Elon Musk, her zamanki gibi, geleceğe dair iddialı bir öngörüyle karşımıza çıktı: Akıllı telefonlar yakında tarihe karışacak ve yerini beyin çipleri alacak. Musk, Neuralink şirketinin geliştirdiği beyin çiplerinin gelecekte telefonların yerini alacağını iddia etti. Bu ilginç iddia, bir parodi hesabının, Neuralink’in telefonları düşünce gücüyle kontrol etmeyi mümkün kılacak mı sorusuna verdiği esprili bir yanıtla gündeme geldi. Musk, “Gelecekte, telefon yok, sadece Neuralink” dedi ve hepimizi şaşkınlığa uğrattı. Peki gerçekten akıllı telefonların yerini alacak mı?
Elon Musk, Neuralink çiplerinin akıllı telefonları tarihe gömeceğini ima etti
Neuralink, beyin ve bilgisayarlar arasında doğrudan bir bağlantı kurmayı amaçlayan bir şirket. Amaç, beynimizdeki sinyalleri okuyarak bilgisayarlara komut verebilmek. Bu yılın başlarında, Neuralink ilk beyin çipi implantasyonunu gerçekleştirdi ve 29 yaşında felçli olan Noland Arbaugh’a bu çip takıldı. Bu implantasyon sayesinde Arbaugh, sekiz yıl önce bir kaza sonucu bıraktığı satranç oyununa geri dönebildi. Biz de bundan oldukça etkilenmiştik.
Neuralink beyin çipi oldukça karmaşık bir cihaz. Tam 1.024 elektrodu taşıyan 64 esnek filamentten oluşuyor. Bu filamentler, insan saçından daha ince ve beyne yerleştirilerek elektrik sinyallerini algılayabiliyor. Hastanın istediği eylemleri gerçekleştirmek için bu sinyaller kodlanabiliyor. Elbette bu karmaşık işlem, Neuralink’in özel cerrahi robotu tarafından gerçekleştiriliyor.
Neuralink ile beynine çip takılan ilk kullanıcıdan açıklama!
Tabii, akıllı telefonlar yerine, Neuralink çipi kullanma fikrine gelen tepkiler de karışık oldu. Güvenlik ve gizlilik endişeleri had safhada. Beyin içine çip yerleştirme fikri, doğal olarak birçok insan için endişe verici ve şüphe uyandırıcı. İlk implantasyona yönelik tepkiler de oldukça çeşitliydi. Ancak Musk, beyin çiplerinin gelecekte normal bir uygulama olacağına inanıyor. Bu teknoloji, tıbbi yardımdan insan iletişimine kadar birçok alanda devrim yaratma potansiyeline sahip, orası doğru.
Elon Musk’ın vizyonu gerçek olacak mı? Zaman gösterecek. Ancak bir şey kesin: İnsan-makine etkileşiminin geleceği giderek daha şaşırtıcı ve olasılıklarla dolu bir hal alıyor. Belki de bir gün herkes Neuralink çipiyle dolaşacak. Kim bilir? Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.
Bunlar insan beynine çip takarak insanları kontrol etmek istiyorlar çok cazip bile görünse bunu kabul etmememiz lazım tüm düșüncelerimizi kontrol edecekler ne düșüneceĝimize onlar karar verecek ,tam kölelik.
Beynine çip takıp sizi kontrol edecekler diyenlere şunu sormak istiyorum: Sadece Facebook ve Twitter hesabı olanları kontrol ederek ABD’de seçim kazanıldığından haberiniz var mı acaba? Şu an özgür olduğuna seni kim inandırdı? Üstelik beynine çip takmadan inandırdı.
Mantıklı görünüyor. İnternet hizmetleri sömürge aracına dönüşmü durumda.