Prototip olan ve Jan Barth ve Roman Grasy tarafından tasarlanan Databot Mouse adlı ürün, kullanıcıya klasör yoğunluklarını hissettiren bir fare.
Optik bir algılayıcıya sahip olan bu farenin aynı zamanda eski farelerden bildiğimiz bir bilyesi de bulunuyor. İçinde bulunan küçük bir servo motor bu bilyeye baskı uyguluyor. Bu baskı farenin kapağının kalkmasına neden oluyor.
#video_334#
Databot Mouse bu teknik sayesinde kullanıcıya bilgi veriyor. Fare ile üzerine gelinen klasörün içinde çok fazla dosya varsa servo motor bilyeye kuvvet uyguluyor ve farenin hareket etmesini zorlaştırıyor. Klasörün içi boş veya kapasitesi düşük ise fare normal hareketine devam ediyor.
Kapağın kalması ise sık kullanılan klasörlerin üstüne geldiğine gerçekleşiyor. Bu fareyi kullanan bir kullanıcı kapağın sürekli kalkmasına ve inmesine şahit oluyor. Sanki fare nefes alıyormuşçasına. Fare nefessiz kalıyorsa, klasörün çok fazla kullanıldığı anlaşılıyor.
Daha önce yıkananını görmüştüm ama bu bayaa ilginç fakat tam hazır gibi durmuyor ve fiyatıyla ve üretimiylede ilgili bir açıklama bulunmuyor..
gereksiz bir fare bizim klasörler hep dolu o yüzden çok yavaş hareket eder ve bizi bunalıma iter en iyisi klasik yönteme devam.
Anca prototipte kalacak gibi.Kablolu fare olacak artı ekstradan kablo
Kablosuzlar için zaten düşünülemez bir teknoloji.
Yada biraz daha geliştirilir masaj yapan fare olur
Gereksiz..
çok çok lüzumsuz…
Ne gerek var bunlara işimi görsün yeter
Fare dediğin nefes alsın yeter.
Rulman dediğin nefes alısın yeter.
Şu yorumu kim yapacak diye bekledim editörden geldi
Büyük boyutlu dosyalarda yavaşlıyor falan…hiç uğraşamam Optikler çıktı çoktaaan
Bir de bilyeli mouse
nasıl ne gerek var geliştirilir başka amaç için kullanılır
Nefesi k.çından alan bir fare istemiyoruz