Opera 43 yayınlandı!
İnternet tarayıcıları dünyasını domine eden Google Chrome yüzünden piyasadaki diğer alternatifleri hatırlamak bazen güçleşebiliyor. Bu alternatiflerin en önemlilerinden biri de tabii ki Opera.

İnternet tarayıcıları dünyasını domine eden Google Chrome yüzünden piyasadaki diğer alternatifleri hatırlamak bazen güçleşebiliyor. Bu alternatiflerin en önemlilerinden biri de tabii ki Opera. Firma bugün sonunda beta aşamasından geçmeyi başaran Opera 43‘ü yayımladı ve PC platformu üzerinde tarihin en hızlı Opera‘sı olduğunu söylememiz gerek.
Opera 43 ile yüzde 16’ya varan hız artışı!
Öncelikle tarayıcıyı bu adresten indirebileceğinizi belirtelim ve geçelim yeni Opera’nın teknik detaylarına. İlk göze çarpan özellik klasik bağlantı seçimi. Bu özellik sayesinde artık bir bağlantıdaki seçmek istediğiniz bölümü rahatlıkla seçmenize olanak tanınıyor.

Bir diğer özellik, Instant Page Loading yani Anında Sayfa Yüklemesi anlamına gelen ve aslında çok da yeni olmayan bir özellik. Çalışma prensibi ise oldukça basit. Daha önceki tarayıcı verilerinizden aldığı bilgiler ışığında, siz daha bağlantı adresini yazarken gideceğiniz siteyi tahmin ediyor ve arkaplanda yüklemeye başlıyor. Bu sayede bağlantıya tıkladığınız anda site karşınıza yüklenmiş olarak geliyor.
Profile Guided Optimizations (PGO) adı verilen son özellik sayesinde de artık tarayıcının açılma süresi, sayfaların yüklenmesi ya da yeni bir pencere açma süreniz hızlanıyor. Opera’nın iddiaları bu hızlanma oranının yüzde 13 civarında olduğu yönünde.
Hatırlarsanız PGO’yu son dönemde Google da Chrome üzerinde kullanmaya başlamış ve tarayıcının yüzde 16 daha hızlı açıldığını belirtmişti.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (23)
42 versiyonunu severek kullanıyordum ancak 43 versiyonunda "aşırı" sayfa çökmesi oluyor. Silip 42 versiyonuna döneceğim.
bence yandex browser daha iyi hem opera hem chrome tabanlı. çok güzel özellikleri var.
yıllardır opera kullanıyorum ama klasik 12.18 versiyonu... nedense ben bu yeni operaya alışamadım chrome'yi hatırlatıyor
Mobil içinde gelecek mı ki?
Yıllardır benim için en iyisi...
Ben alışamadım.
Edge en iyisi şuan. Ekstra işlet için internet explorer kullanıyorum. Ek bir tarayıcıya gerek yok. Adblock edge de de var zaten.
opera harika, şiddetle tavsiye olunur.
opera dan kalite akıyor. chrome hızlı ama çin malı gibi. opera sanki alman malı yanında :D
Chrome'a bulaşan arama motoru virüslerinden bıktım. Bilgisayarı açınca deneyeceğim operayı.