NFT piyasasına dahil olan sektörlerden biri de oyun dünyası diyebiliriz. Kimi stüdyo, yapımlarına özel koleksiyon çıkarıyor, kimileri de bizzat oyunculara özel figürlerden dağıtıyor. Her ne kadar güvenilirlik konusunda tartışmalar olsa da, oldukça yüksek gelir elde eden yapımlar bulunmakta.
Bu yapımlardan biri de Peter Molyneux‘nin geliştirdiği Legacy. Henüz piyasaya giriş yapmayan oyunun, yapımcısına şimdiden milyon dolarlar kazandırıyor.
Nike, NFT koleksiyon stüdyosu RTFKT’yi satın aldı
Nike, NFT stüdyosu RTFKT'yis atın aldıklarını açıklayarak, kripto koleksiyonculuk dünyasına giriş yaptı. İşte detaylar...NFT’ler sayesinde milyon dolarlar kazandıran oyun
Blockchain‘in sınırlarını zorlayacak diye lanse edilen oyun, oyunculara arsa satarak gelirini elde ediyor. Land NFT adı verilen arsaları satın alan kişiler, sahip oldukları bölgelere, işletme açma imkanına erişiyorlar. Dijital binalar ve ürünler çıkartabilecek oyuncular, orada yaptıklarından da gerçek gelir elde edebilecek.
Oyun içindeki para birimi, Ethereum tabanlı, LegacyCoin olarak belirlenmiş. Önümüzdeki yıl sonuna kadar çıkması beklenmeyen yapımın, Land NFT‘leri de satışa çıktı. Oyun için gerekli olan bu koleksiyonlara ise ilgi oldukça büyüktü. Bazı arazilerin çok yüksek rakamlara satılığı öğrenilirken, Peter Molyneux‘un da 53 milyon dolarlık gelir elde ettiği ortaya çıktı.
Rekor seviyede para kazandıran yapımdaki en pahalı arazi ise tam 900 bin dolara alıcı buldu. Öte yandan oyuncuların bu arsaları işleyebilmeleri için beklemeleri gerekiyor. Zira henüz çıkış yapmayan yapım, herhangi bir çıkış tarihi de vermedi. Ayrıca Legacy için herhangi bir erken erişim sürecinin de olmayacağı iddia ediliyor.
Oyun dünyasına artık iyice giren NFT sektörü, hala tartışmaların da bir numaralı maddesi oluyor. Steam cephesi, dolandırıcılık şüpheleri nedeniyle, bu tarz oyunları platformuna almayacağını daha önceden açıklamıştı. Epic Games cephesi daha ılımlı yaklaşırken, diğer firmalar da koleksiyon bazında bazı hamleler yapıyor. Ubisoft, Ghost Recon için NFT figürleri çıkarırken, ilerleyen dönemlerde bu sayının daha da artması bekleniyor. Özellikle oyun dünyasının bir süre daha tartışmaları devam ettireceğini söylemek mümkün. Bakalım iki sektörün kesişmesinde oyuncular mutlu olabilecekler mi? Bekleyip göreceğiz.
Pesi sizler konuyla alakalı neler düşünüyorsunuz? Henüz çıkış yapmamış bir oyuna bu kadar yatırım gerçekleştirir miydiniz? Görüşlerinizi bizlere aktarmayı unutmayın.