İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Yazılım

Microsoft, tarihin en büyük DDoS saldırısını engelledi!

Microsoft, tarihin en büyük DDoS saldırısının geçtiğimiz Kasım ayında yapıldığını ve Azure platformu tarafından engellendiğini söyledi.

Mert Can Aka

Güncelleme: okunma

Microsoft, tarihin en büyük DDoS saldırısını engelledi!

Microsoft tarafından geliştirilen ve ilk kez 2010 yılında kullanıma sunulan Azure platformunun, bugüne kadarki en büyük distributed denial of service (DDoS) saldırısı olduğu tahmin edilen denemeyi engellediği ortaya çıktı. İşte detaylar…

Microsoft, 3.47 Tbps’lik DDoS saldırısını engelledi

Microsoft, Azure DDoS koruma platformunun müşterilerinden birini hedef alan ve saniyede 340 milyon pps paket hızıyla rekor düzeyde yapılan 3,47 Tb/sn boyutundaki bir saldırıya maruz kaldığını duyurdu. Bu haberi “Azure DDoS Protection —2021 Q3 and Q4 DDoS attack trends” şeklinde paylaştı.

Microsoft DDoS

Yapılan bu saldırının, bilinen ve açıklananlar arasında şimdiye kadarki en büyüğü olduğu söyleniyor. Simple Service Discovery Protocol (SSDP), Connection-less Lightweight Directory Access Protocol (CLDAP), Domain Name System (DNS), ve Network Time Protocol (NTP) kullanılarak yapılan denemenin yaklaşık 15 dakika sürdüğü belirtiliyor.

Bu DDoS eyleminin, Kasım ayında gerçekleştiği söyleniyor. Ayrıca Asya’daki müşteriye yapılan bu saldırının, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Güney Kore, Rusya, Tayland, Hindistan, Vietnam, İran ve Endonezya başta olmak üzere, dünyadaki 10 bin farklı kaynaktan geldiği söyleniyor.

Ekim ayında Microsoft, Azure bulut hizmetinin Ağustos ayının sonunda 2,4 terabayt/saniye (Tbps) DDoS saldırısını engellediğini duyurmuştu. Bu, o dönemde bugüne kadar kaydedilen en büyük DDoS denemesi olarak tarihe geçti. Fakat daha sonraki dönemde Yandex’e yapılan saldırının boyutunun daha yüksek olduğu söylendi.

Buna ek olarak şirket, Asya’daki müşterisine Aralık ayında 3.25 Tbps ve 2.55 Tbps boyutunda 2 farklı denemenin daha yapıldığını söyledi. Tabii daha öncede benzer denemelerin yapıldığına dair haberler geliyordu. Fakat Kasım ayında düzenlenen 3.47 Tbps boyutundaki saldırı artık hem şirket hem de dünya tarihinde en büyüğü olarak kabul ediyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (1)

Kemal

Azure reklami olmu

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.