İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil

Mobil Arama Trafiği Rekora Koşuyor

Sabit numaralarla yapılan arama trafik miktarları büyük bir hızla devam ederken mobil trafik de aynı hızla artmaya devam ediyor. Bu durum 2011’in 4. çeyreğinde de bozulmadı ve BTK’nın yayınladığı istatistiklere göre mobil arama trafiği az da olsa bir artış gösterdi. 2011’in 4.

Erdem Yaşar

okunma

Mobil Arama Trafiği Rekora Koşuyor

Sabit numaralarla yapılan arama trafik miktarları büyük bir hızla devam ederken mobil trafik de aynı hızla artmaya devam ediyor. Bu durum 2011’in 4. çeyreğinde de bozulmadı ve BTK’nın yayınladığı istatistiklere göre mobil arama trafiği az da olsa bir artış gösterdi.

2011’in 4. çeyreğinde mobil arama trafik miktarı %0.8’lik artış ile 38.48 milyar dakikaya ulaştı. Bir önceki çeyrekte ise bu sayı 38.18 milyar dakikaydı.

  

2004 yılında sadece 20.3 milyar dakika olan mobil trafik miktarı, hızla artarak 2010 yılında 125.8 milyar dakikaya yükselmişti. Bu sayı 2011 yılında ise 147,14’e çıkarak şimdiye kadar ulaşılmış olan en yüksek değere çıktı. Tabi bu sayının 2012’de de artması bekleniyor.

BTK tarafından açıklanan 2011 yılı toplam trafik miktarları gösteriyor ki mobil trafik artmaya devam ederken sabit hatlar ise tarihinin en düşük değerlerine indi. Yaygınlaşan mobil internet ve Skype gibi uygulamaların mobil trafik miktarına olumsuz etki etmeye başlayıp başlamayacağı ise şimdilik merak konusu.

:: Sizce mobil uygulamalar mobil arama trafiğini düşürebilecek mi?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.