MKE Sanayi ve Teknoloji Müzesi’nde düzenlenen Yerli Tünel Açma Makinesi faaliyete geçme törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, başta yapay zeka enstitüsü olmak üzere oldukça önemli açıklamalarda bulundu.
Burada bir parantez açarak, ShiftDelete.Net olarak yerinde takip ettiğimiz bu etkinliklerde yaşananları bir video olarak sunacağımızı belirmek isteriz. İşte Varank’ın açıklamaları ile Türkiye’nin 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi!
Yerli uçan otomobil Cezeri görücüye çıktı!
Yapay Zeka Enstitüsü geliyor – 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi
Açık kaynak platformu ile ülke olarak yazılım maliyetlerini azaltmayı, yazılımcı sayımızı ve açık kaynak alanındaki girişimleri arttırmayı hedeflediğimizi belirten Varank, Yapay Zeka Enstitüsü sayesinde ülke olarak sahip olduğumuz büyük verinin ekonomik değere dönüştürülmesinin sağlanacağını belirtiyor.
Bugün, @TCSanayi Bakanı @varank tarafından açıklanacak 2023 Sanayi ve Teknoloji Startejisi’ni öğrenmek için Ankara’ya geldik. Etkinlik, Sanayi ve Teknoloji Müzesi’nde yapılıyor. Fırsat bulursak, özel bir röportaj yayınlayacağız. pic.twitter.com/nfUCwMwQph
— Hakki Alkan (@hakki_alkan) September 18, 2019
Yapay Zeka Enstitüsü için hazırlıkların tamamlandığını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank‘ın paylaştığı diğer bilgiler şu şekilde;
Veri analitiği ve okur-yazarlığı eğitimlerinde seferberlik başlatılacak. Dijital rozet uygulaması ile kişilerin yetkinliği görülebilecek. 2023 yılına kadar ülkemizde teknoloji tabanlı işlere yapılan yatırımın 5 milyar liraya ulaşması hedeflenirken, AR-GE harcamalarının milli gelirdeki payı yüzde 1,8 seviyesine çıkarılacak.
Rakamsal anlamda ise Ar-Ge alanında insan kaynağı 300 bin kişiye, araştırmacı sayısı ise 200 bin kişiye ulaşacak. Yapılan yatırımların tutarı 50 milyon lirayı aşarsa proje bazlı teşvik sistemi devreye girecek.
Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi programı sayesinde sektörlerdeki öncelikli ürünleri desteklenecek, alıcı ve üretici bu konuda teşvik edilecek. Altı temel politikadan oluşan yüksek teknoloji ve inovasyon alanında ilk olarak teknolojik yetkinlik ve sektörel yol haritaları belirlenecek.
Normal zeka yokki yapayi da olsun.
Tam da bunu yazmak için girmiştim
İŞKUR’un MESLEKİ EĞİTİM KURSLARINA;
* 35 yaş üstü,
* işsiz,
* yüksek lisans mezunu ve
* AÖF’de yeni bir bölüm okuyarak eğitimine devam eden biri
olarak BAŞVURAMIYORUM BİLE. O yüzden ben hiç inanmıyorum, bu gibi söylemlere. 2023’e ne kaldı şurada? Yapay Zeka enstitüsünü daha yeni mi düşünüyorlar? 36 yaşındayım ama eğitim alamıyorum devletin kurumundan düşünün.
Emekli olmama 30 sene var!
Önce eğitim öğretim enstitüsü kuralım. Milli Eğitim diye bir şey var diye biliyorum ancak isim olarak değil de uyguluma da varolmak daha sağlıklı bir yapı olur. Her alanda bir enstitü kurabilirsiniz bu kağıt üzerinde çok kolay önemli olan işletme ve çalışmadır. Bunun için gerekli olan bilgi birikim ve sosyal donatı malesef yok.
normal zeka ya deger vermiyoz yapayina mi verecez. Asil soru su yapay zeka caiz mi? bizim tartismamis gereken konular bunlar…
Gercegini bulunda yapayi olmayi versin.
2002 de kurdular zaten
İşkur ağırlık olarak mavi yaka yani imalat ağırlıklı mesleklere çözüm buluyor. En fazla önlisans mezunlarına iş bulur. Yüksek lisans yaptıysanız akademik hayata devam etmeniz daha faydalı olacaktır. Ki plansız üniversite eğitim hayatının sonu işsizlik oluyor ne yazık ki. Herkes üniversite okumak zorunda değil ama milleti gazlıyorlar sürekli
Başlaması güzel, zamanla bir yola girer. Bekleyip göreceğiz. Yine çamur atanlar yerlerini almışlar bakıyorum
He canim he.
Bunlar gereksiz şeyler. Bize daha çok heykel lazım
vikipedi nin yasak olduğu canım ülkemde yapay zeka bilmem neysi kurulacak mış…. HahahaAHaHAaha:AHa
Biryerden başlaması güzelde.. bu kadar negatif cogunluğa ne yapsan yaranamazssınız .. hatta kendi kendine temizlenebilen heykel yapsan bile degişmez insanlar var…
Heykel kadar başınıza taş düşsün
Vikipedi ne ki… çizgi film mi?