Windows 11, fazla katı bir sistem gereksinimleri ile geldi ve kafaları fazla karıştırdı. Microsoft’un programı bu bağlamda kafa karışıklığını biraz olsun gideriyor fakat daha da ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız bu aracı kullanabilirsiniz.

Windows 11 yükseltme aracı güncellendi: İşte yenilikler

Windows 11 yükseltme aracı güncellendi: İşte yenilikler

Microsoft, uyumluluk konusunda ortaya çıkan bazı karışıklıkların önüne geçmek için yükseltme aracının yeni bir sürümünü yayınlıyor.

Windows 11 kuramamanızın nedenini gösteren program

Bu yazılım tamamen ücretsizdir ve açık kaynak kodlu olan uygulama, Windows 11’e geçiş yapacak kullanıcıların sisteminin hangi aygıttan dolayı yükseltmeye uygun olmadığını ya da hangi parçaların Windows 11 desteklediğini gösteriyor.

WhyNotWin11

Windows 11 ile ilgili olan birçok haberler hala kafa karışıklığına sebep olurken böyle bir programın geliştirilmesi sayesinde Microsoft’un kendi programı ile öğrenemediğimiz ayrıntıları öğrenebileceksiniz.

Uygulamanın sahip olduğu önemli bir özellik ise yazılıma gelen güncellemeleri kontrol etme yeteneği. Bu sayede Microsoft’un getirdiği herhangi bir sistem gereksinimleri değişikliliği ile birlikte program da gerekli güncellemeyi alacak.

Windows 11 sistem gereksinimleri

1 gigahertz (GHz) ve üstü, 64 bit mimarili ve 2 çekirdekten fazla olan bir işlemciye, en az 4 GB bellek boyutuna, 64 GB veya daha büyük bir depolama alanına, UEFI ve güvenli önyükleme özelliğine, TPM 2.0 özelliğine, WDDM 2.0 sürücüsü ile DirectX 12 veya üstü olan bir grafik kartına ve 9 inçten büyük olan yüksek çözünürlüklü (720P) bir ekrana sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca cihazınızın kurulumunu tamamlayabilmek için internet bağlantınızın ve bir Microsoft hesabınızın olması gerektiğini de hatırlatalım.

Bu özellikler, bilgisayarınıza Windows 11 yükleyebilmek için gerekli olan temel gereksinimlerdir. Cihazınız bu gereksinimleri karşılamıyorsa, cihazınıza Windows 11 yüklenmeyebilir. Bu bağlamda yeni bir bilgisayar almayı veya hali hazır kullandığınız sisteminizde yükseltme yapmayı düşünebilirsiniz.

Geliştiricinin yayınladığı yazılım sayesinde işlemci ve işletim sistemi mimarisi, yükleme yöntemi, işlemci uyumluluğu, işlemci çekirdek sayısı, işlemci frekansı, DirextX ve WDDM2 desteği, disk bölümleme tipi, bellek boyutu, güvenli yükleme durumu, disk alanı ve TPM desteği gibi birçok ayrıntıyı görerek sisteminizin Windows 11 desteği hakkında ayrıntılı bir bilgi alabiliyorsunuz.

WhyNotWin11

Microsoft’un pek de geniş çaplı olmayan işlemci desteğinin ise önümüzdeki günlerde düzenlemesini, yani bu bağlamda işlemci destek listesinin genişletilmesini bekliyoruz.

Windows 11’in kararlı sürüm almasına daha 4 ay kadar bir süre olsa da beta sürümüne geçmek isteyenler bu program sayesinde sisteminin Windows 11 desteğinin olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilecektir. Tamamen açık kaynak kodlu ve güvenilir olan programı ise buradan indirebilirsiniz.

Peki ya siz Windows 11 ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Görüş ve beklentilerinizi forumdan bizlerle paylaşabilirsiniz.