Android kullanıcılarının ana ekran tasarımlarını sık kullandıkları uygulamalara göre dinamik olarak güncelleyebildikleri Cover uygulaması Twitter tarafından satın alındı. Cover kurucuları Gordon Luk, Todd Jackson ve Edward Ho tarafından açıklanan satın almada bütçeyle ilgili herhangi bir detay verilmezken, henüz Ekim ayında yayınlanan uygulamanın yüzbinlerce kullanıcı tarafından indirildiği belirtildi.
Çeşitli yatırımcılardan bugüne kadar 1,7 milyon dolarlık yatırım alan Cover, Android telefonunuz ile hangi uygulamaları ne sıklıkla kullandığınızı “öğrenerek” kilit ekranınızı buna göre tasarlıyor. Konum ve hareket verilerini denetleyebilen Cover, böylelikle örneğin araç kullanırken, evinizde ve iş yerinizdeki uygulama kullanım alışkanlıklarınızı belirleyip buna uygun yerleşimler yapabiliyor.
Twitter’ın Cover ekibiyle ne yapmayı planladığı açıklanmazken, 2014’ün ilk çeyreğinde 243 milyon dolar gelir açıklayan ve bunun 220 milyonunu reklam ile sağlayan Twitter’ın mobil alandaki varlığını güçlendirmek istediği tahmin ediliyor.
twitter ı görünce aklıma geldi şöye bir haber gördüm bügün, OECD ve AB üyesi 41 ülkenin demokrasileri incelenmiş 1. isveç olurken 41.kim olmuş diye baktım Türkiye imiş 41 kere mşlh demiycez elbette ileri demokrasi ile örtüşmeyen bir sonuç
Boş.konuşmayacan birader!! Vergisini ödeyen herkese izin çıkar engellenmez ama buranın yasalarına uymayacaksan basıp gidecen!
Boş konuşanlara tablo gayet açık ve net artistlenmeyle yürümüyo bu işler 🙂
Ah Birde Kullanılabilse 🙂 Note 2 Telefona İnmiyor bile..
şarj sorununu çözdüler de konum servislerini 24 saat çalıştırmak kaldı
08.04.2014 09:07 yazan arkadaşa cevap. Böyle büyük ölçekli şirketler türkiye gibi ülkelere gelmez. Önemli olan sadece vergi vermek değil bir de buranın uyguladığı yasalara göre hareket etmek. Hadi diyelim ki twitter türkiye de resmi olarak ofis açtı. Sonrasında her kafasına esen twitter a başvurup rahatsız olduğu kullanıcıların ip adresini isteyecek. Özellikle twitter ağası melih göçek odun adamın mutlaka ip adresini isteyecektir. Devlette tabi resmi ofis açıldığında istenildiği takdirde ip adresi paylaşımının yapılmasını şart koşacak. Böylesine büyük sermayeli şirketler kullanıcılarının her bilgisini devletler ile paylaşırsa hem kullanıcılar nezdinde hem de uluslararası alanda güven sorunu yaşanır. Amerika da kurulu olmasına rağmen yayınladıkları şeffaflık raporlarında her istenilen bilgiyi amerikaya bile vermedikleri görülüyor. Kaldı ki assange ve snowden gibi ajanların bile yayınladıkları nsa belgeleri amerika gazetelerinde çarşaf çarşaf yayınlanıyor. Bir çok internet sitesi bu dinleme skandalını haberleştiriyor ama kimse kapatamıyor. Böylesine ülke güvenliğini sarsacak belgeleri açığa veren gazeteleri bile engelleyemezken amerika nasıl kalkacak da twitter da şu başkana ne yazdı şu hangi belgeyi paylaştı şu kime küfretti deyip de ip adresi talep edebilecek. Son sözüm. Sonra diyorsunuz ki neden ülkemizden böyle bir twitter, bir youtube, bir facebook çıkmıyor diyorsunuz. İşte bu devletlerin koyduğu her yasaya kullanıcı mahremiyeti gözetmeden paylaşma yaklaşımında bulunduğunuz için. Böyle siteler ülkemizde açılsa daha siyasiler leb demeden bilgi paylaşacak, devletle sürekli ortak hareket edecek şahıslar olduğu sürece ne öyle projeler tutulur nede kimse kullanır.
twitter ayda ülkemizden 30 milyon dolar yani yaklaşık 63 milyon lira kazanıyor ve tek bir kuruş vergi vermeden.
kapatılmasını isteyen o paranın da vergisini cebinden ödesin bi zahmet…
Bizde de twitter benzeri bir site kurulabilir zor bişey değil o zaman kapıdan bizi de alın derler
Bu tarz dünyanın en çok ziyaret edilen sitelerin benzerini kurmak yaygınlaştırmak rekabet etmek çok zor çakma twitter gibi olur,kapitalist sistemde zaten büyük balık küçük balığı yer
twitter vergi odemiyo diyenler, adam babasinin hayrinami yapiyo hizmetide siz kullaniyosunuz. Adam sizden 1 kurus talep etmiyor, servis bedava zaten daha neyin tatavasini yapiyor sunuz?
uygulamanın linkini de koysaydınız 10 numara olurdu haber