Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Hangisiyle görüşsek: En iyi video konferans uygulamaları

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Covid-19 salgını sebebi ile tüm eğitim ve iş sürecinin evlere taşınması, haliyle birçok ihtiyacı da beraberinde getirdi. Bu ihtiyaç listesinin başında da tabii ki uzaktan online olarak iletişim sağlama araçları geliyor. Okul derslerinin ve iş toplantılarının verimli ve güvenli bir şekilde sağlanabilmesi adına son bir yıldır ciddi bir ivme yakalayarak öne çıkan video konferans uygulamalarını, sizler için derledik. İşte en iyi video konferans uygulamaları…

OctaMeet

OctaMeet, bir VCaaS (Video Conference as a Solution & Service) girişimi olan OCTAPULL’un geliştirmiş olduğu yerli bir video konferans uygulamasıdır. OctaMeet; yeni nesil video konferans çözümü ile hem bireyler hem de kurumlar için üst düzey kullanıcı deneyimi sunuyor.

OctaMeet; ekran & dosya paylaşımı, ortak video izleme ve gürültü engelleyici gibi yenilikçi konferans özellikleri ile toplantıları planlama, yürütme ve raporlama fonksiyonlarında sorunsuz bir deneyim sağlıyor. Kullanıcı dostu arayüzü, her seviyeden kullanıcının uygulamayı rahatlıkla kullanmasına olanak tanıyor.

Diğer uygulamalara kıyasla OctaMeet, birebir görüşmelerde ücretsiz ve sınırsız kullanım imkânı sunarak kullanıcılarına kesintisiz video konferans deneyimi sağlıyor.

OctaMeet, kullanıcılara çeşitli veri depolama alternatifleri de sunuyor. Türkiye’deki kullanıcılara sunduğu yerel çözüm ile verilerini Türkiye’de saklama imkânı tanıyor. Ayrıca, büyük ölçekli işletmeler için yerinde kurulum imkânı ile bu işletmelerin mevcut altyapı ve sunucu sistemlerine entegrasyon imkânı sağlıyor.

OctaMeet, yıllık taahhüt zorunluluğu olmadan aylık aboneliklerle kullanılabiliyor. Uygun fiyatlandırma avantajı ile her kesimden kullanıcıya hitap ederek bütçe dostu bir alternatif sunuyor.

OctaMeet, masaüstü ve mobil uygulamaları ile kullanıcılara kullanım esnekliği de sağlıyor. OctaMeet masaüstü uygulaması, Microsoft Store ve Mac App Store uygulama mağazaları üzerinden kolayca indirilebiliyor.

App Store ve Google Play Store üzerinden ise indirilip mobil olarak da kullanılabiliyor.

Google Meet

Dünyanın en büyük arama motoru Google‘ın sesli ve görüntülü görüşme aracı Google Meet, son dönemde hızlı yükselişi ile dikkat çekiyor. Piyasaya ilk sunulduğunda ücretli olduğu için daha çok profesyonel kullanıcılar tarafından tercih edilse de, pandemi sebebi ile ücretsiz hizmet vermeye başlayan Meet, bu hamlesi ile hemen hemen herkes tarafından bilinir ve kullanılır hale geldi.

Gmail hesabınız ile kolayca bağlanıp görüşmeye katılabildiğiniz video konferans uygulamasında ekran paylaşımı, beyaz tahta gibi çeşitli özellikleri kullanabilmeniz de mümkün. Ek olarak videolu veya sesli olarak katıldığınız görüşmeye, uygulamada yer alan sohbet kısmında da aktif olarak katılım gösterebilirsiniz.

Kolay kullanımı ve ücretsiz seçeneği ile tüm online görüşme ihtiyacınızı karşılayacak Google Meet‘e buradan ulaşabilirsiniz.

Zoom

Pandemi dönemi ile birlikte hızla yükselişe geçen video konferans uygulaması, elde ettiği başarı ile uzun yıllar daha adından söz ettireceğe benziyor.

Detaylı kullanım özellikleri ve hızlı arayüzü sayesinde birçok kullanıcı tarafından tercih edilen Zoom, ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı alternatif ile kullanılabiliyor. Ücretsiz sürümde bir görüşmeyi en fazla 40 dakika ile sınırlandırabildiğiniz uygulamada da neredeyse tüm özellikleri aktif olarak kullanabiliyorsunuz.

Ücretsiz versiyonu ile dahi oldukça verimlilik sağlayan ve kullanışlı olan Zoom, okul dersleri veya toplantılar için harika bir seçenek. Ekran paylaşımı gibi özelliklerin de yer aldığı uygulamada, tüm işlerinizi rahatlık sürdürebilirsiniz.

Zoom‘u indirmek ve detaylı bilgi almak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Microsoft Teams

Teknoloji devi Microsoft’un popüler servisi MS Teams, ücretsiz sesli ve videolu görüşme uygulamalarının en iyi alternatiflerinden bir tanesi olarak öne çıkıyor.

İstediğiniz kişi ile hem sesli hem görüntülü sohbet görüşme gerçekleştirebildiğiniz uygulamada mesajlaşarakta konuşabilmeniz mümkün. İş görüşmeleri ve okul dersler için gerekli tüm araçların yer aldığı Teams, öne çıkan özellikleri ile de verimli bir kullanım deneyim sunuyor.

Baştan son tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilen uygulama, ücretsiz olması sebebi ile de sıkça tercih edilmekte. Microsoft Teams hakkında daha detaylı bilgi almak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Skype

Uzun dönemdir piyasada varlığını koruyan Skype, ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı şekilde kullanılabiliyor. Kolay arayüzü ve kullanışlı yapısı ile dikkat çeken uygulama, süre sınırı olmayan online görüşme seçeneği ile de rakiplerine karşı iyi bir alternatif oluyor.

Ekran paylaşımı, dosya veya fotoğraf paylaşımı gibi çeşitli araçların da yer aldığı video konferans uygulamasında, ister sesli ister videolu sohbet edebilmek mümkün. Ek olarak Skype üzerinden mesajlaşarakta dilediğiniz kişi ile iletişim kurabiliyorsunuz.

Pratik ve hızlı arayüzü ile öne çıkan Skype hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilir uygulamayı edinebilirsiniz.

Vidyo

Rakiplerine kıyasla ücretli olarak piyasada yer alan Vidyo konferans uygulaması, daha çok profesyonel kullanıma hitap ediyor.

Ücretli olarak hizmet veren uygulama, kolay kullanımı ve güvenli yapısı ile dikkat çekiyor. Ayrıca kullanıcı özelinde altyapı sunan konferans uygulaması ulusal veri merkezi ile de verilerinizi güvende tutuyor.

Yerel destek hizmeti ve gelişmiş servis ağı da sunan video konferans uygulaması, sektörel çözümleri ile öne çıkıyor.

Video konferans görüşmelerinize profesyonel çözümler sunan Vidyo‘nun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Baalan

Popüler video konferans uygulamarına alternatif olarak iddialı bir kullanım deneyimi vaat eden Baalan, ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı alternatif ile kullanılabiliyor.

Yerli ve milli çözüm olarak öne çıkan uygulama, 30 dakikaya kadar 10 katılımcı ile ücretsiz kullanılabilen uygulama, çeşitli konferans araçları sayesinde, webinar, zirveler, konferanslar ve toplantılar düzenlemenize olanak sağlıyor.

Anket tarzı araçlarla daha işlevsel toplantıları düzenleyebildiğiniz Baalan‘ın detaylarına buradan ulaşabilir ve hemen ücretsiz bir şekilde deneyimleyebilirsiniz.

BlueJeans

Verizon tarafından yaratılan BlueJeans, katılımcıları çok çeşitli cihazlara ve konferans platformlarına bağlayabilen, bulut tabanlı video konferans hizmeti olarak öne çıkıyor.

Dikkat çeken partnerleri ile popülerliğini artıran uygulama, ücretli olarak hizmet sunuyor. Genellikle profesyonel kullanıcılara hitap eden BlueJeans, video konferans ihtiyacına oldukça kapsamlı bir çözüm bir sunuyor.

Partnerleri arasında Facebook ve National Geographic‘inde olduğu BlueJeans’in detaylarına buradan ulaşabilir, sektör bazında ihtiyaclarınıza profesyonel bir hizmet alabilirsiniz.

Yorum Ekleyin