NASA’nın en yeni Ay misyonu Artemis 1, 25 günlük görevinin ilk çarpıcı görüntülerini kaydetti. Geçtiğimiz gün Space Launch System (SLS) roketiyle fırlatılan Orion uzay aracı, Ay’a gidiş yolunda Dünya’nın yeni görüntülerini paylaştı. Görüntüler, 1972’deki Apollo’nun ardından bir ilki temsil ediyor.
Artemis 1’in Orion aracı Dünya’yı böyle yakaladı
NASA, 1972’deki son Apollo görevinden bu yana ilk kez mürettebatlı Ay misyonu başlattı. Artemis 1 görevi kapsamında Orion uzay aracını Ay’a gönderen NASA, uzun sürenin ardından ilk kez Dünya’nın uzaktan kaydedilmiş görüntülerini yakaladı.
NASA’nın açıklamasına göre SLS, şimdiye kadar uzaya fırlatılan en güçlü roket olma özelliğini taşıyor. Orion uzay aracı, 25 gün sürecek yolculuk kapsamında Ay’a iniş yapacak. Ardından mürettebatlı Artemis görevleri için Ay’da temel teknolojileri test edecek.
NASA’dan Ay görevi için ilk adım! Artemis I uçuşu gerçekleşti
Artemis I uçuşu bugün başarıyla gerçekleştirildi. NASA, o anları YouTube canlı yayınında izleyiciler ile paylaştıOrion’un yolculuk sırasında CubeSats adı verilen 10 küçük bilim ve teknoloji başlatması bekleniyor. NASA sözcüsü, “Her CubeSat, Güneş Sistemi hakkındaki boşlukları doldurma, Ay ve ötesini keşfetmek için gelecekteki görevlerin tasarımına fayda sağlayabilecek teknolojileri gösterme potansiyeline sahiptir” dedi.
SLS roketine ve Orion uzay aracına 24 kamera konumlandırıldı. NASA, Dünya ve Ay’ın çarpıcı görüntülerinin yanı sıra kalkış, yükseliş, güneş paneli konuşlandırması, roket denetimleri, iniş ve kurtarmayı da yakalamayı hedefliyor.
97 metre yüksekliğindeki SLS roketi ile uzaya gönderilen Orion, 3 aşamadan oluşacak Artemis görevlerini üstleniyor. Yetkililer, Artemis I görevinin keşif amacı taşıdığı için mürettebatsız olduğunu vurguladı. Test görevi başarılı olursa NASA, Artemis II görevi için aynı uçuş yoluna astronot gönderecek.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.
Hepsi yalan yalnızca holiywood filmi,,güç gosterisi
Mesele onun bunun gösterisinden ziyade böyle muhteşem bir sistemi görebilmek aslında. Uzay, galaksiler, kainat.
studyoda cekiliyor hepsi deyen akillilari yoruma bekliyorum
Bu görüntü simülasyon değilmi
Dunya çok büyük bir şey, 50 bin mil uzaktan eşek gibi kocaman gözükmesi lazım, fakat video da boncuk gibi duruyor ve deniliyorki aya daha 200 bin mil var. Hocam aydan da dunyanin essek gibi kocaman gozukuyor olmasi lazim boncuk gibi değil, başka video larda öyle büyük gözüküyor. Bunlar bizimi kekliyor?
Helal lan memed adamlar sırf seni kandırmak için onca mühendisi çalıştırıyor ama sen asla kanmıyorsun. NASA böyle boş işlerle uğraşacağına senden biraz ders alsın.
Ayn
Ha bi de dünya düz . Onu soylemeyi unutmuşsun
Aynen her görütü bi başka ulan bu dünyanın havasımı inmiş…
Helal Mehmet bende sana katılıyorum heralde iki uzay aracı fırlatmışlar biri foto çekiyor. Çok komik birde nedense dünyada başka kıta yok heralde hep Amerika hep Amerika komedi bunlar. O kadar mühendisten bahsedenler var adamlar o sayede dünya yı kandırıyor neden çalıştırmasın. 1969 dan sonra o da yalan da aya gidemeyen Mars’a ya da başka biyere nasıl gidecek yalan dolan hikaye inananlar varsa adamlar amacına ulaşmış😆
Heyecan verici
dünyadan baktığında görülebilen milyonlarca yıldız ne hikmetse uzuya veya aya çıkınca 1 tanesi bile görülemiyor:) stüdyoda çekilen görüntüleri uzay ya da ay diye bize yediriyolar ama nasa dediği için kesinlikle kabul görülüyor. bunlara inanan varsa elimde kelepir fiyata satılık köprü var bana ulaşın lütfen :)))))
Çok cahilsin. Onu da bilimsel olarak açıkladılar. Oku biraz.
Fotoğraf makinesiyle ayın resmini çek bakalım yıldız görebilecek misin? Yıldız görüntülemek için uzun pozlamalı resim çekmek gerekiyor ki bu da ayın veya uzaydaysan Dünya’nın aşırı derecede parlak görünmesine neden olur.
Cahil…
Ulan hakikaten salaksınız ya. 1969’dan beri sizin gibi fotoğraf nasıl çekilir bilmeyen adamlar aynı teraneyi anlatıyor. Madem NASA hepsini uyduruyor bunların şimdiye kadar ekleyemezler miydi dört beş yıldız oraya. Şu kadar eleştirel düşünceniz yok valla.
Tabi ya koskoca yıllık 19 milyar dolar kazanan nasa böyle küçük hatalara takılacak git de biraz bilim oku bilgilen ağzı olan herkez konuşuyor
Dünyadan Çek Bakalım Fotoğraf Kaç Yıldız Çıkacak Say Tek Tek
Yeşil ekran, green screen, cgi adı her neyse çok başarılılar, tebrik ediyorum.
Uzaya çıkıldı, atmosferin üst katmanın, aya marsa ,Venüs, titana araçta gönderildi, ancak ay dahil hiç bir başka bir uydu ve gezegene insanlı yolculuk yapılamadı, dünyadan mekiği zor gönderiyoruz ,bilgilerimiz sınırlı bir gezegenden kalkış yapacağız, o kadar kolay gösteriyorlar, o zaman dünyadan da bu şekilde uzaya gönderin, gidip elen musk a dünya kadar para ödemeyin, yıllarca rus uzay üssünü kullanan ,rus roketiyle Uzaya cıkan abd nin fantaxisine bak.
İlk ay görevleri çok deneyimli pilotlar ile büyük riskler alınarak yapıldı , artık bu kadar risk alarak göreve çıkacak yiğit bulunmuyor , bu nedenle daha çok test yapılması lazım.
İşleri güçleri animasyon yayınlamak, çizgilifim şirkiketi gibi çalışıp her serferinde yeni bir animasyon paylaşıyorlar bunların bir yere gittiği yok , kendilerine finansman sağlayıp çizgifilmlerle insanlığı kandırmaktan başka bi halt ettikleri yok, küreselcilerin tek ideali bilmi ve sağlığı kullanarak insanlığı kontrol etmek.
Abicim şuraya gelip de cahil cahil yorumlar yapmayın gidin biraz kitap okuyun araştırın
50 yıl önceki trknoloji ile gidilebilen bir yere gitmek için keşif aracı gönderip sıkıntı çıkmazsa mürettebatlı roket de göndereceğiz diyorlar. Yersen.
Adamın zekaya bak sen ya bak yıldızlar nerde diyor cgi hatasıymış. Puhahaha
Düz dünyanın kanıtı 😀
Hepsi sahte bilgisayar ortamında yapıyorlar
Dünya aslında düzdür