App Store ve Google Play Store’dan Nisan ayında en çok indirilen uygulamaları sizler için bir araya getirdik. App Store ve Google Play Store’da bulunan bu uygulama listesi Distimo’nun dünya çapındaki mağazaların indirme verilerine dayanarak hazırlandı.
Nisan ayında App Store’dan en çok indirilen ücretsiz uygulamalar
Popülerliği gün geçtikçe artan Candy Crush Saga, App Store’dan en çok indirilen ücretsiz uygulama olma unvanını kimselere kaptırmıyor. Facebook üzerinden de oynanan Candy Crush Saga’yı iPhone’a yükleyen kullanıcılar oyunu elinden düşürmüyor.
App Store’dan en çok indirilen ücretsiz uygulamaların ikincisi Sonic Dash oluyor. Yayımlandığı ilk gün 1.79TL fiyatla sunulan daha sonra ücretsiz olan Sonic Dash yükselmeye devam ediyor. Sonic Dash oyununun incelemesini buradan okuyabilirsiniz.
Listenin üçüncü sırasında ise YouTube uygulaması yer alıyor. Hatırlayacağınız gibi iOS 6 ile YouTube uygulamasını kaldıran Apple, kullanıcılarından çok tepki almıştı. Google tarafından geliştirilen YouTube uygulaması ciddi bir indirilme sayısına ulaştığını verilere bakara söyleyebiliriz.
App Store’dan en çok indirilen ücretsiz uygulamaların dördüncü ve beşinci sırasında ise; Injustice: Gods Among Us ve Dentist Office oyunları yer alıyor.
{pagebreak::1}
Nisan ayında Google Play Store’dan en çok indirilen ücretsiz uygulamalar
Android platformunda en çok indirilen ücretsiz 5 uygulamayı sosyal medya uygulamaları oluşturuyor.
Listenin başında sosyal medya devi olan Facebook’un uygulaması yer alıyor. Gelen güncellemeler ile kasma sorunu ve birçok hataların düzeltildiği Facebook uygulaması uzun bir süre listenin başında yer alacak gibi gözüküyor.
Google Play Store’dan indirilen uygulamaların ikinci sırasında ise popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp yer alıyor. iOS platformunda ücretli olan WhatsApp uygulaması Android’te ücretsiz olarak sunuluyor.
Listenin üçüncü sırasında internet üzerinden sesli arama yapma imkânı sağlayan Skype uygulaması yer alıyor. Bildiğiniz gibi Skype, Windows Live Messenger’in yerini almıştı. Mail adresinizde bulunan kişilere artık Skype uygulaması üzerinden ulaşabilirsiniz.
En çok indirilen uygulamaların dördüncü ve beşinci sırasında; Facebook Messenger ve Instagram yer alıyor.
{pagebreak::2}
Nisan ayında App Store’dan en çok indirilen ücretli uygulamalar
App Store’dan en çok indirilen ücreti uygulamaların ilk sırasında mesajlaşma uygulaması WhatsApp yer alıyor. Yapılan araştırmalarda kullanıcıların operatörlerin sunduğu SMS hizmeti yerine WhatsApp uygulaması üzerinden mesajlaştığı ortaya çıkmıştı. WhatsApp uygulamasını App Store’dan 1.79TL karşılığında satın alabilirsiniz.
Listenin ikinci sırasında ise mobil platformun efsanevi oyunu Temple Run: OZ bulunuyor. Oz the Great and Powerful filminin oyunu olan Temple Run: OZ, kısa sürede iOS platformunun en çok beğenilen oyunları arasına girmeyi başarmıştı.
8-Bit grafikleri ile oyun piyasasında bir fenomen olan Minecraft listenin üçüncü sırasında yer alıyor. Xbox 360, PC ve mobil platformlarda oynanabilen Minecraft, Pocket Edition sürümü ile App Store’dan en çok indirilen ücretli uygulamalar arasına girmeyi başardı.
En çok indirilen ücretli uygulamaların dördüncü ve beşinci sırasında ise; ZeptoLab’ın sevilen oyunu Cut the Rope: Time Travel ve Pou oyunları yer alıyor. Sanal bebek uygulaması olan Pou, oyun severleri eski günlerine götürüyor.
{pagebreak::3}
Nisan ayında Google Play Store’dan en çok indirilen ücretli uygulamalar
Google Play Store’dan en çok indirilen ücretli uygulamaların başında Swiftkey Keyboard yer alıyor. Android cihazlara alternatif klavye uygulaması olan Swiftkey Keyboard kullanıcıların klavyeden parmağını çekmeden sürükleyerek yazı yazmasını sağlıyor.
Android’in olmazsa olmazlarından biri olan Titanium Backup Pro en çok indirilen ücretli uygulamaların ikinci sırasında yer alıyor. Telefonlarına sürekli rom atan veya fabrika ayarlarına döndüren kullanıcılar Titanium Backup Pro sayesinde Android telefonlarında bulunan uygulamaları ve ayarları yedekleyebiliyor.
App Store’da olduğu gibi Google Play Store’dan da en çok indirilen ücretli uygulamaların üçüncü sırasında Minecraft – Pocket Edition yer alıyor. Oyun seveler Minecraft’ı 4.98 dolar karşılığında Google Play Store’dan indirebilir.
Listenin dördüncü ve beşinci sırasında Poweramp Full Versiyon ve Nova Launcher Prime yer alıyor. Poweramp müzik severlerin kaçırmaması gereken bir uygulama. Sunduğu gelişmiş equalizer’i sayesinde kullanıcılarına muhteşem bir müzik deneyimi yaşatıyor. Android’in sunduğu arayüzden sıkılanlar ise Nova Launcher Prime uygulaması ile telefonları baştan aşağı yenileyebilir.
{pagebreak::4}
Nisan ayında App Store’da en yüksek ciro yapan uygulamalar
Multiplayer ve Türkçe dil seçeneğine sahip olan strateji türündeki Clash of Clans, geliştiricisine en fazla ciro kazandıran uygulamaların başında yer alıyor. Supercell firmasının oyunu Clash of Clans ücretsiz olarak sunuluyor. Supercell bu cironun büyük bir bölümünü oyun içi satın alma seçeneklerinden kazanmış.
App Store’un en çok indirilen ücretsiz uygulaması olan Candy Crush Saga, geliştiricisinin cirosunu yükselten uygulamalarda ikinci sırada yer alıyor. King.com Limited firması cirosunun büyük bir bölümünü oyun içi satın alma seçeneklerinden ve Facebook’tan kazandığı düşünülüyor.
Listenin üçüncü sırasında Supercell’in bir başka oyunu yer alıyor. Türkçe dil desteğine sahip olan Hay Day çiftlik oyununu, FarmVille’ın mobil platform versiyonuna benziyor.
En yüksek ciro yapan dördüncü ve beşinci uygulama; Injustice: Gods Among Us ve Modern War oluyor. Injustice’de ve Modern War’da oyun içi satın alma seçenekleri bir hayli geniş. F2P oyunlar her ne kadar ücretsiz olarak sunulsalar da oyun içi satın alma seçeneklerinin fiyatları bir hayli pahalı oluyor.
{pagebreak::5}
Nisan ayında Google Play Store’da en yüksek ciro yapan uygulamalar
Japonların bulmaca ve RPG türünde ilginç bir oyunu olan Puzzle & Dragons, geliştiricisine en yüksek ciro kazandıran uygulamaların başında yer alıyor. GungHo Online Entertainment tarafından geliştirilen oyun Google Play Store’da ücretsiz olarak sunuluyor.
Google Play Store’da en yüksek ciro yapan uygulamaların büyük bir bölümünü, uzak doğu ülkelerinden indirilen uygulama verilerinden elde edilmiş. Durum böyle olunca listenin ikinci sırasında 윈드러너 for Kakao oyunu yer alıyor. Kore dil seçeneğine sahip olan oyunda uygulama içi satın alma seçenekleri bir hayli fazla.
Ücretsiz Arama ve Mesajlaşma servisi olan Line listenin üçüncü sırasında yer alıyor. Ücretsiz olarak sunulan uygulama 150 milyonu aşkın kullanıcı sayısına sahip. Sticker‘lar ve emojilerin bulunduğu uygulamada, yeni sticker satın almak için uygulama içi satın alma seçeneği kullanılıyor.
Geliştiricisine en yüksek ciro kazandıran uygulamaların dördüncü ve beşinci sırasında Candy Crush Saga ve 다함께 차차차 for Kakao yer alıyor. Görünüşe göre Candy Crush Saga geliştiricisinin her platformda cirosunu arttırıyor.
:: Uygulamaları ve oyunları beğendiniz mi?
Oyunların açık ara üstünlüğü göz önünde. binlerce lira verip de oyun oynanmasını ben doğru bulmuyorum. Zira bu cihazlar yaşamı kolaylaştırması açısından çok rahat. Köşe yazılarının okunması, kitap okunması, plan yapılması vb.
Daha yeni oyun oynayabilmek için sürekli yeni telefon alanların aklına şaşıyorum. Niçin konsol almıyorlar? Müşteri koyun gibi mübarek. Çek istediğin tarafa. Tabi bu gibi teknoloji sitelerini de yabana atmamak lazım…
Konsol mu varki düzgün alınsın. Project shield’den umutluydum ama hala ses seda yok. PS vita oyun yok olan da cihaz parası. 3ds beş para etmez yine oyunları pahalı ve çok seçenek yok. Ama telefonda 1 dolara bile çok kaliteli oyunlar var. Hatta artık pek çok oyun ücretsiz veya dönem dönem ücretsiz. Ayrıca ne zaman nerde sıkılacağınız belli olmuyor. Sürekli cebinde konsol taşıyan birini görmedim.
İnjustice:Gods Among Us adlı oyuna şimdiye kadar 214 Tl para yüklemişim.Gerçekten kendimi ayıpladım ama öyle bir oyun olamaz.
Bir Başladınızmı Bırakamıyorsunuz Oyunu . Warner Bros. Durdu durdu Birden Oyunu yaptı.Gerçekten Müthiş
kardeşim çünkü insanlar büyük konsolları yanında taşıyamıyor vede mobil konsolu sadece oyun için yanında bulundurmak istemiyor telefonun içinde oyun özelliğide var işte o zaman müzik dinlemek için bir mp 3 radyo için bir küçük radyo bir tane hesap makinesi not defteri kamera mobil konsol hepsini bir çantaya doldurup gezdirelim yanımızda hepsinin tek bir cihaza sığması çok daha güzel.
Apple ın çocukları yine oyun oynamaktan başka hiç bir halt etmediklerini ortaya koymuş. Ne kadar kategori varsa hepsinde ilk 5 oyun 😀 biraz işe yarar insanlar olun la, her yerde oyun oynamak nedir ??
Raporlar gösteriyor ki iPhone’cular oyuncu, Android’çiler uygulamacı.
facebook sorunları gidermiş mi?
Şimdiye kadarki en rezalet sürüm.
Play Store’de ki politika bence değişmeli bu ne çıplak gösteren kamera 🙂
En sevdigim subway surf
214 tl mi yazik kac fakir doyururdun o paraya sirf dunyevi zevk icin yaptigin seye bak
bu oyun oynayanlara laf söyleyenlere tavım :)) icat için almıyorsun onu ulan alt tarafı telefon kime laf gönderme peşindesin kitap okuyormuş köşe yazısı okuyormuş :)))))))))))))
Hiçbir zaman bir uygulamaya para vermedm(oyunlar),tek para verdiğin nq mobile security premium du.
aynen ya kose yazısı okuyomus hahaha:D:D:D akıllı telefon dedıgın sey
her işe yarayan alettir tabikide eğlenceksin ot gibi yaşamaya gerek
yokki teknolojyi kim nasıl isterse öle kullanır kim nasıl zevk alıyosa..
Whatsup sadece ilk yil icin ucretsiz. Dogru bilgilendirelim.
bende androidsever biriyim fakat android stabilite problemini çözmedikçe android kullanmayı düşünmüyorum illaki ya uygulamadan atıyor yada uygulama kasıyor iphonede ise o uygulamada kasma yada uygulamadan atma varsa direk appstoreden kaldırılıyor… ve her zaman stabil bir sistem ortaya çıkıyor… bu yüzden iphone alacagım… androidde ise çok fazla ram ve işlemci gücü istiyor iosta bu yarı yarıya… 512 mb ramli cihazlar çöp gibi neredeyse hiç bir işe yaramıyorlar… 1gb ramli olanlar eh işte deniyor bunun yanısıra s3 ve note 2 sanırım s4 de zaman zaman kasma yaptıgı gözlemledim…
Androide stabilite sorunu var diyenler, siz gidip htc nin eski gingerbread android telefonlari alirsaniz, gidip samsung galaxy y gio falan alirsaniz androidi sevmezsiniz de stabil deil dersiniz de. Gidin xperia z alin. Htc one alin. Galaxy s3 veya 4 falan alin. Neyin stabilize sorunu varmis ki?
Merhabalar herkese. Aklıma takılan birşey var bu konuda lütfen yönlendirme rica ediyorum.
Mobil oyun geliştirmek istiyorum. Bunun için çalışmalarıma başladım ve bayada süre harcıyorum.
Google play en çok hasılat yapanlar listesini inceledim. Bu listede ki oyunların hasılatlarını tahmin eden sitelerde var. Örneğin thinkgaming gibi.
Google playda ki oyunların çoğu profesyonelce bir şiret tarfından hazırlanmış yani ekip işi gerektiren oyunlar fakat tek kişinin ortalama 1-2 senesini verip hazırlayabileceği oyunlarda var örneğin soner kara hazırlamış traffic racer diye.
Şimdi yürüttüğüm mantık şu şekilde. Think gaming sitesinde traffic racer için günlük ciro tespit edilemememiş fakat ‘Hill Climb’ racing için 10000 dolar civarı. Bu oyun google play en çok ciro yapanlarda 126’ıncı sırada traffic racer ise 134 bu ardaki 8 sıra farından dolayı diyelim i traffic racer’ın cirosu 5000 dolar. Thingaming sitesi sadece tahmin yapıyor yani esin raamlar değil fakat muhtemelen biraz profesyonelce yapıyorlardır. Diyelimki onlarda %50 yanılsa traffic racer cirosu günlük 2500 dolar yani yalaşık 5000 tl, ayda 150000 tl yapar. Kısacası çok para.
Aklıma takılan çelişki şu, 1-2 sene çalışıp sonra ayda 150000 tl para kazanılıyormu, eğer böyleyse millet neden deli gibi oyun programlama işine girmiyor, herkes girerdi, burada benim bilmediğim nokta nedir yardımcı olursanız sevinirim.