Akıllı Telefon

    Nokia CEO’sundan bir garip akıllı telefon ve 6G açıklaması!

    Nokia CEO'su Pekka Lundmark, günlük hayatın vazgeçilmezi akıllı telefon ile ilgili ilginç bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...

    Nokia, bir dönem telefon pazarında liderlik koltuğunda oturuyordu. Satış rekorları kıran modelleriyle akıllara kazınan şirket, günümüz itibariyle eski gücünden bir hayli uzakta. Özellikle 2010’dan bu yana yaşanan köklü değişime ayak uyduramadığını ve Android akımına katılma konusunda geç kaldığını söylemek mümkün.

    2022 itibariyle Nokia’yı genellikle giriş ve orta segment modellerle görüyoruz. Hatta geçtiğimiz aylarda amiral gemisi üretmenin kendileri için mantıklı olmadığını dile getiren şirket, bir süre önce akıllı telefon konusunda ilginç bir açıklama yaptı.

    Nokia CEO’su: 2030’a kadar akıllı telefon kullanmayı bırakacağız

    Nokia CEO’su Pekka Lundmark, günlük hayatın vazgeçilmezi akıllı telefonlarla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Lundmark’a göre 2030 yılına dek birçok insan telefon kullanmayı bırakacak. İş insanının bu söylemi, 6G’ye dayanıyor. Zira Lundmark, bu teknolojinin 2030 yılında ticarileşeceğini iddia ediyor.

    Nokia akıllı telefon

    2022 itibariyle 5G ağlarına erişebilmek için kullanılabilecek en etkili araçlardan birisi akıllı telefonlar. Ancak Nokia CEO’suna göre, 6G’nin gelmesi bu cihazların sonunu getirecek. Hatta insanların giyilebilir teknoloji ürünlerine ve vücuda yerleştirilen çip gibi elektronik cihazlara yöneleceğini söylüyor.

    Pekka Lundmark, yaklaşan 6G’nin sahip olması gereken teknik detaylarını da açıkladı. CEO’ya göre mevcut 5G ağından yaklaşık 100 kat, hatta 1000 kat daha hızlı olması gerektiğini ifade etti.

    Bunun dışında Nokia, beklenenin aksine bir süre daha amiral gemisi modellerle karşımıza çıkmayacak. Zira HMD Ürün Pazarlama Başkanı Adam Ferguson, mart ayında konuyla ilgili kritik bir açıklama yaptı.

    Nokia akıllı telefon

    800 dolarlık bir telefon yapmak şu anda bizim için mantıklı değil. Diğer oyuncularla büyük bir savaşa dahil olmak istemiyoruz. Bunun yerine uygun fiyatlı modellere odaklanacağız.

    Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Nokia CEO’sunun açıklamalarına katılıyor musunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    10 Yorum

    1. Mehmet

      Birisi bu dayiya o savasmak istemedigi 800 dolarlik telefon yapan sirketlerinde uygun fiyatli modeller yaptigini ve o alandaki savaşın daha büyük olduğunu söylesin:)

    2. Anonim

      8210 kırmızı çıkar bak gör nasıl alıyorum:)

    3. Okuyucu

      Nokia kullanan kaldı mı lan?

      1. Maho ağa

        Evet milyonlar var .

    4. SHAHRIAR VAGHFRAHMANI

      Nokia is the best in the world

    5. Mehmet

      Bana 6600 ı geri verin yada 3310 u

    6. Mehmet

      Nrb, hayır katılmıyorum.. Fakat 5G sonrası 6G hızları-getirileri, giyilebilir teknolojiler vs telefonu araç olarak azaltabilir.. !? Görmemiz, yaşamamız gerekli .. Ayrıca 8 milyarlik dünyada, yarın 10 milyar olacak (Nükleer savaşlar, felaketler, vs olmaz ise) İnsanların alım güçleri, tercihleri, ülke ekonomileri ve uygun altyapıları, vb etkenler çok önemli, atanmaması.! Düne kadar 1,2 milyarlık Hindistanin %50 sinde tuvalet yoktu, lütfen.. Sağlıcakla

    7. Halit Toprak

      CEO haklıdır. Cep telefonunu telefon olarak, pc veya tableti de pc-tablet olarak kullanıldığı zaman pahalı bir cep telefonuna ihtiyaç yoktur.

    8. Adm

      Bence Sağlam güzel ve kaliteli bide uygun fiyat yaparlarsa alırım

    9. Emrecngz

      Nokia bir kez daha batmaya hazırlanıyor. Hmd global çok büyük bir potansiyeli harcadı. Nokia 6 kullandım, arkadaşlar hayatımda hiç bu kadar sağlam üretilmiş bir telefon görmemiştim. Askeri seviyede resmen. Ama içine 28 nm ucube bir işlemci ve yetersiz bir batarya koyarak kullanışsız hale getirmişler. Bunun gibi bir sürü vizyonsuzluk var ürünlerinde. Oysa ki bu kalitede orta segment telefonlar üretmeye devam etseler sağlam telefon piyasasını domine ederler. Ama yok, beyefendiler tuşlu telefon yapacaklar.

    Diğer yorumları gör (9) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network