Son yıllarda gelişen teknolojinin ürünlerinden ChatGPT, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru OpenAI tarafından kullanıma sunuldu. O zamandan bu yana teknoloji dünyasının gündeminden hiç düşmeyen yapay zeka destekli sohbet robotu, şimdilerde ise tembel olmasıyla kullanıcılardan şikayet alıyor. Şirket, geri dönüşlerin ardından resmi bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar…
ChatGPT GPT-4’ün istenildiği gibi yanıt vermediği söyleniyor
Bildiğiniz üzere ChatGPT için GPT-3.5 ve GPT-4 şeklinde iki yapay zeka dil modeli seçeneği bulunuyor. GPT-4, bir önceki sürümü kıyasla çok daha fazla yeteneğe sahip ancak son zamanlarda bazı raporlar, onun biraz tembelleştiğini öne sürüyor.
Kullanıcılar, GPT-4 dil modeli ile desteklenen ChatGPT’yi kullandıklarında artık eskisi gibi her şeye cevap alamadıkları yönünde şikayetlerde bulunuyor. Kendisinin daha önceden cevaplandırabildiği sorulara “bunu sen de bilebilirsin / yapabilirsin” şeklinde yanıtlar verdiği söyleniyor.
Artan şikayetlerin ardından OpenAI, ChatGPT’nin resmi X (Twitter) hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Şirket, kullanıcılar tarafından yapılan geri dönüşler üzerine bu sorunun farkında olduklarını ve GPT-4 dil modelinin 11 Kasım tarihinden itibaren güncellenmediğini dile getirdi. Böyle bir durumun tahmin edilemez olduğunu belirten firma, sorunun çözülmeye çalışıldığını açıkladı.
GPT-3.5 kullanıcıları da aynı sorunu yaşıyor mu?
ChatGPT’yi kullanabilmek için GPT-3.5 ve GPT-4 şeklinde dil modeli seçenekleri olduğunu söylemiştik. GPT-3.5 ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyorken, GPT-4 içinse aylık bir ücret karşılığında abone olmak gerekiyor. GPT-3.5 kullanıcıları, istedikleri gibi yanıt alabildiklerini söylüyor. Dolayısıyla söz konusu sorun, yalnızca GPT-4 dil modelinde gibi görünüyor.
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? ChatGPT sizce de tembelleşti mi? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.
Tmm
Yapay zeka sistemleri insanlardan aldığı bilgiye göre kendilerini geliştiriyor. Dünyada insanlar artık yapay zekadan korkmaya başladı. Bunun nedeni de küresel güçler ve hükümetlerin bu sistemi profil oluşturmak için kullanmaları. Yani herkes oturup kendi yapay zeka sistemini kendi yazıyor. Kimse artık böyle sistemlere güvenmiyor. Tüm dünyada su an tartışılan şey yapay zeka mucizesinden ziyade küresel güçlerin profil oluşturdugu endişesi üzerine düşünülmekte. Bu sebeple de insan tembellestikçe bu sistemlerde tembellesir. Çünkü bu sistemler sizden aldığı bilgi ve vektörel veri tarama açısı ile size bilgi sunuyor. Size farklı bir şey sunmaz. Siz onu yönlendirmeniz gerekir yani aslında hem siz ondan bilgi öğreniyorsunuz karşılığında orada vektorel bakış açısını öğreniyorsunuz. Karşılıklı alışveriş olayı temelinde sistem. Aslında güzel birsey herkes bilgiye daha spesifik ulaşabilir ama sen detaya inmeden vertoru yönlendirecek bilgi vermeden o konuda bilgi alamazsın. Sana bir konu ile ilgili detay vermez detay vermesi için sen her bir detayı kendin söylemen gerekir. Madem detay vermiyorsun o halde ben bilgiyi insanların yazdığı makaleleri oluşturarak okurum dersiniz ama yine kattığı bazı güzellikler var o makaleleri iyi gruplandirip sana sunabiliyor. Fakat yine sen istediğin bilgiyi tam olarak söylemezsen bilgi veremez. Sen bileceksin Bir maddenin oluşumundaki atomları o da atomları tek tek sana açıklayacak ve senden aldığı maddeyi oluşturan atom bilgiyi ile ilişkilendirip o çerçevede sana bilgi verecek. Yoksa birinden aldığı bilgiyide diğerine vermiyor ama herkesten aldığı bilgiyi kendi kullanabilir. Ayrıca yine herkes hakkında bir profil çıkarabilir. Herkesin telefonlarının dinlendiği. Kameralarının kontrol edildi. Bütün herkesin açık olup tüm hareketlerinin kaydedildiği ayrıca her telefon ve bilgisayarda yine trojan gibi hareket edin kendi yazılımları ile bu bilgileride hukumetlere sattıkları ve erişim açtıkları bir dünyada şeffaf bisey yok. Sadece güç sahibi olanların güç mücadelesi var. Güçlü ülkeler güçlü kalmak istiyor bunun için her şeyi yapıyor. Hiç bir etik yada insanı değerleri olduğunu düşünmüyorum. Tek amaçları gücü ellerinde tutabilmek. Tüm dünyada insanların korkusu da bu zaten. Bu korku arttıkça bu sistemlerin hepsi daha da çok tembellesecek. Çünkü insanlar korkudan artık bisey yapmak istemeyecekler. O yüzden yapanlarda kendi bünyesinde kendi içinde yapmak isteyecek yani herkes artık kendi yapay zekasını kendi yazarak hayatta kalmaya çalışacak. En küçüğüne en büyüğüne yapay zeka artık herkesin kendi bünyesinde kendi için geliştirdiği bir sistem bütünü olacak. Fed bile bundan korkuyor. Kişiler yapay zekayı kendileri geliştirip herkes kendi yapay zekasını kendisi yaparsa biz ne yaparız nasıl kontrol ederiz diyorlar.