mükemmel bir seçenektir.