Daha önce incelediğimiz ve Türkiye’de de satışta olan Nokia 8 uzun kullanım testi videomuzla karşınızdayız. Bakalım Oreo güncellemesini de alan Nokia 8, bizlere neler sunuyor?

Nokia, HMD bünyesinde 2017 yılında akıllı telefon sektörüne hızlı bir giriş yaptı. Google, Qualcomm ve Foxconn gibi sektörün büyük devlerinin güç birleştirdiği modelleriyle, saf Android deneyimini stabil bir şekilde veren Nokia’nın, Nokia 9 çıkana kadar en üst seviye modeli Nokia 8 uzun kullanım testi ile karşınızdayız.

Nokia 8 incelememizi daha önce izlemediyseniz, Nokia 8 incelemesini bu videodan önce izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Nokia 8 inceleme – Efsane geri mi döndü?

Nokia 8 inceleme – Efsane geri mi döndü?

Nokia, uzun bir aradan sonra Nokia 8 ile üst segmentte tekrar ben de varım mı diyor? Cevabı Nokia 8 inceleme videomuzda. İyi seyirler!

Nokia 8 kutusundan çıkıyor

Nokia 8 uzun kullanım testi

Yaklaşık 2 aydır elimizde olan Nokia 8 ile ilgili deneyimlerimizi, Nokia 8 uzun kullanım testi videomuzda sizlerle paylaşıyoruz. Diğer uzun kullanım testlerimize de aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Tüm uzun kullanım testi UKT videolarına buradan ulaşabilirsiniz

Referans Android sürümüyle gelen Nokia 8, Android 7.0 Nougat sürümüyle kutusundan çıkıyordu. Fakat hızlı bir şekilde güncelleme alan telefon, Android 8.0 Oreo güncellemesini almış durumda.

Nokia 8 özellikleri ve fiyatı

3299 TL resmi satış fiyatına sahip olan Nokia 8, çıkışının ardından 3000 TL seviyesine geriledi ve hatta bazı yerlerde 2699 – 2800 TL bandında da satın alınabiliyor.

Günümüz 18:9 ekran oranına sahip, çerçevesiz ekranlı amiral gemilerinin tasarımı yerine, standart tasarımı seven ama üst seviye donanım kullanmak isteyenler için iyi bir alternatif olan Nokia 8’in özelliklerini de hatırlayalım.

Nokia 8 özellikleri

Qualcomm’un bu yıl birçok amiral gemisi akıllı telefona güç veren Snapdragon 835 işlemcisinden güç alan akıllı telefon, bu sayede oldukça üst seviye bir performans sunuyor.

10 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve 4 çekirdeği 2.45 GHz, diğer 4 çekirdeği ise 1.9 GHz hızında çalışan toplamda 8 adet Kyro çekirdeğine ev sahipliği yapan Snapdragon 835, grafik tarafında gerekli olan gücü Adreno 540’tan alıyor.

Nokia 8‘in 5.3 inç büyüklüğünde 1440 x 2560 piksel çözünürlüğe ve 700 nit gibi oldukça iyi bir parlaklık değerine sahip olan ekranı Corning Gorilla Glass 5 cam ile korunurken, 554 ppi piksel yoğunluğu sunuyor.

6000 serisi alüminyumdan üretilen metal bir gövdeye sahip olan ve en kalın noktası 7.9 mm olan Nokia 8, su sıçramalarına karşı IP54 sertifikalı kasasıyla dayanıklılık gösteriyor.

Elimizdeki Nokia 8, 4 GB RAM, 64 GB dahili depolama alanı ile gelirken microSD kart sayesinde depolama alanının kolayca artırılmasına imkan tanıyor.

Ön ve arka kamerayı aynı anda kullanarak canlı yayın yapma imkanı sunan Dual-Sight teknolojisini kullanıcılar ile buluşturan Nokia 8, 360 derece ses kayıt desteği ile gelirken HTC 10‘da olduğu gibi firmanın kendi Galeri uygulaması yerine Google Fotoğraflar‘ı kullanıyor.

Arka tarafında 13 megapiksel çözünürlüğünde f/2.0 diyafram açıklığına ve 1.12 μm piksel boyutuna sahip iki adet kamera Carl Zeiss kameranın yanı sıra çift LED flaş yer alan Nokia 8‘in ön tarafında ise yine 13 megapiksel çözünürlüğünde ve f/2.0 diyafram açıklığında bir kamera bulunuyor.

3090 mAh kapasiteli bir bataryadan beslenen ve Qualcomm’un Quick Charge 3.0 teknolojisine sahip olan akıllı telefonda, amiral gemileri için günümüzde standart hale gelen USB Type-C portu yer alırken, kutu içerisinden de 5v’ta 2.5a güç çıkışı sunan hızlı şarj adaptörüyle geliyor.

:: Nokia 8’i nasıl buluyorsunuz? Samsung ve Apple’a karşı sizce şansı ne?