Kullanıcıların dijital ortamda güvenliğini sağlamak için firmalar çeşitli yazılımlar sunuyor. Olayı basite indirgeyecek olursak, antivirüs yazılımları ile internet ortamında güvenli bir şekilde gezinebilir ve siber saldırılara karşı kendinizi savunabilirsiniz. Ancak çoğu zaman antivirüs yazılımları bile hackerları engellemek için yeterli olmuyor.
Önce bilgisayar ile başlayan hack serüveni daha sonra mobile kaydı. Mobil cihazlar güncellemeler ile güvenlik açıklarından kurtuluyor ancak bazen donanım da bile güvenlik açığı olabiliyor. Bu durumda ise daha titiz bir çalışma üreticileri bekliyor.
Snapdragon işlemcilerde büyük güvenlik açığı!
Red Balloon‘dan yeni gelen bilgiler ise monitörlerin bile hacklenebileceği yönünde. Peki, monitörler nasıl hackleniyor? Ekibe göre monitör hacklemek çok kolay.
Monitör nasıl hacklenir?
1 milyardan fazla monitörü hedef alan bu açık şu şekilde çalışıyor; hacker kötücül yazılımı barındıran bir web sitesi hazırlıyor. Daha sonra kullanıcılar bu siteyi ziyaret edip kötücül yazılımın bulunduğu videoyu izlediklerinde, kötücül yazılım direkt devreye giriyor ve monitöre piksel aracılığı ile sinyaller gönderiyor.
Kötücül yazılım arayüzü ele geçirdikten sonra kendini pasif duruma alıyor ve hackerın komutlarını beklemeye başlıyor. Yanıp sönen piksel sayesinde hacker, kullanıcının ekranını manipüle ederek istediği görüntüyü yükleyebiliyor.
Ekrana hacker tarafından müdahale edilmesi, kimlik bilgilerinin güvenliğini ciddi anlamda tehdit ediyor. Monitöre yazılım yükleme gibi bir durum söz konusu olmadığı için bu açığın internet tarayıcılarının ve antivirüs yazılımlarının sunacağı güncelleme ile engellenmesi bekleniyor.
Akıllıca
Cehennemin diplerinde pek takılmazsanız sorun olmayacağı durum
İnatla detaylı bilgi verilmiyor destan anlatılır gibi açık mı anlatılır bi kaynak bir açık bildirm dosya numarası koymak çok mu zor şaka gibi sanki masal
Bu ne saçmalık, sinyal ile araya yüz nasıl ele geçiriliyor.