Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Mozilla, Google Olmadan da Kazanıyor

    Firefox geliştiricisi Mozilla uzun yıllar, Google ile aralarında olan sponsorluk anlaşmalarıyla yüksek miktarda gelirler elde etti. Firma arama ve reklam anlaşmalarında, tarayıcının ana arama motoru olmak koşulu ile birlikte Mozilla’ya ödeme yapıyordu. Bu anlaşma geçen sene sona erdi. Böylece Firefox ana arama motoru Amerika’da Yahoo, Çin’de Baidu, Rusya’da ise Yandex oldu. Avrupa genelinde ise Firefox’u hala Google arama motoru ile görmek mümkün ancak firma bundan herhangi bir gelir elde etmiyor.

    Reklam
    Reklam

    Mozilla Firefox, Google olmadan da kazanıyor

    Mozilla, 2014 yılı gelirlerini içeren bir raporu yakın zamanda yayımladı. Bu raporda 330 milyon dolar gelir elde edildiği görülüyor. Google ile olan anlaşma ise 2014 sonunda bitmişti. Yani karşılaştırma yapılabilmesi için 2015 senesi gelir rakamlarının görülmesi gerekiyor ancak Mozilla Mali İşler Müdürü Jim Cook, bu seneki rakamların geçen seneye göre daha da iyi olduğuna inanıyor.

    “Önümüzdeki sene için bu yılın raporlarını yayımlamayı heyecanla bekliyoruz. 2015 finansal olarak ne kadar güçlü bir şekilde gelişmeye devam ettiğimizi gösterecek.” şeklinde açıklamalarda bulunan Cook, bir bakıma Mozilla’nın Google anlaşması olmadan da rahatça gelir elde edebildiğini ima etti.

    Mobil tarafında Android üzerinde bir süredir boy gösteren Firefox, iOS için de geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülmüştü. Ancak market payı olarak henüz istenilen değerlere gelebilmiş durumda değil.

    Reklam
    Reklam

    :: Mozilla Firefox, sizce Google olmadan ne kadar gelir elde edebilecek?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    5 Yorum

    1. SDN Okuru

      Firefox özgürlüktür. Hele ki karşısında Google gibi en gelişmiş takip sistemli bir dev varken gelir elde edebiliyorsa helal olsun.

    2. SDN Okuru

      12 senedir firefox kullanıyorum hiç şaşmadan…

    3. SDN Okuru

      Firefox işletim sistemi biraz askıya alındı. Aslında mantığı çok hoş olan bir telefondu. Mobil siteleri uygulama gibi kullanabiliyordunuz. Diğer taraftan akıllı bir telefondan beklenen bütün özelliklere de sahipti..

    4. SDN Okuru

      Kazanit niye kazanmasin

    Diğer yorumları gör (4) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap