Reklam

Office 365 için Henüz Erken Olabilir

7
Reklam

Facebook, Gmail ve benzeri pek çok web tabanlı serviste kesintiler yaşanması doğaldır. Bu gibi durumlarda, kullanıcılar biraz veryansın eder, şirket tarafından “sorunu en kısa sürede çözeceğiz” mesajları yayınlanır ve kesinti birkaç saat sürse dahi telafisi mümkün olmayan bir sonuç oluşmaz. Ancak söz konusu, kritik iş dokümanlarının yer alabileceği bir Office dosyasının erişimi ise, yaşanacak en ufak kesinti affedilemez.

Microsoft’un “ofisi buluta taşıma” projesinin önemli bir parçası olan Office 365, geçtiğimiz hafta iki gün boyunca Bing ile birlikte çeşitli sürelerde kesintiler yaşadı. Online Office servisinin bir parçası olan Outlook.com ile başlayan sorunlar, Windows Intune ve web e-posta hizmetlerine erişimlerin kesilmesiyle devam etti.

Reklam

Office yazılımlarının en çok kullanıldığı yerler, adı üstünde ofis çevreleridir. Word, Excel, Powerpoint gibi uygulamalar, pek çok iş süreci için hayati önem taşır. Bunu, hazırladığınız uzun bir raporu henüz kaydetmediğiniz sırada elektriklerin kesilmesine benzetebilirsiniz.

Eğer Microsoft, Office 13‘ü buluta taşıyıp, Office 365 ile şirketlere “kiralamayı” bu işin geleceği olarak görüyorsa, servisin kesintisiz çalışması için çok daha fazla çaba göstermesi gerekiyor. Aksi halde dünya genelinde sekteye uğrayan profesyonel çalışmalar, Microsoft’un işine herhangi bir rakibinin yapacağı agresif hamlelerden çok daha fazla zarar verecek.

:: Ofis belgesi hazırlarken hizmetiniz kesilse ne hissedersiniz?

7 Yorum

  1. Bulut uygulamaları güzel de, dediğin gibi henüz erken. Çünkü yalnızca karşı tarafta olabilecek sorunlar değil, kendi internet bağlantılarınızda oluşabilecek sorunlar da çalışmalarınızı etkileyecek. Henüz kesintisiz internet bağlantısı pek garanti değil. O yüzden temkinli yaklaşmak lazım. Ayrıca bakalım her türlü belgemizi bize ait olmayan bir bilgisayar üzerinde tutmak isteyecek miyiz?

  2. Bulut kesinlikle güvenilirliği olmayan ve dolayısıyla geleceği olmayan bir teknoloji. Asla kullanmayı düşünmüyorum.

  3. Bulutu cok fazla sisiriyorlar ama insanin temel psikolojisine aykiri. Dosyalarimin bir kismini biryerlere upload etsemde hicbir zaman etmeyecegim bana gore ozel dokumanlarimda var. Kendimce gizliligimi yasamak isterim. Bulut flash gibi ayarindan kullanildiginda iyi bir fikir ve teknoloji ancak herseyi bulut yapmak sacmaliktan baska bir sey degil.

  4. BUlut teknolojisi süper yanımda flash bellek taşımak yerine GOOGLE DRİVE , SKİVE DRİVE , DROPBOX aynıanda 3 üde masaüstümde 30gb lık kullanımım var Bilgisayarıma atmak yerine heryerden ulaşabiliyorum

  5. Bulut teknolojisi guzel ama bir okadarda tehlikeli ve dusundurucu. Bu gun microsoftun en son cikarttigi yazilimi bile 2 ginde krarak crackleyen hackerlar mevcutken buluta attigim gizli yada onemli ozel bir dosyanin 3. Sahislarin eline gecmeyeceginden nasil emin olabilirim.

  6. Office 365 ile ilgili kafama takılanlar konusunda yardım edebileceğinizi umuyorum.
    Lojistik sektöründe faaliyet gösteren bir firmada çalışıyorum. IT departmanımız yok, e-mailleri web sitemizi yapanlar karşılıyor, fakat sürekli kopmalar vs. oluyor. Bunun dışında sahadaki arkadaşlar sürekli maillerine ulaşamadıklarını söylüyor. Bununla ilgili araştırma yapmam istendi, bunu yaparken Office 365’i buldum. office365tr.org adresindeki firmayla görüştüm, e-mail konusunda %99.9 kesintisiz çalışma garantisi veriyormuş microsoft. Bunun yanında mobil cihazlarda çok iyi çalıştığı ve bunun gibi yine işimize yarayacak bazı özellikleri olduğunu gördük. Şu an demo hesabını kullanıyoruz, ama bu başlığı görünce tereddüt ettim. Kullanan birkaç kişi ile görüştüm, herkes memnun görünüyor. Sorumluluk bana ait olacağından sormadan edemedim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

  7. şirketler haberde bahsedildiği gibi kritik derecedeki bilgilerini buluta atmak istemezler istemeyeceklerdir de, Türkiye’de internet bağlantısı düşüklüğü kota vb. kısıtlar varken çok zor.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version