İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil
  3. Akıllı Telefon

Nexus ürünlerinin geleceği belli oldu!

Google, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği etkinlikle hem donanım hem yazılım konusunda adeta şov yaptı. Gecenin yıldızları ise tabii ki Google Pixel ve Pixel XL akıllı telefonlar oldu.

İlker Şekercioğlu

okunma

Nexus ürünlerinin geleceği belli oldu!

Google, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği etkinlikle hem donanım hem yazılım konusunda adeta şov yaptı. Gecenin yıldızları ise tabii ki Google Pixel ve Pixel XL akıllı telefonlar oldu. Peki Pixel serinin gelişiyle Nexus donanım programı devam edecek mi?

Google Nexus ile ilgili beklenen açıklama

Google’ın Pixel serisini tanıtacağı bilgisinden sonra Nexus markalı ürünlerin acaba yine devam edip etmeyeceği konusunda akıllarda soru işareti oluşmuştu. Malum 2010 yılında hayata geçirilen Nexus donanım programı altında 8 akıllı telefon, 4 tablet, 2 medya oynatıcı piyasaya sürülmüştü ve şirketin bu programı bir anda rafa kaldırmayacağı düşünülüyordu.

16-10/04/gnexus02.jpg

Öte yandan Google’ın son dönemde kendi markasını taşıyan ancak üretim kısmını yüklenici şirketlere verme konusunda ciddi ısrarları var. Bunun en yakın örneğiyse Pixel serisinin üretiminin Huawei’ye değil HTC’ye verilmesi oldu.

The Verge’ün haberine göre, Google daha fazla Nexus ürünü planlamıyor! Öte yandan Pixel ve Nexus arasındaki fark görmenin oldukça zor olduğu ifade ediliyor. Bunun söylenilmesinin sebebiyse Pixel ürünlerinin yine Nexus gibi piyasada oldukça zor bulunur olacak olması. Bu anlamda Google’ın yeni ürünlerini pazarlama anlamında tamamen yeni bir strateji oluşturması ve ürünlerini kolayca satın alınabilir hale getirmesi gerekiyor.

Elveda Nexus…

:: Nexus donanım programının sonlandırılmasını doğru buluyor musunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (11)

SDN Okuru

2013 de nexus 4 aldım hala taş gibi maşallah

SDN Okuru

Almayalım mı para istemiyor musunuz anlamadım şu lanet telefonlarınızı ülkemize getirmeniz çok mu zor. Müşteri seçme olayı nedir geldiğimiz noktaya bak. Bunun örnekleri çok sadece telefon piyasasında değil bu birçok ürün ülkemize gelmiyor. Vergi çok yüksek satamıyorlar falan diyecekler kardeşim sayıyla getiremiyor mu adamlar bütün stokları yığsın demedim. Açarsın insan gibi ön sparişe talebe göre bir sayı belirlersin. Artık ne kadar para kazanıyorlarsa iş bu duruma gelmiş.

SDN Okuru

Galaxy Nexus var yadigar ama işimi görüyo.

SDN Okuru

Nexus 4ü hâlâ kullanıyorum. Gayet seri ve stabil. Fakat ekran, ses ve kamera yetersiz kalıyor.

SDN Okuru

Nexus ve pixel isim haricinde hangi farklılıkları içeriyor ? İsim olarak değişime gidildi gibi sadece. O da pazarlama stratejisi.

SDN Okuru

YENİ TELEFON ALDIM AMA YİNE DE NEXUS 4 ÜM KENARDA DURUYOR VE CANIM SIKILDIKÇA KURCALIYORUM.

SDN Okuru

Türkiye içinde satıldığını hiç görmedim ben nerden bulurum ve nasıl alırım?

SDN Okuru

HTC+Google=süper

SDN Okuru

nexuslar gibisi zor bulunur bee.. çok hızlı seri pratik ve güçlü telefonlar ayfonla kıyaslanmaz bile en iyisi onlar oldu her zaman

SDN Okuru

Elveda Nexus... Şaka bir yana 2013'de kullandığım en güzel telefon Nexus 4'tü.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.