Microsoft, ülkemizle ilgili önemli bir adım atarak, Türk yazılımcıların kurduğu Citus Data‘yı kendi bünyesine kattı. Türkiye’nin yerli yazılım alanında gelişmesi ve dünya sahnesine adım atması için çok önemli olan bu satın alım, Microsoft’un kendi blog’unda geniş yer buldu.
Microsoft bilişim uzmanlarının en çok okuduğu kitapları listeledi!
Microsoft, Citus Data’yı kendi bünyesine kattı!
TechInside’ın haberine göre, Türkiye’de kurulan ve yenilikçi açık kaynak yazılımı şirketi olan Citus Data, Azure PostgreSQL‘in performansında ve ölçeğinin geniş alanlara yayılmasında önemli rol oynayacak.
Blog‘da kullanılan ifadelere göre, veri ve analitik her geçen gün daha çok dijital dönüşümün merkezinde yer alıyor. Dünyanın önde gelen kurumları da müşteri kazanımı ve memnuniyeti, uzun vadeli stratejik planlama ve net yeni pazarlara açılım sağlamak için veri ve analitikten yararlanıyor.
Microsoft, esnek ve açık bir platform oluşturmaya kararlı ve müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun teknoloji seçimleri sunmak istiyor. Microsoft Azure Veri Hizmetleri, MySQL, PostgreSQL ve MariaDB’yi kapsayan, topluluk tabanlı açık kaynaklı veritabanı servisleriyle sürekli olarak bu yönde yatırımlar yapıyor.
İşte Citus Data’nın satın alınması da bu yönde yapılmış bir yatırım olarak göze çarpıyor. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, attığı tweet ile şirketin ülkemizdeki yazılımcılara olan güvenini açıkça ifade etti.
Türkiye’nin yazılım pazarında bir dünya oyuncusu olması için attığımız adımlara bugün bir yenisini ekledik. Türkiye’ye duyduğumuz inancın bir göstergesi olarak, Türk girişimcilerin kurduğu yazılım şirketi Citus Data’yı bünyemize katmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.
— Murat Kansu (@mkansu) 24 Ocak 2019
satın alıyor sonrada kapatıyor sizde sevınıyorsunuz meshur olduk diye
Yerli ve Milli olmaktan çıkıp ecnebi olmuş
Sattikca mutlu olursunuz
Acınacak haldesiniz. O kadar emeğin karşılığı kaç $ eder..?
Öyle olmuyor tepki gösteren arkadaşlar. Bir marka değeri oluşturarak bunu yurtdışına ihraç etmek kötü bir durum değil. Sonuçta firmayı satanlar gidip sahil kasabasına yerlesmiyor. Başka bir isimle yeniden marka oluşturmaya devam ediyorlar.
Millet mantıkla değilde niyetleriyle düşününce böyle oluyor. Bir ürün satılırken bazen hata olur ama bazende çok büyük bir avantaj olur. Örneğin Instagram satıldığında sahipleri hata ettik demişlerdir, ama Tumblr satıldığında iyikide sattık demişlerdir.
Belki bizim firmada daha ileri götürecek durumda değildi, zarara dönmek yerine satılması gerçekten kârlı sayılabilir. Oradan aldıkları paralarlada çok daha iyi bir girişim kurabilirler belki.
Bir web developer olarak yerimi aldım bekliyorum
Kötü olmuş. Birinin ülke degerinizi satın alması güzel bişey degil. Özellikle yazılım ve arazi. Bişeyler üretip sürekli satmak daha mantıklı.
Neden biz daha iyisini yapıp Microsoftu satın almıyoruz 🙂
Komik oldu ama keşke o günleri de görebilseydik.
Güzel bir haber. Bizim ülkemizde heba olacaklarına Microsoft gibi bir şirketin finansmanıyla daha iyi işlere imza atabilirler. Malum şu anda ekonomik refah içerisinde yaşadığımız için buradaki şirketler bir bir batıyor.
Microsoft satın aldığı yazılım şirketinin merkezini ve çalışanlarını Türkiye’de mi tutacak yoksa yurt dışına mı transfer edecek? Bu sorularda önemli diye düşünüyorum. Şayet ekonomik durumu göz önüne alırsak şu an Türkiye’de ticaret yapmak çok çok saçma bir durum.
Arkadaşlar yıllar önce yahoo satıldı yahoo varmı daha ötesi. Neden bizden kimse çıkıp yahooyu almadı. Sonra yerli milliyiz derler hadi oradan.
Microsoft, Amerika istihbarat bölümünün bir aracı. Yıllardır tüm Dünyadaki insanların bilgilerini arşivliyorlar.
Hala küçük düşünüyoruz desem yalan olmaz, yazılım yap, biraz geliştir sonra yabancı devlere sat, biz niye o devlerin arasında değiliz diye sonra ağla!
Bizi nezaman satacaklar acaba 🤔🤔
Türk yazılım şirketleri Microsoft’a satılınca mı dünyaya açılıyoruz? Yoksa zaten dünya devi olan Microsoft bizim yazılımlarımızı ülkemize mi hapsediyor?
iyi o halde yabancı şirket alınca biz seviniyorsak telekom gibi dünya devine telefonu ve aveayı sattık, telsimi başka bir dünya devine vodafone’a sattık, turkcell’ in bir kısmını sattık dünyaya açılıyoruz diye sevinelim 👏👏👏
Microsoft bizi yedi bitirdi github’ı aldıgında türkiyedeki açık kaynak kodcular kafayı yedi microsof etrafı satın alarak kendimi açık kaynak kodlu yapmasın.