Pazar araştırma şirketlerinin başında gelen SensorTower’ın sunduğu bilgilere göre, Nisan ayında en çok indirilen uygulamalar belli oldu. Listede bir numara geçen aydan bu yana yerini koruduğu görülüyor. Geçen ay hızlı bir yükselişle üst sıralarda yer almayı başaran Josh’un artık listede yer almayışı dikkat çekiyor.
Mart ayının en çok indirilen uygulamaları belli oldu
Mart 2021'de dünya genelinde en çok indirilen mobil uygulamalar açıklandı. Tablonun ilk sırasında TikTok yer alırken; Facebook ise listeyi darmaduman etti.Nisan ayında en çok indirilen uygulamada bir numara değişmedi
TikTok, Instagram, Snapchat ve YouTube’un yaptığı ‘Shorts’ uygulamasıyla rekabete girmesine rağmen Nisan 2021’de yine üst sıralarda yer almayı başardı ve Sensor Towers’tan gelen rapora göre bir kez daha bir numara oldu.
Uygulama, zamanın en büyük kullanıcı pazarı olan Hindistan’da yasaklanmasına ve ülkede bir çok rakibe sahip olmasına rağmen, daha fazla kullanıcı kısa video uygulamasına geldikçe uygulama daha hızlı bir şekilde büyümeyi başardı.
Uygulama bu gidişle bir sonraki milyar kullanıcı platformu olma yolunda ilerliyor. Nisan ayında 59 milyondan fazla yüklemesi olan uygulamada en fazla indirme yapan ülkeler yüzde 13 ile Brezilya, ardından yüzde 12 ile Douyin oldu.
Listenin diğer ilk beşinde ise Facebook’a ait uygulamalar yer alıyor. Facebook, 53 milyondan fazla yükleme ile geçen ay dünya çapında en çok yüklenen ikinci oyun dışı uygulama oldu.
Facebook yüklemelerinin en yüksek olduğu ülkeler yüzde 26 ile Hindistan olurken, onu yüzde 7 ile Amerika Birleşik Devletleri izledi. Instagram, WhatsApp ve Messenger ay boyunca dünya çapında en çok yüklenen oyun dışı ilk beş uygulamayı tamamladı.
Listede yer alan diğer uygulamalara baktığımızda WhatsApp’ın duyurduğu veri politikası sebebiyle kullanıcıların yeni uygulama arayışında kendilerini Telegram’da bulduğu görülüyor. Öte yandan TikTok ve Instagram Reels gibi uygulamalar için kısa videoları hazırlayabilmeye de yardımcı olan CapCut da listede yer almaya devam ediyor.
SensorTower raporunda cihazlara önceden yüklenmiş uygulamalar listeye dahil edilmiyor. Yalnızca ilk indirmeler esas alınıyor. Öte yandan Facebook ve Facebook Lite gibi alternatif sürümleri olan uygulamalar tekil olarak değerlendiriliyor.
Peki ya siz son zamanlarda en çok hangi mobil uygulamayı tercih ediyorsunuz? Bizlerle paylaşmayı unutmayın.