Yazılımcı olmak aslında son yılların en popüler meslekleri arasında sayılabilir. Peki, bu popüler meslek hakkında neler biliyoruz? Mesela, “Nasıl yazılımcı olunur, yazılımcı olabilmek için üniversite diploması şart mı?” Bu ve benzeri sorular birçoğunuzun aklını eminiz ki meşgul ediyordur. Eğer yazılım dünyasına adım atmak istiyorsanız, videomuzda merak ettiğiniz birçok sorunun yanıtını bulacaksınız.
Nasıl yazılımcı olunur? Üniversite diploması gerekli mi?
ShiftDelete.Net olarak yazılım ile ilgili videolar ile karşınıza çıkmaya devam diyoruz. Bu videomuzda teknolojinin en iç noktalarından birisi olan yazılım konusuna değineceğiz. Eğer siz de yazılım ile ilgilenmek istiyorsanız, işe “Nasıl yazılımcı olunur?” sorusu ile başlayalım. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizleri videomuz ile baş başa bırakalım.
Yazılımcı olmak için ilk şart nedir? Alaylı mı, mektepli mi?
Bu soru birçok kişi tarafından farklı bir cevapla sonuç bulsa da aslında cevap kişisel deneyimlerde saklı diyebiliriz. Yazılım içerikleriyle karşımıza çıkmaya devam edecek yazılımcı arkadaşımız Ayhan ise sizlere bu sorunun cevabını detaylı bir şekilde verdi.
Programlama nedir?
Programlama ya da diğer ismiyle kodlama, bilgisayarın donanıma nasıl davranacağını anlatan, bilgisayara yön veren komutlar, kelimeler, aritmetik işlemlerdir. Diğer bir tanımla anlatacak olursak programlama, bir bilgisayara bir görevi nasıl gerçekleştireceğini anlatan bir dizi talimat oluşturma işlemidir. Programlama, çeşitli bilgisayar programlama dilleri kullanılarak yapılabilir.
Kısaca algoritma kavramına da bakalım. Algoritma, belirtilen eylemlerin bir sırasını gerçekleştirmeye dayanan bir problemi çözmek için bir prosedür veya formüldür. Belirli bir soruna iyi tanımlanmış adımlar biçiminde bir çözüm sağlamak için algoritmalar kullanılır.
Belirli bir sorunu çözmek için bir bilgisayar kullandığınızda, çözüme götüren adımlar bilgisayara düzgün bir şekilde iletilmelidir. Bilgisayarda bir algoritma yürütülürken, daha karmaşık matematik işlemleri gerçekleştirmek için toplama ve çıkarma gibi çeşitli işlemler birleştirilir. Algoritmalar doğal dil, akış şemaları ve benzeri şeyler kullanılarak ifade edilebilir.
Videomuzu izledikten sonra beğenmeyi ve YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın. Şimdiden iyi seyirler!
İngilizceniz iyi derecede varsa öğrenirken büyük avantaj sağlar yoksa diğer türlü benim gibi öğrenmekte biraz zorlanabilirsiniz ben python ile başladım en popüler dil ve öğrenilmeside diğer dillere göre kolay olduğu için
Hemen cevap vereyim. Üniversite gerekli değildir ama iş hayatında mülakatlara girmek için önünüze çıkar. İngilizce öğrenip açık öğretim lisans bitirin. Cv de görünsün başka bir önemi yok.
Özgeçmiş için gerekli. Eğer ki çok lisans mezunu başvurursa, yüksek lisans mezunu isterler. Yüksek lisans mezunu fazla olursa doktora mezunu isterler. Yani bitmez hacı, yormayın kendinizi
En popüler dil diye birşey yoktur. Yaygın kullanılan dil ve ucuz maliyet vardır. Prosefyoneller bilir
Zordur beyler bu işler. Anlatılanların yüzde 80 i hayaldir. Ssk li işe gider gelirsin. Gençler 2 lira fazla aldım diye sevinirler. Angarya çoktur, süreç uzundur. İşverenler bildiğin esnaftır. Google ofislere bakıp hayal kurmayın. 9 6 çalışacaksınız hiç bulaşmayın
Hocam nasil yazilimci olunur sorusuna cevap vermedin daha cok nasil yazilimci olarak is bulabilirsiniz konusuna degindin umarim nasil yzilimci olunur konusu ile ilgili bir video yuklersiniz cunki bu cok sacma olmus…
Herhangi bir formal eğitim almayanlar alaylı yazılımcı, üniversite eğitimi yahut kurs belgesi olanlar mektepli yazılımcı olarak sektörde iş bulabiliyor. Kamuda diplomaya daha çok bakabiliyorlar bunu ilan.gov.trdeki ilanlarda görebiliyoruz.