Reklam

Oyun, Üniversite Bıraktırıyor

7
Reklam

Dünya üzerinde milyonlarca insanın oynadığı, World of Warcraft ve benzeri MMORPG olarak anılan oyunların yarattıkları bağımlılıkların gençlere yükseköğrenim hayatında önemli bir darbe vurduğu iddia edildi. FCC üyelerinden Deborah Tate tarafından ortaya atılan iddiaya göre, ABD’de birçok öğrenci, devasa çok oyunculu online oyunlar sebebiyle üniversite hayatlarına son veriyorlar. Hatta bunu ifade ederken, gençlerin yükseköğretimden ayrılmalarındaki en büyük sebeplerden bir tanesi olarak sayıyor.

Bu Doğru Olabilir mi?

Teknik olarak oyuncular oyunlara kendilerini fazla kaptırdıkları için okul hayatından kopabilir veya düşük notlar sebebiyle şevkleri kırıldığı için okulun kendileri için doğru bir yer olmadığı düşüncesine kapılabilirler. Fakat, çok az kişi, oyunlara da kendimi verdim gitti, nasıl olsa otuzumdan sonra aile servetinin varisi olup şirketleri ben yöneteceğim, diye düşünerek hayal dünyasında gerçeğe dönmeyi reddederek okulunu ve geri kalan sosyal hayatını bitirmeye gayret edecektir. Peki sizce MMORPG tarzı oyunlar akademik kariyeri baltalayan en önemli sebeplerden bir tanesi olabilir mi?

Reklam

:: SDN forumlarında tartışıyoruz: MMORPG bağımlılığı öğrenim hayatınızı kaydırır mı?

7 Yorum

  1. kesinlikle katılıyorum.ama genel olarak internet ele alınsa daha doğru olur.internetle tanıştığımdan beri okuldan ve daha önemlisi gerçek hayattan koptum.

  2. Bizim bir arkadaşımızda aynı şekilde bıraktı. Bu eleman gene Wow için bırakmış bizimki Knight oynayarak bıraktı :S Şimdi askere gitti eleman.

  3. Kesinlikle doğru bir tespit. Pek çok kişi tanıyorum ki lise ve üniversitede ciddi anlamda ders ve sene kayıpları yaşadılar. Ayrıca evli kişilerde aile içi sorunlara ve hatta söz, nişan atanlara kadar sonuçlar doğabiliyor.

  4. Bence olabilir. 🙂 İpin ucunu bir ara kaçırmış biri olarak söylemem gerekiyor ki; insan her an kontrolünü yitirmeye meyilli. Bağımlılık aşamasına geldikten sonra oyunlardan uzaklaşmak çok zor oluyor. Dikkat etmek ve tadında bırakmak lazım.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version