Reklam

Nihayet: Wolfram Alpha Yayında!

10
Reklam

Sürekli Google ile kıyaslanan ve Google’ı tahtından edeceği gibi iddialı söylentilere neden olan Wolfram Alpha, Türkçesi “berimsel bilgi motoru” olan “computational knowledge engine” olarak tanımlıyor kendini. Asla bir arama motoru olmayan Wolfram Alpha, aslında daha çok Wikipedia‘ya yakın bir profil çiziyor.

Otostopçunun Galaksi Rehberi Gibi

Yaptığınız girişlere Wolfram Mathematica algoritmasını ve sürekli büyüyen bilgi dağarcığını kullanarak bir yanıt hazırlayan Wolfram Alpha, örneğin “Michael Jordan’s age” yazıp Majesteleri‘nin yaşını sorguladığınızda, tam olarak 46 yıl 2 ay 29 gün gibi bilim kurgu filmlerini andıran bir cevap veriyor.

Reklam

İngiliz bilim adamı Stephen Wolfram tarafından geliştirilen Wolfram Alpha’da arayabilecekleriniz şimdiden sınırsıza yakın. Caffeine vs. Aspirin yazdığınızda, kafein ile aspirin’in molekül dizilişini diyagram ve 3 boyutlu olarak karşılaştırabilir, sin^3(x)‘in Taylor serisini açabilir, integral alabilir, Eyfel Kulesi’nin yüksekliğini öğrenebilir ya da para ve diğer birimleri dönüştürebilirsiniz.

İnternet Artık Daha Anlamlı!

İnsanlığa önemli bir armağan olarak görebileceğimiz Wolfram Alpha’nın tek eksi yanı, tüm bunları yapmak için iyi bir İngilizce gerektirmesi. Artık bilgisayar başında geçirdiğiniz vakitte “ders çalışıyordum” sözü, basit bir bahane olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşebilecek.

:: Wolfram Alpha’yı hemen kurcalayın.

:: Sizce Wolfram Alpha internetle etkileşimimizi köklü olarak değiştirir mi?

Bilgi İçin : Wolfram Alpha

10 Yorum

  1. Bu konuyla ilgili haberleri okudukça aklıma turist ömer uzayda filmi geliyor.Ben hemen sordum wolfram a ama bilemedi demekki hala gerideyiz teknoloji olarak:D hatırlarsanız orda mister spak’ı deli ediyodu turist ömer ve ben de wolfram a aynen şunu sordum ” ZIT NEDİR” 😀 bilemedi kerata:D (Cem Tekeşin)

  2. türkçe dil desteği yok ve bir arama motoru denecek yapıda değil google ile değişilecek bir yanı yok çok saçma aradığınızı bulmaksa derdiniz wolfram bu konuyla alakalı bir yer değil bir süredir merakla takip ettiğim bir konu idi boş çıktı

  3. tam bir hayal kırıklığı. web’de arama özelliği yok. ansiklopedik bilgi arasında arıyor yazdığınızı. web de arama için google’a yönlendiriyor.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version