Mızmız Google!
Görünen o ki Google endişeli. Dün San Francisco’da gerçekleşen Morgan Stanley teknoloji konferansında konuşan Google CBO’su Nikesh Arora, Facebook’un WhatsApp’a ödediği 19 milyar doların fahiş bir fiyat olduğunu belirtti.

Görünen o ki Google endişeli. Dün San Francisco’da gerçekleşen Morgan Stanley teknoloji konferansında konuşan Google CBO’su Nikesh Arora, Facebook’un WhatsApp’a ödediği 19 milyar doların fahiş bir fiyat olduğunu belirtti.
Morgan Stanley’den Scott Devitt, Arora’ya Google’ın WhatsApp’ın rakiplerinden birini satın alma planı olup olmadığını sorduğunda, Arora Devitt’in sorusunu “Çalışan başı 500 milyon dolar mı verilir? Paramızı böyle mi kullanalım?” şeklinde yanıtladı.

Wall Street Journal’ın da belirttiği gibi Facebook, 55 çalışandan oluşan WhatsApp’ı satın aldığında çalışan başı yaklaşık 345 milyon dolar ödemiş oldu. Ancak Arora’nın görüşü açık ve net: Facebook’un WhatsApp’a hak ettiğinden fazla ödediğini düşünüyor.
Birkaç yıl önce WhatsApp’ı satın almak için görüşmelere başlayan Google, Facebook satın almadan önce görüşmeleri sıklaştırmıştı. Öyle görünüyor ki WhatsApp’ı elinden kaçıran Google, ah vah ediyor.
:: Sizce Google, WhatsApp’ı Facebook’un elinden almaya çalışır mı?
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (35)
Google kendine haksızlık ediyor bence.en basitinden facebok u aramak için bile sen lazımsın bize GOOGLE REİZZzz
Skyape gozeldir))))))))))))))))))?
watsap hertürlü çıkarır...watsaptan sonra kendisi geliyodu artık 1. ve 2. likte onun :)
Yakinda whatsapp yillik aidat olarak kisi basi 10 dolar isterse sasirmayin kac milyon kullanicisi var bir yilda bu parayi on kat cikarir emin olun okadar parayi bosavermedi yada her koseden bir reklaamla yine cikartir
Çok güzel yazılmış bir yazı, tebrik ederim.
Beşiktaş'ın Mehmet topuzu almak isteyip hatta ben beşiktaşda oynamak istiyorum lafını topuzdan duyupda parayı klüp yönetimine basan Fenerbahçe'nin olayını anımsattı bana . Tabi yenilen kazığın yine haddi hesabı yok farklı örneklerde verilebilir .=) Facebook 19 milyar dolar verdi ama whatsapp ile bu muhteşem rakam farkını kapatabılecek mı ? Google bence en iyisini yapmış almamak ile veya alamamak ileide diyebiliriz ...
İyide Google neden ısrar ediyor anlamıyorum. Whatsapp'tan daha fazlası zaten Hangouts'da var... Olay sadece kullanıcı sayısımıdır yani ?
Bilip bilmeden yorumlar yazılmış. 19 Milyar dolar öyle nakit verilmedi! 12 milyar dolarlık Facebook hissesi, 4 milyar dolar ortaklara, 3 milyar dolar şirkete verilecek. Eder mi? Bence etmez.
Hayret ettiğim şey Whatsapp 19 milyar dolara satılırken nasıl oluyorda Nokiaya 7.2 milyar dolar değer biçiliyor
ah vah mı ediyor daha neler :D