Reklam

Netflix’te en hızlı internet servis sağlayıcıları!

44
Reklam

Netflix Türkiye, platform üzerinde en iyi ve en kötü performans gösteren servis sağlayıcılarını son bir yıllık verileri göz önüne alarak açıkladı.

Artık kota bittiğinde internet kesilecek! (Güncellendi)

İşte Netflix kullanırken en iyi performans gösteren ISS!

Netflix, ülkemiz için yine önemli bir veriyi paylaştı. Türkiye’deki internet servis sağlayıcılarını bağlantı kalitesi ve bağlantı hızlarına göre sıralayan Netflix, uygulama üzerinde en iyi performans gösteren servis sağlayıcıları açıkladı.

Bu arada uyaralım; bu liste üzerinde yer alan hızlar genel internet performansını değil, Netflix çalışırken gösterilen performansı yansıtmaktadır. Farklı uygulamalarda farklı sonuçlar alınabilir.

Reklam

Ocak 2018 ve Ocak 2019 tarihleri arasındaki verileri inceleyerek söz konusu listeyi hazırlayan Netflix, platform üzerinde en iyi internet hizmetini Turknet, en kötü internet hizmetini ise Türk Telekom tarafından sunulduğunu açıkladı.

Toplamda 6 farklı sağlayıcının bulunduğu listede Turknet, 3.30 Mbps ortalama internet hızıyla zirvede yer alıyor. İkinci sırada Turkcell Superonline 3.26 Mbps ortalama hızla yer alırken Vodafone 3.24 Mbps ortalama hızla üçüncü. Ülkemizde en çok kullanılan internet servis sağlayıcısı olan Türk Telekom ise 2.33 Mbps ile listenin sonunda yer alıyor.

2018 yılındaki ortalama hız grafiği incelendiğinde ise Türk Telekom son aylarda ciddi bir düşüşe geçmişken Vodafone ise yükselişte. Diğer taraftan Turkcell Superonline ve D Smart‘ın yıl boyunca çizgisini koruduğu dikkat çekiyor.

Ping nedir

44 Yorum

  1. Turk telekom da görüntü çamur oluyor. Keşke limitsiz olmayaydı da adam gibi görüntüde yayınlar izleseydik. Resmen kelime oyunları yapıyorlar !

  2. Turk telekom netflix iptv gibi stream uygulamalarına kısıtlı erişim getirdi ttnet li olup netflix üyesi olanlar üyeliklerini gözden geçirdim derim

  3. al birini vur ötekine.. fiber altyapısı olmayan tüm sokaklar (örn benim sokağım) tek kelime ile rezalet. gelin 480p film izleyin bakalım herhangi bir siteden..

    • TurkNet Tv kablosu ile fiber gönderiyor. Dolayı ile muhtemelen senin apartmanında da olabilir fakat bilemiyor olabilirsin. İstersen bir sor derim

  4. Son 1 yıldır türk telekom mobil internet hızlarıda iyice düştü, tüm dertleri garibanın cebindeki üç kuruşu söğüşlemek

  5. Türk Telekom’ un 50 mbps paketini kullanıyorum ve gayet memnunum. 8 ve 16 mbps’lik paket kullanırsanız memnun kalamazsınız tabii ki.

    • Kardeşim 24 mbs internet kullanıyorum. Akşam saat 19:00 olmadan internet hızı 1-2-3 mbs üstüne çıkmıyor. Genelliklede 1 mbs altı. Herşeyi sen bilmiyosun yani!!!

  6. Alt yapı turk telekom ama lider turknet
    Turk telekomda iyi ama parası olana ve fiberin en hızlı geçtiği noktalarda iyi turknet ise gece 01-04 arası berbat ama genel anlamda iyi

  7. AKN kalktığından beri yaklaşık son 1 aydır Netflix Turk Telekomda izlenmiyordu zaten. Netflix direk suçlamak yerine gerçek verileri paylaşarak Turk Telekomun yaptığı şerefsizliği ifşa etmiş oldu. Sorunun kendilerinde olmadığı da belliydi ama ispatlamış oldular. Forumlarda yüzlerce şikayet var bu konu hakkında.

  8. asıl rezalet en iyisinin bile 3.3 mbps olması. fiber internet fiyatları ile ilgili haber yapıyorsunuz hep ama şu değerlere bakın. ne kadar kişi fiber kullanıyor işte bu grafik gösteriyor.

  9. abi ben anlamıyorum. turknet çoğu yerde Türk Telekom altyapısı kullanıyor ona rağmen en iyi hizmeti veriyor. nasıl olabilir böyle bir şey

  10. Turknet sadece kendi altyapısının olmadığı yerlerde Türk Telekom kullanıyor diye biliyorum. Oldukça geniş bir altyapısı da mevcut. Bu arada bunalara gelen telefon kablosundan bahsetmiyorum. Santrallere gelen altyapı. Sonrası mecburen Türk Telekom bakır kabloları.

  11. Alt yapı türk telekom ama YAPA sistemi sayesinde sadece kablo altyapısını kullanıyor. Bu YAPA sayesinde kendi DSLAM cihazlarını kullandığıdan aslında internet erişimi tamamen kendi sistemleri üzerinden aktarılıyor. Bu yüzden daha iyi hizmet verebiliyor. Ama turknet in en can sıkan tarafı ilk kurulum. Aslında bu da onun suçu değil çünkü ilk kurulum için hat açma ve saha dolabına bağlama gibi işlemler türk telekom tarafından yapılıyor. Tabi bilinçli olarak yıldırma ve karalama için ellerinden gelen zorluğu çıkartıyorlar. Genelde hattınız bağlandı diyorlar ve bi bakıyosunuz kabloları apartmana kadar getirmişler ama hat yok. Bu sorunu yazıyosunuz tt ekibi geliyor pardon hat açılmamış diyip hattı açtırıyolar. Hat açılıyor internet sinyali verilmiyor derken sen de Turknet in suçu sanıp sağda solda kötülüyorsun. Ama internet açıldıktan sonra tt den daha fazla mutluluk oranına sahip bir müşteri oluyoraun. Hatta davet ettiğin her müşteri için 1 ay bedava hizmet alıyosun. Tek fiyat var ve süpriz yok. Tahhahüt yok. Daha nolsun?

  12. Turknet, Türk telekom’un alt yapısını kullanıyor diyenleri duyunca bu ülke için üzülüyorum. Türk telekom’un döşediği kabloları kullanıyor güzel kardeş sadece.

  13. Türknetin başta olması normal çünkü netflix Türkiye sunucuları türknette. Organize işler sazan Sarmalı yayınlandığında tüm isslerde kasarken türknet akıyordu.

  14. Vodafone hariç diğerleri doğru olabilir. Hayatımda gördüğüm en kötü internet vodafonedur. 1 günde 60 kere kesilen interneti mevcut.

  15. Türk Telekom bireysel internet hizmetini bırakıp, alt yapı kiralama alanına kaydı sanırsam. Adamların dünya umurumda degilki. Böyle bir imkan dünya üstünde hiçbir canlıya nasip olmaz, alt yapı bende. Yansın dünya…

  16. Kablonet in performansını değerlendirmemeleri çok saçma olmuş. Kablonet modemini değiştirse ve standart modem kullanımı için bir seçenek sunsa tekel olacak alt yapıya sahip.

  17. Türknet kullanılan yerler genellikle altyapının belli ölçeğin üzerinde olduğu yerler. Nereden mi biliyorum? En başta kendimden. Bu yüzden genel ortalamanın nispeten biraz daha yüksek olması normal diye düşünüyorum. Eğer altyapınız iyiyse yapıştırın beyler, Türknet mutluluk ve huzur verir.

  18. TurkNet kullanıyorum, Allah razı olsun dedirtti bana .. Evimde ne yazık ki Turk Telekom da var 16 mbit kullandığım ama gelen hizmet 3/4 mbit.. Bıktırdı usandırdı beni artık. Sonunda TurkNet in binaya internet getirmesi ile aldım. TurkTelekom sözleşmem bitince de kapatacağım. Daha da uğrayacağımı sanmıyorum telekoma..

  19. yorumlara bakıyorumda herkes TÜRKNET demiş, Ancak türknette arıza olduğundaki sonuçları yazan olmamış. Arza olursa türk telkomdan daha beter, insana kanser yapar, müşteri temsilcisi yok, arayan soran yok herşeyi standarda bağlamışlar, çözüm yok. ben 1 ay uğraştım, alt yapı yok diyerek uğraştığrdılar. 1 mb. interneti zor verdiler. Sonunda kapattım kurtuldum. Denizlide NETSPEED diye bir firma var 2 günde bağlantımı yaptılar. 72 mbit alıyorum 3,8 de upload.
    75Mbit 76TL ortalamaya bakarsan hepsinden ucuz

  20. Bu rakamlar ortalama arkadaşlar. TTnet hız ortalamasını düşük hızlı ADSL bağlantılar düşürmüş. Yoksa sadece yeni nesil altyapı kullanan diğer operatörler daha hızlı değil.

  21. Türknet başından sonuna kadar Türk Telekom altyapısını kullanan bir kurumdur. Fitat performansda telekomu katlar 2 yıldır kulkanıyorum
    Ama yok sadece başlangıçta türk telekom, yok sadece kablo hattı. Öyle saçma bir şey yok beyler. Türknetteki hız düşüklüğü vb. Arızalarınız bile Türk trlekoma bildiriliyor
    Türkiyede Adsl tamamen Tt’da
    Fiberde süperonline ve Kablonet(uydunet) kendi altyapısı olan diğer firmalar

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version