Reklam
    Reklam
    Güvenlik

    MİT, Teröristlerin Şifreli Mesajlarını Çözdü

    15 Temmuz gecesi yaşanan üzücü olayların ardından, güvenlik güçleri operasyonlara devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde terör örgütü üyelerinin WhatsApp görüşmelerinin görüntülenmesi, internet ortamında yapılan yasa dışı işlerin sizi bir gün mutlaka ele verebileceğini tekrar ortaya çıkardı.

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından örgüt üyelerinin kendi aralarında yaptıkları görüşmeler için, Eagle ve ByLock isimli iki farklı uygulamayı kullandığı ortaya çıkarıldı.

    Reklam
    Reklam

    Mesajlaşma Uygulamalarında Güvenlik Bir Yere Kadar!

    Örgüt üyelerinin yazışmalar sırasında VPN bağlantısı kullandığını belirten yetkililer, uygulamaların üç aşamalı olarak çalıştığını belirtiyorlar.

    Zira, ByLock uygulamasının çalışma mantığını ele aldığımızda, yazılan mesajlar ilk olarak sunucuya iletiliyor ve oradan gönderdiğiniz alıcıya ulaştırılıyor. Sunucuda görev tamamlandığı için yazışmalar herhangi bir log tutulmadan siliniyor.

    Reklam
    Reklam

    ByLock uygulamasının ortaya çıkmasının ardından, örgüt üyelerinin Eagle adlı uygulamayı kullanmaya başladıklarını belirten yetkililer, haberleşmenin yine kriptolu olarak sağlandığı tespit etti.

    Ancak, Eagle uygulaması üzerinde yapılan görüşmelerde kişilerin isimlerinin yerine, her kullanıcıya atanmış bir kodun yer aldığı belirtiliyor.

    Mesajlaşma uygulamarında yer alan verilerin şu an için yüzde 60’lık bir kısmına ulaşabildiklerini söyleyen yetkililer, tüm mesajların ortaya çıkarılabilmesi için çalışmalara devam ettiklerini vurguluyorlar.

    Reklam
    Reklam

    :: Mesajlaşma uygulamalarının şifreleme teknolojilerine güveniyor musunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    13 Yorum

    1. SDN Okuru

      Sonuçta bunlar bir yazılımdan ibaret, dolayısıyla deşifre edilemeyecek hiç bir şey yoktur. Tüm insanlar bilmeli ki her yazılımın mutlaka bir arka kapısı vardır.

    2. SDN Okuru

      Aynı MİT darbeyi ihbarını 15:00 da haber alıyor ve Cumhurbaşkanı ve Başbakanı bilgilendirmiyor

    3. SDN Okuru

      22 milyon mesaj var. Eğer kullanıcılarda id ye göre gidiyorsa 70 bin kullanıcı var.

    4. SDN Okuru

      Saçma sapan haberler ya,yok hackledik,yok çözdük.Bi halt olmaz,olmadı kendileri yazarlar bi şeyler,yine yeriz biz.

    5. SDN Okuru

      Fotoğraf neden büyümüyor?

    6. SDN Okuru

      valla ben yakinlastirip netledim okunuyor fotoğraf adamlar dört bir yandan saldırı planlıyor ama biz yedirmeyizz devletimizi hayırdır 😀

    7. SDN Okuru

      yok Istihbarat albaydan geldi, simdi de yok whatsapp dan cozuldu yok bilmem ne bi dedikleri bidedigini tutmuyor

    8. SDN Okuru

      tamamen mitten ismarlama bir haber. gizli yazismalari bulmuslar. hicbir log tutulmuyor diyorsun yuzde 60 veriye ulastilar diyorsun..neye ulastilar.. gizli mesajlarami

    Diğer yorumları gör (12) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap