Teknolojinin gelişimi çeşitli sektörleri etkilemeye devam ediyor. Yıllarca aylık raporlar ve mail trafiği ile yönetilen iş dünyası da bu gelişimden etkilendi. Bu nedenle geleneksel yöntemler yerini modern çalışmalara ve açık iletişim kurulan yöntemlere bırakmaya başladı.
Özellikle geçtiğimiz 2 yıl bu konuda inanılmaz adımların atılmasına neden oldu. Pandemi döneminde geleneksel yöntemlerden vazgeçmek zorunda kalan şirketler, hızlı bir modernizasyon sürecine girdi. Bu durum, daha fazla iletişim kurulmasının da yolunu açtı. Bundan dolayı doğabilecek ihtiyaçların farkında olan Microsoft, değişim için önemli bir adım attı.
Microsoft Loop neler sunuyor?
Pandemi döneminde doğan ihtiyaçlara karşılık vermek için çalışmalar yürüten Microsoft, işe Word, Excel, PowerPoint ve Outlook gibi Office programlarından başladı. Ancak bununla yetinmek istemeyen şirket, Loop isimli yeni bir uygulamayı hayatımıza soktu.
Loop için özel bir etkinlik düzenleyen şirket, uygulamayı yaratıcı insanlar ve ekipleri bir araya getirmenin ve beraber çalışmalarının sağlamanın verimli bir yolu olarak tanıttı. Temel olarak projenin kendisi ise 3 farklı dala ayrılıyor. Bunlar; Loop parçaları, Loop sayfaları ve Loop çalışma alanı.
Loop Parçaları
Özünde tablolar, notlar ve görevlerden oluşan Loop parçaları, Office 365 ile senkronize çalışıyor. Program otomatik bir çalışma yaparak tüm Microsoft uygulamalarına dağılmış olan iş yükünüzü tek çatı altında topluyor. Böylelikle kullanıcılar, çok daha verimli ve etkili bir çalışma alanına sahip oluyor.
Loop sayfaları
Bileşenleri düzenleyebileceğiniz ve diğer yararlı öğeleri not alabileceğiniz esnek bir tuval görevi gören Loop sayfaları, iş yerinde çalışan takımların düşünmesine, bağlantı kurmasına ve işbirliği yapmasına yardımcı olmak için tasarlandı. Kullanıcılar bu sayede dosyalar, bağlantılar veya verileri istediği düzene göre sıralayabilecek ve tablolayabilecek.
Loop çalışma alanları
Adından da anlaşılacağı üzere ortak bir çalışma alanı yaratan özellik, sizin ve takım arkadaşlarınızın projeler üzerinde beraber çalışmalarını hedeflemektedir. Böylelikle fikirlerin öne çıkarılmasını hedefleyen şirket, ortak amaçların gerçekleştirildiği esnada daha verimli yol alınmasına imkan sağlıyor.
Önümüzdeki aylardan itibaren kullanıcıların beğenisine sunulması beklenen uygulama, Teams, Outlook ve OneNote gibi diğer Microsoft uygulamaları ile ortak çalışarak tüm operasyonlarınızın komuta merkezi olmayı hedefliyor.
Yapay Zeka (AI) geliyor!
Aynı zamanda yeni yapay zeka aracı Context IQ‘yu sunan Microsoft, kullanıcıların ihtiyacı olan öneri, tahmin ve öngörüleri kullanıcılarla buluşturacak. Bunun karşımıza çıkacağı ilk alan ise editör özelliği olacak. Hali hazırda bu özellik milyonlarca insanın güven içinde yazı yazmasına olanak sağlıyor. Kullanıcılar yapacağı gramer hatalarını sorun etmeden yazı yazabiliyor. Ancak Context IQ, bu durumu bir üst seviyeye çıkarıyor. Önümüzdeki dönemlerde çok daha başarılı bir hata düzeltme özelliği kullanıcıları bekliyor.
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Microsoft’un yeni uygulamaları sizce kullanıcıların işini kolaylaştırma konusunda etkili olacak mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.