Microsoft’un çift ekranlı bir cihaz üzerinde çalıştığını açıklamasından bu yana yaklaşık 10 yıl geçti. Nihayet bu çalışmanın somut örneğini gördük. Katlanabilir tablet Microsoft Surface Neo özellikleri, 2 Ekim günü düzenlenen etkinlikte belli oldu.
Surface Pro 7 tanıtıldı
A new Surface to love. Meet the new Surface Neo. #MicrosoftEvent @panos_panay pic.twitter.com/Zg77ZGjai3
— Microsoft Surface (@surface) 2 Ekim 2019
Microsoft Surface Neo özellikleri
İki ekranlı Microsoft Surface Neo özellikleri ile ilgili bazı detaylar düzenlenen etkinlikte belli oldu. Tasarımında iki ekranıyla dikkat çeken tablet modeli kullanılmadığı zaman tıpkı bir kitap gibi katlanabiliyor. İki ekran arasındaki boşluk tasarımda ilk dikkat çeken nokta diyebiliriz. Microsoft’un bu modeliyle kullanıcılara büyük bir ekranda tek uygulama kullanmak yerine, iki ekranda farklı uygulamaları kullanabileceği bir kolaylık sunacağı tahmin ediliyor.
Tablet büyük değil. Böylece katlandığında rahatlıkla taşınabiliyor. Her iki ekran da 5,6 mm kalınlığında. 655 gram ağırlığındaki tablet Gorilla Glass tarafından korunuyor. Tabletin ekranı şimdiye kadar üretilmiş en ince LCD olarak tanımlanıyor. Bu arada ekran demişken, her iki ekran açıldığında ortaya 9 inçlik bir tablet çıkıyor.
Microsoft Surface Neo, 360 derece dönebilen bir menteşeye sahip. Böylece cihazı farklı yapılandırmalarla kullanmak mümkün. Bu yapılandırmalardan biri de dizüstü bilgisayar görünümü.
Windows 10X işletim sistemi ile gelen tablette bir Başlat Menüsü ve görev çubuğu bulunuyor. Windows 10’un tasarımına oldukça benzeyen bu işletim sistemi, Windows uygulamalarını kullanmak için container teknolojisinden faydalanacak.
Bu yeni nesil tablet modeli 2020 yılının yaz aylarında satışa çıkacak.
Telefonu yaptilar sanki de tablete gectiler 😁
Katlanabilirlik kesinlikle gelecek değil.! Hiç bir vasfı yok.
Ortasındaki çerçeve boşluğu ile resmen bir hayal kırıklığı.
Bence harika. Diğer firmalar camı eğip bükmeye calısıyor ve bence telefonları daha da kaba bir hal alıyor. Oysa Microsoft iki farklı ekranı kapasitif olarak da harika bir şekilde kullanabileceğimizi gostermiş oldu.