Reklam

Microsoft Gençlerle Buluşuyor

0
Reklam

Ar-Ge çalışmaları için yılda 9,5 milyar USD yatırım yapan Microsoft, yazılım endüstrisinin lideri olarak, bu alanda fark yaratan yenilikçi girişimlere, zengin teşvik programları ve doğrudan yatırımlarla destek veriyor. Ülkemizde yerel yazılım ekonomisini desteklemeye yönelik yoğun bir ajandaya sahip olan Microsoft Türkiye, şimdi de BizSpark Innovation Academy Turu kapsamında Anadolu’nun farklı kentlerine hayat veren teknopark ve üniversitelerimizde girişimci adayları ile buluşuyor.

İlk toplantısı, 20 Nisan 2010 Salı günü, Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirilen BizSpark Innovation Academy Turu, yazılım dünyasında yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesinde girişimci firmalara destek olmayı hedefliyor ve Microsoft BizSpark programının Türkiye’deki iş ortakları e-Tohum, Inovent ve LabX yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşiyor. Yazılım teknolojilerinin sunduğu fırsatları başarılı iş modellerine dönüştürmeyi hedefleyen Microsoft turunda, girişimciliğe adım atmış veya kuluçka döneminde, henüz başlangıç aşamasında olan girişimci adayları ve öğrencilere girişimcilik, yeni iş fırsatları hakkında bilgi verecek.

Reklam

Seminerler kapsamında, girişimcilerle Nasıl Girişimci Olunur? İş Planı Nasıl Yapılmalıdır? Girişimci ile Yatırımcı Arasındaki İlişkileri gibi konularda bilgiler aktaracaklar. Toplantılarda Başarılı Girişimci Örnekleri de bizzat kendi hikayelerini aktararak katılımcılarla paylaşılması planlanıyor.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İpek Tunca, BizSpark Innovation Academy Turu hakkında şunları söyledi:

“Yeni fikirlere ve teknolojilere yatkın, dinamik ve geniş bir kesimi oluşturan genç nüfusumuz, Türk ekonomisi için büyük bir şanstır. Her yıl yaklaşık 700 bin gencimiz iş hayatına katılırken, Türkiye’de genç girişimlerin ve yeni fikirlerin hayata geçirilmesi için daha çok çaba göstermemiz gerekiyor. Bireylerin ve kurumların gerçek potansiyellerini ortaya çıkarma imkanı sağlayan yazılımlarıyla Microsoft yenilikçi fikirlere esin kaynağı olan bir şirkettir.

Bu nedenle yeni girişimlere BizSpark programımız ile Microsoft‘un geniş imkanlarını sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrıca Microsoft’un geniş küresel ilişki ağı, gençlerimizin ortaya koyacağı başarılı projeleri dünya çapında duyurabilmemizi de kolaylaştırıyor. Girişimcilik ve yeni iş modelleri konusundaki deneyimleri tur kapsamında farklı şehirlerdeki girişimciler, girişimci adayları ve üniversite öğrencileri ile paylaşabileceğimiz için çok memnunum”.

Toplantıda konuşma yapan e-tohum Kurucusu Burak Büyükdemir ise Batı’daki yenilikçi iş modellerinin benzerlerinin Türkiye’de hayata geçebileceğini dile getirerek şunları söyledi:

“Önümüzdeki yıllarda nüfusun yarıdan fazlası internet kullanıcısı olacak. Bu bir dönüm noktasıdır. Önümüzdeki 10 sene içinde Türkiye’de internet üzerinde birçok alanda yeni girişimler ortaya çıkacak ve bu gelişme toplam internet ekonomisinin büyümesi ile sonuçlanacak. Artık teknoloji kopyalayan bir kültürden üreten bir nesile geçeceğiz.

Bu nedenle üniversitelerden yeni mezun gençlerimiz kendi işlerini kurmak konusunda geçmişten daha bilinçli davranıyorlar. Yeni iş modellerini uygulamak konusunda daha istekliler. Biz de Etohum’da fikirlerden çok girişimcilere odaklanıyoruz. Microsoft’un “Girişimci – yatırımcı buluşması” teması altında gerçekleştirdiği bu etkinliğin ana fikri son derece anlamlı. Bu çabaların sayısı arttıkça yenilikçi projeleri daha çok görmeye başlayacağız. Gelişmiş ülkelerde gerçekleşen iş modellerini ülkemizde görmememiz için bir sebep yok, sadece daha çok çalışmamız gerekiyor.”

Inovent Yatırım ve İş Geliştirme Direktörü Elbruz Yılmaz ise kısıtlı kaynaklar ile ayağa kalkmaya çalışan girişimlerde BizSpark’ın değerli fırsatlar sunduğunu vurgulayarak, “Inovent olarak yatırım yaptığımız projelerin başlangıç ve sonraki aşamalarda başarılı olabilmeleri için çeşitli araçlar kullanıyoruz. Bu araçlardan en somut katkı sağlayanlarından birisi de Microsoft’un BizSpark programı. Ürün geliştirebilmek için gerekli olan yazılım lisanslarının yanı sıra çeşitli eğitimler, yarışmalar ve etkinlikler sayesinde, girişimciler, hem ürünlerini daha hızlı ve ucuza geliştirebiliyor, hem de yetkinliklerini ve becerilerini geliştirme şansı elde ediyorlar. BizSpark networku girişimcilere yatırımcılarla tanışma ve fikir alışverişinde bulunma şansı da sağlıyor. Sonuç olarak ister efektif bir yatırım bütçesi yaratmak isteyen bir yatırımcı, ister kısıtlı kaynaklarla bir projeyi hayata geçirmeye çalışan bir girişimci olun, BizSpark ihtiyaç duyacağınız birçok desteği fazlasıyla sunabilen bir iş ortağı olabiliyor” dedi.

BizSpark Innovation Academy turuna destek veren Microsoft iş ortaklarından LabX Girişimcilik ve Yatırımcılık Danışmanlığı kurucularından Fuat Sami konuyu şöyle değerlendirdi: “Üç yıldır üzerinde çalıştığımız Melek Yatırımcılarla Fikirleri Şirketleştirme sürecini birkaç şehirde turne şeklinde gençlere anlatmanın çok heyecan verici bir süreç olduğunu düşünüyorum.

2009 yılından beri içinde bulunduğumuz Microsoft BizSpark ağı ile birçok girişimciye benzersiz fırsatlar sunma imkanı bulduk. Microsoft’un marka gücü sayesinde yenilikçi bakış açıları ve uygulamaları olan şirketlerimiz, odaklı ve global bir grup içerisinde bilinirliklerini artırıyor, çeşitli iş birlikleri kurabiliyorlar. LabX olarak, halihazırda Melek Yatırımcılarımızla yatırım yaptığımız ve danışmanlık hizmeti verdiğimiz 5 şirketimizin yer aldığı bu programın genç girişimcilere ciddi bir katma değer sunduğu kanısındayım”.

{pagebreak::Geleceğin girişimcileri ile büyük randevu}

Geleceğin girişimcileri ile büyük randevu

BizSpark Innovation Academy turu süresince Microsoft Türkiye yetkilileri ve BizSpark program iş ortakları, yeni iş modellerinin hayata geçme sürecini ve bu iş modellerine uygun ihtiyaç duyulan yetkinliklerin neler olduğunu girişimcilerle paylaşmayı hedefliyor.

20 Nisan 2010, Salı günü İzmir, Ege Üniversitesi ile başlayan tur programı, 4 Mayıs, Salı günü Ankara’da BizSpark program ortağı Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent’te; 7 Mayıs, Cuma günü BizSpark program ortağı Kayseri Erciyes Üniversitesi Teknopark’ında, 13 Mayıs, Salı günü İstanbul’da BizSpark program ortağı İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent’te gerçekleşecek etkinliklerin ardından 26 Mayıs, Pazartesi günü Eskişehir, Anadolu Üniversitesi’ndeki toplantı ile sona erecek.

Microsoft teknolojiden bir değer yaratmayı hedefleyen girişimleri ve girişimcileri çeşitli programlarla destekliyor. Microsoft, dünya çapında uyguladığı BizSpark programıyla girişimcileri iş dünyasına ve yazılım ekosistemine kazandırıyor. Kuruluş yılı itibariyle üç yılı geçmemiş, en az bir yazılım ürünü veya hizmeti pazara sunmayı hedefleyen ve yıllık cirosu 250.000 USD altındaki yazılım şirketleri BizSpark programından faydalanabiliyor. BizSpark çeşitli Microsoft yazılımları için uygulama geliştirme ve üretim lisansları ile topluluklar üzerinden teknik destek ve görünürlük/tanıtım desteği (visibility) sağlayarak yenilikçi girişimcilere (startup) yardımcı oluyor. İlk üç yıl için lisansları ücretsiz kullanan şirketler bu süre sonunda Microsoft’un İş Ortağı programlarına geçiş yapabiliyorlar.

Startup’lar tüm özelliklerini kullanabilecekleri Microsoft yazılım geliştirme araçlarına, platform teknolojilerine ve sunucu ürünlerine MSDN üyeliği kapsamında hemen erişebiliyor ve bunları işlerinde hemen kullanmaya başlayabiliyorlar. BizSpark programına üye startup’lar yani genç girişimler, yazılımcılar için çok geniş destek kaynağı sunan Microsoft MSDN programından ve yazılım geliştirenleri bir araya getiren BizSpark Ağı üzerinden istedikleri an yardım alabiliyor ve karşılarına çıkan yazılım sorunlarını bu destekle hızlı bir şekilde çözebiliyorlar.

BizSpark programı kapsamında oluşturulan veritabanı, BizSparkDB, geleceği parlak olan yeni girişimlerin sahiplerini ve ortaklarını çevrimiçi ortamda bir araya getiriyor. Dolayısıyla bu ortamda ortaya çıkan uluslararası ilişkiler daha büyük iş ortaklıklarının kapısını aralamış oluyor. BizSparkDB girişimcileri olduğu kadar potansiyel yatırımcıları, müşterileri ve iş ortaklarını da aynı platformda buluşturuyor.

Microsoft BizSpark yarattığı sinerjiyle yeni girişimlere küresel iş topluluklarından ilgili yatırımcılarla benzer alanlardaki diğer girişimcileri ve uzmanları da tanıştırıyor. Böylece genç girişim sahipleri teknik ve iş konularında karşılarına çıkabilecek sorunlar konusunda daha çabuk bilgi sahibi olabiliyor.

:: Microsoft’un bu organizasyonuna katılacak mısınız?

 

YORUM YOK

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version