Reklam
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, resmi Twitter sayfası üzerinden yayınladığı açıklamada, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenim müfredatına “Kodlama” dersinin ekleneceğini belirtti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürütülecek çalışma kapsamında, söz konusu uygulamanın işleme konulacağı ifade ediliyor.
Müfredata kodlama dersinin seneye eklenmesi bekleniyor. Fatih projesinden yararlanılarak yürütülmesi beklenen proje gelecek nesiller için büyük önem taşıyor.
Reklam
Teknolojinin, küçük yaşlardan itibaren bireylerle tanıştırılmasını amaçlayan projenin, ne getireceği veyahut neler götüreceği bilinmez; fakat sistemde büyük bir etki yaratacağı kesin olarak gözüküyor.
Eğer gerçektende yazılım öğretilir ise yararlı olabilir
Yaw hehe daha İngilizceyi öğremediniz.
Sonunda bir şeylerin farkına varmışlar…
Ben suan 7 yim ama c# gibi bazı programla dillerini biliyorum.Sundan %100 eminimki ogretmen kadrosu bunun icin yeterlimi bide her okulda bilgisayar(yada yazilim programini kaldiracak) sayisi cok az bide ogretseler 8 lere yazilim en fazla Scarht( bunun gibi bisey uzun zamandir kullanmiyorum ama cok basit bir program) ogretirler. Beklentiniz yuksek olmasin daha powerpoint nedir bilmeyen ogrenciler var
Bizden geçtikten sonra mı ya
kesinlikle öğretilmemeli. ingilizcede, matematikte olduğu gibi çocuklar programcılıktan soğuyacak
Tolga cem küçükyilmaz konuya lütfen
Geç bile kalındı
Bu ülkede hiç bir iş gibi buda düzgün yürümez. 1. Fatih projesinin nesinden yararlanılacak, 2. daha insanlar teknolojiden nasıl yararlanaacağını bilmiyor. Sen çıkıp çocuklara derste kodlama öğreticem dersen yüzüne bile bakmazlar. Lise ve ortaokul çocukları teknolojiyi whatsapp ve instagram'a fotoğraf atmaktan ibaret zannediyorlar. Önce teknoloji dersinde çocukları asıl teknolojiyi anlatmaları lazım. Öyle hadi hemen biz yaptık oldu demekle olacak bir mevzu değil.
ilk 4 sene temel atılmalı bence daha erkene çeksinler
Harika bir haber.
Eğer bu proje gerçekten ciddiyet icinde gerçekleşirse gerçekten cok faydalı belki bizdende bil gates çıkar
Güzel bir gelisme meraktan neler dogar
devlet cidden güzel şeyler yapıyor artık.
Zaten yeni dunya bilgiyar demek bilgisyar yazilim demek artik c ve java tarzi diller dunya dili sayilacak nitelikte kesinliklle ogretilmeli
Neden biz değil tamda 11.sınıftayken olacak işmi bi 9.sınıfta koysan ne olurdu ki :/
birçok okulda 4+4+4 sonrası 5. sınıfların ortaokula eklenmesi sonucu bilgisayar laboratuarları ve kütüphane, spor odası gibi sınıflar kapatılarak dersliğe çevrildi. 3 yıldır öğrencilere dağıtılan tabletlere harcanan paralarla daha güzel bilgisayar sınıfları yapılabilirdi.
Dersi seçmeli yapıp matematik işleriz artık o derste de (seneye lise 4 olcam kıskandım )
Çok iyi gelişme fakat Türkiye de özel okullar hariç yüksek kalite de bilgisayar labaratuvarları yok..
Bilişim liseleri açmak daha etkili olabilir bence zira ingilizce dersi örneğinde olduğu gibi başarılı olma ihtimali düşük
Bence de almalilar gec bile kalındı
Bilgisayar dersinde hep oyun oynamıştık buda oyle kek bi ders olur
Türkiye de hiçbir işe yaramaz tıpkı Ingilizcede olduğu gibi
Ortalık ergen hackerlardan geçilmez artık.
Bilgisayar ve yazılım lisesi tutar. Onun dışında iş görmez. Lise sonrası üniversite eğitiminde de başarılı ve derece yapan öğrenciler ygs lys gibi sınav zülmüne sokulmadan kayıt olabilmeli. Lisede parlayan çocuklar yitip gider ypksa