Öne çıkan girişimler; internet üzerinde yer alan bağış platformları sayesinde artık çok daha kısa sürede, daha fazla ilgi ve destek toplayabiliyor. Bizde bu haftadan itibaren her hafta, sizler için çeşitli proje bağış sitelerinden öne çıkan projeleri, bu yazı dizimizde paylaşacağız.

Snapchat bilgisayara geliyor!

Snapchat bilgisayara geliyor!

Snapchat, bilgisayar ortamına geliyor! Radikal bir karar alan Snapchat cephesi uygulamayı mobilin dışına taşıyacak. Peki uygulama ne zaman geliyor?

Oturduğunuz yerden beyninizi geliştirin: NeuroPlus

Öne çıkan girişimler listemizin ilk sırasında 2011 yılında fikri ortaya atılan ve bugüne kadar geliştirilen NeuroPlus yer alıyor.

NeuroPlus sayesinde; günlük 30 dakika, haftalık 3 gününüzü ayırarak beyninizin 3 temel fonksiyonunu (odaklanma, sakin kalma ve kontrol etme) geliştirebileceksiniz. Hem de bunu, saç tarağına benzer bir cihaz ve akıllı telefonunuzu kullanarak, oturduğunuz yerden yapacaksınız.

Oldukça hafif ve sade görünen cihazın orta üst kısmında, EEG sensörleri bulunuyor. Cihazı, kafanıza taktığınızda, bu sensörler beyniniz ile iletişime geçerek o anda düşündüğünüz ve hissettiğiniz şeyleri algılayabiliyor.

Cihazı satın aldıktan sonra, aylık veya yıllık bir meblağ ödeyerek firmanın oyun servisine abone olmanız gerekiyor. Daha sonrasında cihazı, akıllı telefonunuz veya tabletinize bağlıyor, oyunları indiriyor ve oynamaya başlıyorsunuz. İşte burada, NeuroPlus’ın büyüleyici özelliği ortaya çıkıyor; oyunları, beyin gücünüzü kullanarak kontrol ediyorsunuz.

Her gün yaptığınız alıştırmalarla kat ettiğiniz aşamayı size bildiren NeuroPlus, zamanla daha iyi odaklanmanızı, sakin kalmanızı ve kendinizle çeliştiğiniz durumları ortadan kaldırmanızı sağlıyor. Geliştirici ekibi, klinik olarak olumlu sonuçlar alındığının kanıtlandığını belirtmiş.

100.000$’lık bir hedefi olan NeuroPlus, KickStarter üzerinden bağışlarınızı bekliyor. Çıkış fiyatı 489$ olacak ürüne, 249$‘dan başlayan özel indirimler ve abonelik seçenekleri ile kısıtlı stoklarla KickStarter üzerinden ulaşabilirsiniz.

Son olarak, NeuroPlus’ın kesinlikle tıbbi bir çözüm olmadığını da ekleyelim.

Daha fazla bilgi ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Macbook’lar için hızlı ve güvenli kablo sarma aparatı: The Side Winder By Fuse

Öne çıkan girişimler listemizin ikinci sırasında, aslında çok basit bir aracın hayatımızı ne kadar kolaylaştırabileceğini görüyoruz.

2015 yılında 12 inç Macbook ve 2016 yılında yeni Macbook Pro’ların duyurulmasıyla birlikte, bu cihazların şarj girişleri USB Type-C olarak, bir dönemin efsanesi olan MagSafe şarj adaptörlerine veda edildi.

Bu şarj adaptörlerinin en büyük iki avantajından biriside, kabloyu, adaptörün etrafındaki tırnaklara sarabilmenizdi. Lakin yeni cihazlarla birlikte yeni adaptörlerde, bu tırnaklar kaldırıldı.

Fuse firması bu soruna dikkat çekerek, inanılmaz basit ama bir o kadar da kullanışlı bir kablo toplayıcı geliştirmiş.

Yuvarlak bir yapıya sahip olan plastik haznenin içerisinde adaptörünüzü koyuyorsunuz, daha sonrasında kapağı kapatıyorsunuz. Orta bölümde yer alan yuvarlak tutamacı çevirerek, kablonuz 6 saniyeden kısa süre içerisinde düzgün bir şekilde, sıkıştırmadan ve kırmadan toplanmış oluyor.

29.99$’lık fiyattan Şubat 2018’de çıkışını gerçekleştirecek olan ürün, çok az bir indirim oranıyla KickStarter üzerinden satışta. Ürünün, 2016 ve sonrasında üretilen Macbook Pro ve klasik Macbook Air şarj adaptörlerini desteklediğini belirtelim. 12 inç’lik Macbook adaptörü, desteklenmiyor.

Daha fazla bilgi ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Elektrikli kağıt uçak: POWERUP DART

Öne çıkan girişimler listemizin üçüncü sırasında eski zamanlara yolculuk ediyoruz.

Arkadaşlarımızla en uzağa giden kağıt uçağı yapmak için uğraştığımız dönemlere, teknolojiden “dur” geldi. POWERUP DART ile birlikte, artık kağıt uçağınızı, telefonunuzdan kontrol edilebilir bir elektrikli uçağa dönüştürebileceksiniz.

25.000$’lık hedefini an itibari ile neredeyse 1.000.000$’a aşan proje, aslında teoride çok basit.

A5 kağıdını ilk olarak klasik bir kağıt uçak gibi katlıyorsunuz, daha sonrasında uçağın orta bölmesine, POWERUP DART cihazını yerleştiriyorsunuz. Cihaz, uçağın arka kısmında küçük bir pervane, ön kısmında pil, micro-USB girişi ve Bluetooth anteni içeriyor.

25 dakikalık bir şarjdan sonra, akıllı telefonunuza POWERUP DART uygulamasını indiriyorsunuz ve telefonunuz ile cihazı Bluetooth üzerinden eşleştiriyorsunuz. Daha sonrasında, 10 dakikalık bir uçuş süresi ile göklerin hakimi sizsiniz.

Küçük ve hafif olduğu için, mevcut drone regülasyonlarına dahil olmayan POWERUP DART, 40 kilometre hızla gidebiliyor. 60 metreye kadar çıkabilen cihazın fiyatı sadece 29$. Kargo ücreti ise 8$.

Ürünün çıkış yaptığınızda 45$ olacağını belirtelim. Farklı paketler ve konfigürasyonlarda KickStarter üzerinden alıcıların hizmetine sunulmuş.

Daha fazla bilgi ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Android Wear sona geldi!

Android Wear sona geldi!

Google cephesinde ilginç ancak gözden kaçan bir gelişme yaşanıyor. Google, Android Wear işletim sistemini sonlandırıyor. Peki neden?

Şimdilik, en iyi VR başlıklarından birisi: Pimax 8K VR

Öne çıkan girişimler listemizin dördüncü sırasında, ezber bozan bir VR başlığını sizlerle paylaşıyoruz.

2015 yılında ilk önce 2K, daha sonrasında 4K VR çözümleriyle karşımıza çıkan Pimax, şimdide 8K çözünürlüklü, 200 derece görüş açısına sahip VR başlığını tanıttı.

8K çözünürlüğe sahip olan Pimax 8K VR ile birlikte, şu anda halihazırda satışta olan VR başlıklarında kullanıcıların şikayet ettiği piksel sorununun çözülmesi amaçlanıyor.

Aynı zamanda klasik VR başlıklarının ortalama 110 derece olan görüş açısını Pimax 220 dereceye çıkartarak, gözünüzün görebildiği neredeyse her yeri kaplamaya çalışmış.

Sağ ve solda yer alan 2 adet 4K ekrandan gücünü alan Pimax 8K VR, 16.6 milyon piksele sahip. 15 milisaniyeden az tepki süresine sahip olan cihaz, 75 ila 90 Hz’lik bir ekran tazeleme hızına sahip. Aynı zamanda VR başlığının, dahili bir kulaklık ve mikrofonda içerdiğini belirtelim.

Pimax, her ne kadar bu KickStarter kampanyasında 8K VR başlığı ile ön plana çıksa da, bütçesi yeterli olmayan kullanıcılar içinde 5K çözünürlüğe sahip olan özel bir versiyon duyurmuş. Bu versiyonu 349$’a, 8K versiyonunu ise 649$‘dan alabilirsiniz.

Tabii ki bu fiyatların KickStarter özel fiyatları olduğunu ve stokların her an bitip, fiyatların yükselebileceğini sizlere belirtelim.

200.000$’lık hedefini katlayarak 1.300.000$’a çıkaran proje hakkında daha fazla bilgi ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Uçan güvenlik kamerası: Aire

Bu haftanın beşinci ve son öne çıkan girişimlerinden birisi olan Aire, güvenlik kameraları kavramına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

Mevcut güvenlik kameraları, artık her ne kadar bulut desteğine sahip olsalar bile bir gerçek var ki, onları maalesef sabitlendiği yerlerden oynatamıyoruz ve evimizin veya ofisimizin her köşesini göremiyoruz.

İşte temelde, bu sorunların çözümü için kolları sıvayan Aire ekibi, oldukça basit bir çözüm üretmiş. Kablosuz şarj olabilen, çok düşük ses çıkartan, ev veya ofisin içinde güvenle ilerleyebilen bir güvenlik drone’u.

4K görüntü sensörüne sahip olan Aire, sahip olduğu donanımsal ve yazılımsal özellikler ile göz boyuyor.

Sahip olduğu 4K görüntü sensörü; detaylı ve kaliteli bir görüntü sağlarken, cihaz bünyesinde barındırdığı üst düzey donanımlar sayesinde ev içerisinde inanılmaz düşük bir gürültüde, güvenli bir şekilde ilerleyebiliyor. Bulut teknolojisini sayesinde Aire, anlık olarak her yerden kontrol edilebiliyor ve izlenebiliyor.

Gücünü NVIDIA Tegra X1 işlemcisinden alan Aire, 30 dakikada kablosuz şarj oluyor. Şimdilik 8 dakika aralıksız uçabilen cihaz, 1 m/s hızla ilerleyebiliyor.

1499$’lık bir satış etiketine sahip olan Aire, KickStarter üzerinden 749$’a alınabiliyor. Eğer ücretini şimdi ödemek istemezseniz, 99$ kapora ücreti ödeyerek, ürünün kargolanacağı zamana kadar rezerve etme şansınızda var.

Son olarak, KickStarter üzerinden alınacak Aire drone’ların ömür boyu sınırsız bulut ve yazılım güncellemesi desteğinden faydalanacağını da belirtelim.

Daha fazla bilgi ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.