2014 yılında hayata geçirdiği Cepte POS uygulamasıyla aylık kotalar ve sabit maliyetler nedeniyle POS yatırımı yapmak istemeyen KOBİ’ler, küçük işletmeler ve bireysel girişimcilere hizmet sağlayan Ödeal, büyüme yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor.

TechInside‘ın haberine göre, bu yılın ilk yarı sonuçlarına göre, 81 ilde 69’dan fazla sektörde hizmet vererek, 25 bini aşkın işyerine ulaşan firma, üye işyeri sayısını yüzde 37, işlem adedini yüzde 100 ve cirosunu yüzde 67 artırdı. Ödeal’ın toplam üye işyeri sayısının yüzde 71’ini bireysel girişimciler ve şahıs şirketleri; geri kalan yüzde 29’luk kısmını ise, limited şirketler ve kooperatiflerle, dernekler oluşturuyor.

Ödeal’a göre, Türkiye bir FinTech merkezi olabilir

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ödeal Kurucu Ortağı Fevzi Güngör, bir start-up’tan, sektörün önemli oyuncularından birisi haline geldikleri dört yıllık Ödeal yolculuğunu 3 aşamada özetleyerek, şunları söyledi:

“Yolculuğumuz, 2014 yılı Eylül ayında Ödeal Cepte POS ile başladı. Bu sayede, yalnızca büyük kurumlar değil, küçük esnaf ve kendi hesabına çalışanlar da herhangi bir sabit maliyete katlanmak zorunda olmaksızın kredi kartı ve banka kartından tahsilat yapabilmeye başladılar.”

“Burada çok ciddi bir sıkıntıyı çözdük. İkinci fazda ise, zaman içinde gelen talepler doğrultusunda, Profilo iş birliği ile Ödeal POS adını verdiğimiz, Türkiye’nin masaüstü yazar kasalara bağlanma özelliğine sahip ilk ve tek POS cihazını çıkardık. Böylece Ödeal POS ile, anlaşmalı bankalar için tek POS üzerinden taksit imkanına ek olarak; tüm bankalar için aynı komisyon oranı gibi farklı avantajlar sunmaya başladık.”

Başka bir ifadeyle, ödeme sistemlerine hem yeni bir bakış açısı getirdik ve hem de pazardaki faaliyet alanımızı genişletmeye başladık. Üçüncü faza ise bu sene geçtik ve yine Profilo ortaklığıyla Ödeal Yazarkasa POS ürününü piyasaya sürdük. Bu yeni nesil yazar kasa POS cihazı içerisine, Ödeal avantajları eklenerek, yazarkasa ile mobil olarak tahsilat yapmak isteyen işletmelere çözüm sunduk. Kısacası, alışveriş ekosistemini iyi okuduğumuzu düşünüyorum. Ve 2018 yarıyıl rakamlarındaki ivmemiz de bunun en önemli göstergesi.” dedi.

Türkiye’de mobil tahsilat uygulamaları alanında hala büyük bir potansiyel olduğunu da vurgulayan Güngör şunları söyledi:

“Türkiye, Dünya’nın Fintek finans merkezi olabilir. Bu konuda hem devlet hem de özel sektör kanalında önemli girişimlerde bulunuluyor, adımlar atılıyor. Yenilikçilik, müşterilere yakınlık, inovasyon, uzmanlık, regülasyonlar, devlet teşvikleri ve yabancı sermayeli girişimler gibi Fintek pazarının büyümesinde etkili olan faktörlerin hepsi mevcut. Ülkemizin, yatırımcıların daha çok ilgisini çeken, dünya markası Fintek şirketlerinin yer aldığı bir ekosisteme kavuşacağına inanıyorum.”