Dijital yayın platformları gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Bunun en başarılı örneklerinden biri olan Netflix, dünyada 100’den fazla ülkede hizmet veriyor. Faaliyet gösterdiği ülkelerde özel çalışmalar yürüten şirket, özellikle yerli diziler ile kullanıcıları kendisine çekmeyi başarıyor. Ancak platformun daha fazla müşteri çekmek için tek yöntemi bu değil.
Faaliyet gösterdiği ülkelerin ekonomik şartlarını göz önünde bulunduran Netflix, çoğu zaman kullanıcıların karşına yerel fiyatlandırmalar ile çıkıyor. Bu sayede şirket alım gücü zayıf olan ülkelerde bile yüksek kullanıcı sayısına ve gelir oranlarına erişiyor. Peki Netflix‘in en ucuz olduğu ülkeler hangisi?
Roald Dahl hikayeleri artık tümüyle Netflix’in elinde!
Ünlü yayın akışı platformu Netflix, birçok ünlü eserin yayıncılığını yapan Roald Dahl Story Company şirketini bünyesine dahil etti.Netflix’in en ucuz olduğu ülkeler listesinde Türkiye kaçıncı sırada?
Dünyadaki önemli olayların nabzını tutan Statista‘nın Eylül 2021 tarihli araştırması, bu sorunun cevabını ortaya çıkardı. Şirketin faaliyet gösterdiği tüm ülkeleri göz önünde bulunduran şirket, içlerinden en uygunlarını tabloya döktü. Buna göre Arjantin, dünyada Netflix‘i en uygun fiyata kullanan bölgeler arasında birinci sırada yer aldı. Peki Türkiye kaçıncı sırada?
Listenin ikinci sırasına baktığımızda ise karşımıza Türkiye çıkıyor. Platformun standart paketine yaklaşık 4 dolar 75 cent ödeyen ülkemiz, yıllık ortalama gelirinin yüzde 0.6’sını dizi ve film keyfi için harcıyor. Onun hemen ardından ise 6.18 dolar ile Brezilya geliyor. En sona gidip sekizinci sıraya baktığımız zaman ise Güney Afrika‘yı görüyoruz. Burada kullanıcılar aylık 9.44 dolar ödeme yapmak zorunda kalıyor.
Her ne kadar bu miktar listedeki diğer ülkelere kıyasla fazla olsa da aslında hala uygun. ABD‘de yaşayan kullanıcılar, Netflix içeriklerine ulaşmak için standart aboneliğe aylık 13.99 veriyor. Bu da özellikle dışarıdaki fiyatları gören kişilerin canını sıkıyor. Pek çok ABD’li platformun ücretlerini pahalı buluyor.
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Netflix’in yerel fiyatlandırma politikası sizce doğru bir davranış mı, yoksa her müşteri aynı muameleyi mi görmeli? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.
içerik bazında kaçıncıyız acaba