Reklam

Mobil İmza, Bedava Olacak!

36
Reklam

2003 yılında Eczacıbaşı ve Türkiye Bilişim Vakfı önderliğinde kurulmuş olan Türkiye’nin ilk elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı E-GÜVEN‘in 2012 yılı değerlendirmesinde tüketicilerin ve kurumlara hem güvenlik hem de büyük kolaylık sağlayan çözümler masaya yatırıldı.

Güncel veriler

Değerlendirmeye göre; elektronik imzanın ülkemizde kullanılmaya başlanmasından bugüne kadar geçen 7 yıllık sürede, sadece E-GÜVEN tarafından 300 bin nitelikli elektronik sertifika üretildi ve 2012 yılında 36 milyon adet doğrulama işlemi yapıldı.

Reklam

Elektronik ortamda yapılan işlemlerin kayıt altına alınması, elektronik verilerin üretildiği ve değiştirildiği zamanın tespit edilmesine yönelik 1 yıl içerisinde 1 milyon 200 bin adet zaman damgası atıldı.

#video_6794#

E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun ile gerçekleştirdiğimiz özel röportajda, konuyla ilgili merak edilenleri masaya yatırdık.

E-imza bedava olacak!

Değerlendirme toplantısında önemli açıklamalar yapan Orhun, internet bankacılığına giriş için SMS’e alternatif olarak kullanılan mobil imza seçeneği de yakında ücretsiz olacağını ve maliyetin bankalar ve GSM operatörleri tarafından karşılanacağı belirtildi.

Şu anda mobil imza için ayda 5 TL, abonelik bedeli ödemek gerekiyor. Bu ödeme, telefon faturanıza ekleniyor.

Kurumsal verimlilik e-imza ile artıyor

Bireysel kullanıma göre kamu ve özel sektördeki kurumlar ve şirketler tarafından daha fazla tercih edilen e-imza, kurumların iç süreçlerinde kullandıkları her türlü uygulamaya kolayca entegre edilebiliyor.

E-GÜVEN İş Geliştirme, Kurumsal Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Grup Müdürü Ayşegül Tüzün, e-imza kullanımına ilişkin verdiği bir örnekte, Türkiye genelinde organizasyon yapısı özelinde 5-10 bin çalışanı olan bir kurumun bordrolama işleminin saatlerce, günlerce sürdüğünü hatırlattı.

Bu biçimde kurumlar ve ilgili çalışanlar için külfete dönen bordrolama çalışmalarının, uygun maliyetle sunulan e-imza ile bir kaç tuşa basarak çözüleceğini ve böylece hem bütçesel hem iş gücü noktasında önemli bir verimlilik sağlanacağına dikkat çekti.

:: Mobil imza ücretsiz olursa kullanır mısınız?

36 Yorum

  1. Çıktığı günden beridir ücretli olarak kullanıyorum (ilk çıktığında aylık 5 TL. değil kullanım başınaydı ve çok daha fazlasını ödüyordum) ücretsiz olunca da tabiki devam edeceğim.İşlerimde büyük kolaylık sağlıyor.

  2. Ben de iş yerimde mecburen sim kart okuyuculu tübitakın e-imzasını kullanıyorum. Rezalet bişey. Bikere kullandığınız browserda java istiyor. Bi sürü driver kuruyorsunuz ve sadece bunlar sağlanırsa çalışıyor. Yani başka bi yerde veya bilgisayarda kullanma şansınız olmuyor. Sürekli java ve sertifika hataları da cabası. İnşallah en kısa sürde mobil imza yaygınlaşır.

  3. bedava deseler de aslında bankalar sanırım yıllık aidat konusunda bu verdiklerini geri alırlar sanırım

  4. bankalar para almazlar ama alternatif olarak yapacakları
    5 fatura getirene e-imza hediye , k.kartı alana e-imza hediye …
    5 kere 100 tl lik alış veriş yap hediye … 1 yıl boyunca aylık 300 tl alışveriş garantisi ver hediye vs vs

  5. sadece faturalı hattı olanlar mı mobil imzayı kullanabilir yoksa kendi adımıza açılmış bir hat olması yeterli midir?

  6. Bedava olsa çok daha güzel olur tabiki ama 5₺ bu hizmet için hiç bir şey değil az kullananlar için türkcell de kullandığın kadar ödeme hikayeside var.

  7. Bedava olsa çok daha güzel olur tabiki ama 5₺ bu hizmet için hiç bir şey değil az kullananlar için türkcell de kullandığın kadar ödeme hikayeside var.

    Jojoba Nickli Üyeden Alıntı
    sadece faturalı hattı olanlar mı mobil imzayı kullanabilir yoksa kendi adımıza açılmış bir hat olması yeterli midir?

    türcellde hazırkartlarda yararlanıyor

  8. Çok iyi olur. Ayda 1-2 kez kullandığım olay için 5 lira her ay faturada görmek zoruma gitmiyo değil.

  9. hala zorunlu ve ücretsiz olmaması garip zaten. niye değil ki sorusuna mantıklı bir cevap bulamıyorum

  10. vodafone da mobil imza işine girmiş ama bir kaç bayisi dışında kimse mobil imza aboneliği yapamıyormuş. ha bir de diğer operatörler gibi kimlik fotokopisi istemeyip, evrakları noterde onaylat öyle gel diyormuş. yani vodafone mobil imza için o kadar noter parası vereceğime diğer operatöre geçerim daha iyi. kısaca vodafone, mobil imza işinde kaş yapayım derken göz çıkartmış

  11. 2007 yilindan buyana kullaniyorum e devlet banka vs cok faydali herkeze tavsiye ederim ozellikle e devket sifresi almaktansa mobil imza al istedigin islemi yap cunku mobil imza ile yapilan islemler ile sifre ile yaplan islemler bile farkli kesinlikle mobil imza

  12. Bankanın kapısından her girişinizde bir kağıt imzalatılması, sonra da ne oluyor ya tepkinize karşılık, "güvenliğiniz için" denilmesi, mobil imzanın banka girişine indirgenmesidir. Böyle bakınca ne kadar mantıksız olduğu ortaya çıktı değil mi? Bunun yerine daha pratik olarak (İşcepi Garanti Şifrematik) vb) mobil uygulamalar kullanılabilir. "İmza"lamak demek, özetle bir sözleşmeyi kabul etmek ve onaylamak demektir. Bankaya girmek bir sözleşme değildir.

    Bununla birlikte, E-Güven şirketinin sitesinden broşür indirmek için bile kişisel bilgilerinizi vermeniz gerekiyor, hakikaten çok "güvenli" imiş. Böylece güvenlik kavramını ne kadar yanlış anladığımızı pekiştirmiş olduk.

  13. – Efendim şöyle buyurun imzanız
    + Ehm teşekkür ederim..
    – Pardon, kendi kaleminizi kullanamazsınız; bizimkini kullanmanız gerekiyor. Bir imzalık 7 TL, iki imzalık kampayada 10 TL! Buyurun, atın!
    + Hay hay, nerenize atayım imzayı?

  14. Tam bir haftadır mobil imza almaya çalışıyorum, bazı iletişim danışmanlarının ekranlarında sorun var bazıları saat 17:00’dan sonra çalışmıyor böylece 1 haftayı geride bıraktık demek ki işin ucunda geri ödemeli beleş hizmet var

  15. Yeni aldım. Bakalım nerelerde kullanacağız. Özellikle internet bankacılığı işlemlerimi daha rahat yapıyorum.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version