Android‘in uygulama mağazası Google Play Store‘da milyonlarca uygulama yer alıyor. Bu uygulamalar arasında en iyisini seçmek bazen zor olabiliyor. Özellikle Android ile yeni tanışanlar uygulama seçiminde çok kararsız olabiliyor.
Biz de bu haberimizde Android’in olmazsa olmaz uygulamalarını bir araya getirdik.
Nova Launcher
Android platformunun en hızlı Launcher’ı olarak bilinen Nova, özellikle giriş ve orta segment Android cihazlarda bir şok etkisi yaratıyor. Akıcılığı, sunduğu özellikleri ve animasyonlarının hızlılığı ile ön plana çıkan Nova Launcher için Android üreticilerinin başlatıcılarını beğenmeyenler için en iyi çözüm diyebiliriz.
Nova Launcher’ı indirmek için tıklayın
{pagebreak::1}
Greenify
Android uygulamaları arkaplanda açık olmasa bile bazen uygulamaların servisleri arkada çalışabiliyor. Bu da hem şarjınızı hem de cihazın performansını olumsuz olarak etkileyebiliyor. Greenify uygulaması ile arkaplanda çalışmasını istemediğiniz tüm hizmetleri uyutabilir, sadece gerekli olduğunda aktif olmasını sağlayabilirsiniz.
Greenify uygulamasını indirmek için tıklayın
{pagebreak::2}
APUS Booster+
Otomatik optimizasyon yapan APUS Booster+ ile hem RAM’inizi temizleyebilir hem de işlemcinizi rahatlatabilirsiniz. APUS Booster’ı kurduktan sonra erişilebilirlik bölümünden uygulamaya yetki verdiğiniz zaman, uygulama otomatik olarak uygulamaların açılışını hızlandırıyor ve RAM’i temizliyor.
APUS Booster+ uygulamasını indirmek için tıklayın
ES Dosya Yöneticisi
Telefon hafızası veya microSD kartta yer alan tüm dosyalarınız ES Dosya Yöneticisi ile görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz. Oldukça geniş dosya tipi desteği olan uygulama ile verilerinizi bir bilgisayar edası ile Android’de dilediğiniz gibi yönetebilirsiniz.
ES Dosya Yöneticisi uygulamasını indirmek için tıklayın
{pagebreak::3}
MX Player
Telefon ekranlarının genişlemesi ve tablet kullanımının artması sinema salonlarını cebe taşıdı. Ancak telefonlar bazen her türlü video formatını ve altyazıyı desteklemiyor. MX Player, tüm video formatlarını desteklemesi ve donanım hızlandırıcı özelliği ile farkını ortaya koyuyor.
MX Player uygulamasını indirmek için tıklayın
Poweramp
Müzik tutkunlarının yakından tanıdığı Poweramp, sunduğu geniş ses efektleri ile müziğe yeni bir lezzet katıyor. Tüm ses formatlarını destekleyen Poweramp ile equalizer ayarlarını kurcalayarak, kulaklığınızdan daha iyi performans almanızı sağlayabilirsiniz.
Poweramp uygulamasını indirmek için tıklayın
{pagebreak::4}
VSCO Cam
Bünyesinde barındırdığı filtreler ile tartışmasız en iyi fotoğraf uygulaması olan VSCO Cam, fotoğraf tutkunlarının telefonların eksik etmediği uygulamalar arasında yer alıyor. VSCO Cam ile çektiğiniz fotoğraflara filtreler ekleyebilir, fotoğraf düzenleme araçları ile ince ayarlar yapabilirsiniz.
VSCO Cam uygulamasını indirmek için tıklayın
Pushbullet
Android ile PC arasında kablosuz bağlantı kurmaya yarayan Pushbullet ile telefonunuza gelen mesajları direkt PC üzerinden cevaplayabilir, kablosuz dosya transferi yapabilir ve telefonunuza gelen tüm bildirimleri PC üzerinden görüntüleyebilirsiniz.
Pushbullet uygulamasını indirmek için tıklayın
{pagebreak::5}
SwiftKey Keyboard
Parmağınızı kaldırmadan, sürükleyerek yazı yazmak için geliştirilen SwiftKey Keyboard ile mesajlaşmak artık daha zevkli. Farklı tema seçenekleri ile kişiselleştirme de yapabildiğiniz uygulama, günlük kullanımınıza göre şekillenen kelime tahmini ile sizleri çok şaşırtacak.
SwiftKey Keyboard uygulamasını indirmek için tıklayın
:: Android’de en çok hangi uygulamayı kullanıyorsunuz?
Auto sms, smart office, solid explorer, unrar , mobo player, puffin ve opera browser, yandex harita, trucaller arama ve engelleme yoneticisi
İOS İCİN DE YAPARMİSİNİZ?
BubbleTab Browser
Hepsi saçma sapan uygulamalar
Nova Launcher güzel ama alfabetik sıralama değiştirilemiyor ve saf Android'in gelişmiş hâli olduğu için görsel anlamda pek bir şey katmıyor. MX Player, VLC Player'dan daha kötü. Bir sürü codec indirmek gerekiyor. VLC Player candır. APUS Booster, Clean Master gibi bir uygulamadır muhtemelen. Denemeye değmez. SwiftKey tercihe bağlı yüklenebilir. Diğerleri de size kalmış.
hepsi gereksiz )))
Beğenip beğenmediğinizi yazarın üstünde yer alan yıldızlarla puanlayabilirisiniz.
greenify guzel
listeden sadece poweramp kullanıyorum.
Novo launcher plus mıdır promudur herneyse klosör sistemi iyi oluyor
Uygulama Menüsünü açıyorsun bir uygulamayı bulmak için fazla uğraşmıyon az bir uygulama kalıyor klosöre atamadığın o kadar o da tercih meselesi isterseniz hepsini klosörleyin
"Flyperlink" diye bir tarayici var. Facebook messenger baloncuklari gibi baloncuklari var her biri bir sekme. Ilginizi cekebilir
swiftkey kullanmayı çok seviyordum çünkü telefonda yazı yazmak benim için tam bir işkence. Sonrasında kullanmayı bıraktım çünkü bazen çok geç açılıyor. Özellikle Snapchat tarzı uygulamalarda. Ve poweramp cidden çok güzel bir uygulama 🙂
Es Dosya Yöneticisi'ni şahsen tavsiye ederim. Pratik, kafa karıştırmayan bir yapısı var. Çöp kutusu gibi seçenekleri de mevcut. Güncellendikçe kullanışlı, yeni özellikler kazanıyor…
Fleksy Keyboard, AirBrush, OperaMax, YoucamPerfect, operamini bunlar da çok gerekli şeyler 🙂
2 tanesini kullanıyorum…
Nova luncher muhtesem bi uygulama =)
Fotoğraf konusunda snapseed den iyisini tanımam aksini iddia eden yalan söylüyordur 😀 kesinlikle deneyim google in uygulamasi
Greenify en önemlisi..
Es file manager, airdroid ve swiftkey olmasa android bi halta yaramaz
Hepsi gereksiz..
SWİFTKEY YERİNE TOUCHPAL KULLANIYORUM. ES DOSYA,MX PLAYER, PUSHBULLET, NOVA, POWERAMP(satın aldım kullanmadım) OPERA MAX, QUİCKPİC, Bunlar olmazsa olmaz uygulamalarım..
solid explorer , sd maid , all in one toolbox, mx player, nova , FLUD(torrentte tek geçerim),share link(wi fi ile dosya paylaşımı herkese yayın çok pratik), puffin,SONY music,klavye
Nova launcher, poweramp kullandığım en iyi müzik uygulaması;gerçekten kulaklıktan iyi performans almanızı sağlıyor, SwiftKey de şuana kadar çoğu klavye uygulaması arasında en beğendim
greeniy bir işe yaramıyor.