Samsung ve Huawei’in katlanabilir telefon çalışmaları ardından Motorola da bu maceraya dahil olmuştu ve Motorola Razr 2019 modelini duyurmuştu. Normal telefon boyutlarında olan fakat katlananınca daha da küçülen Razr, şimdi de katlama testine sokuldu. CNET tarafından yapılan Motorola Razr katlama testi, olumsuz sonuçlandı.
Apple katlanabilir telefon için harekete geçti
Motorola Razr katlama testi yapılınca bozuldu!
CNET tarafından yayınlanan bir videoda Motorola Razr 2019 modelinin menteşeleri yaklaşık 4 saat boyunca test edildi. 4 saatlik test sırasında telefon, yaklaşık 27 bin kez açılıp kapatıldı. Bu testin ardından telefonun menteşeleri yıprandı ve kolayca açılan telefon bir daha kapatılamadı.
Editörün eline alıp tekrardan kapatmayı denemesi ile birlikte ise menteşeyi kapatırken oldukça zorlandığı görüldü. Bu zorlanma sırasında ise telefonun menteşesinden gıcırtıların gelmeye başladı belirtildi. Bu da telefonun menteşe yapısının ne kadar başarılı ve ne kadar uzun ömürlü olduğu hakkında bazı bilgileri ortaya çıkarıyor.
Galaxy Fold’a yapılan testte ise 119 bin katlanmadan sonra telefonun menteşe yapısının bozulduğu görülmüştü. Bu testlere göre Samsung’un menteşe konusunda daha başarılı iş çıkardığını söyleyebiliriz.
Sarmalı var mı böyle Yaprak dolması gibi ben sarmalı istiyom.
Galaxy fold testi çok daha yumuşak hareketliydi. Bu test sanki fazla zorlamak için yapılmış, çok hızlı ve sert açma kapama hareketi gözüküyor
almadan soğudum
ama makine sürekli böyle çalışırsa açılıp kapanmaktan ısınır ve aşınır normal sonuç bence çok bile dayanmış
İşim gücüm yok 4 saat bunları mı izleyecem
119 000 > 27 000 Motorola 5 kat fazla dayanmış ama samsung daha başarılı 🙁
algı yönetimi
119b olan samsung zaten 😀 kafalar pırıl pırıl
Bence çok saçma bir test olmuş bu kadar sık açılıp kapanan mekanizma ısınır ve aşınır gıcırtı sesi bence normal ekranın zarar görmemesi çok iyi ayrıca adamın makine bile ilk baştaki kadar iyi çalışamaz hale geldi tam açılıp kapanamiuor
Gayet iyi dayanmış. Arkadaşın dediği gibi makine bile ilk başta ki gibi çalışamıyor o kadar süreden sonra. Algı yönetimi yapmayın artık.