Bir otomobil üreticisi ve bir su yönetim şirketi ortak bir çalışmayla temiz çevre için önemli bir proje geliştirdi. Otomobiller, atık sudan ayrılan biyoyakıtla çalışacak!
Gezegeni yok olmaktan kurtaracak teknoloji!
Biyoyakıt ne kadar verimli?
İspanyol otomobil üreticisi SEAT ve su yönetim şirketi Aquila, atık sudan sürdürülebilir biyoyakıtlar üretebilen arıtma tesisleri geliştirmeye hazırlanıyor. Life Metamorphosis olarak bilinen proje, işlenmiş organik atıklardan biyoyakıt üretmeyi amaçlıyor. Bu projeyle, sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) araçlara güç sağlamak için kullanılabilir ve karbondioksit salınımını yüzde 80’e kadar düşürebilir.
Bu proje evlere, otobüslere, kamyonlara ve gemilere güç sağlamak için, ortaya çıkan bir biyoyakıt olan biyometan üretme temeline kurulmuştur. . Life Metamorphosis, diğer bazı projeler gibi, anaerobik sindirim (AD) adı verilen bir süreçte, katı atıkların parçalanması için bakteriler kullanarak biyometan toplar.
#video_14277#
Biyoyakıt nasıl üretilecek?
Otomobilleri, biyoyakıt ile çalıştırmak için şu anda iki farklı proje üzerinde çalışılıyor. Barselona’ya hizmet veren bir kanalizasyon arıtma tesisine kurulacak olan UMBRELLA prototipi, katı atığın gazını ayırmak için yeni bir anaerobik membran biyoreaktör (AnMBR) işlemi kullanıyor.
Annamox ELAN olarak anılan bir diğer sistem, daha temizlenmeden, rafine edilmeden ve araçlarda kullanılmak üzere CNG’ye sıkıştırılmadan önce biyogazdan azotu ayrıştırıyor. Şirket ayrıca, bu teknikle ürettiği arıtılmış suyun genellikle arıtma tesislerinden çıkanlardan daha temiz olduğunu belirtiyor. METHAGRO adlı bir prototip ise hayvan gübresi ile uğraşan bir santralde inşa edilecek.
Söz konusu şirketler, orta büyüklükte bir tesisin günde yaklaşık 10,000 metreküp atık su arıtabildiğini, böylelikle 1,000 metreküp biyometan oluştuğunu belirtiyor. Bu, 150 aracın her gün 100 km yolculuk yapması için yeterli yakıt sağlanabileceği anlamına geliyor. Otomobil üreticisi SEAT, yeni yakıtları toplamda 120.000 km’de test etmek için CNG arabaları temin edecek.
Life Metha-morfoz projesi kapsamında geliştirilecek tesislerle, Avrupa Birliği’nin 2020 yılı Enerji Verimliliği Direktifi hedeflerine ve İspanya’nın kendi Enerji Tasarrufu ve Verimliliği ile Yenilenebilir Enerji planlarına uyum sağlaması amaçlanıyor.
Vizyonsuzluk
Toyota prius arastirin birde
aracin arkasinda TDI mi yaziyor 🙂
Şu filen hikaye elektrik yeterli. Elektriği de ges, resim ile ürettin mi tamamen bedava ve zararsız
Seat artık Alman. Volkswagen aldı seati yıllar önce.
başlığı okuyunca, çeşmeden doldurup gaza basıcaZ sandım =)
seat alman ammaaa ispanyada üretiliyor.
biz borla çalışan araba yaptık hükümet sesini bile çıkarmıyor..
Şu saçma olmuş elektrik kullan
bir ara bilmem kaç yıl sonra kuraklık baş gösterecek su kalmıycak su savaşları başlıyacak diye bangır bangır haber yapılıyordu şimdi diyorsunuz suyla çalışan arabalar yolda bu ne yaman çelişki böyle
su yakmıyor bu tabusunu kırıldı. 🙂
bende zaten bu teknolojiyi bekliyordum artık havuzda araba kullanabilirim yada bi kıbrıs yaparım
Yıllar önce suyla çalışan motor yapılabileceğini söyleyen türk motor ustasına bizim profesör kılıklıların olur mu öyle şey mümkün değil dediğini hatırladım..Şeyimin profesörleri..İmkansız diye bişey yoktur ..
Çayla çalışan araba yapsınlar hem çay içeriz hemde araba ya veririz
Elektrikli otolar haci. Gerisi yalan.
Ömrümüz yetmez bunu görmeye
olsa nolcak ki sanki her yer su içmeye su bulamıyoruz arabaya yakıt yapalım diyorlar 😀
Araç suyla çalışmıyor bio gazla çalışıyor, ama başlığa bakarsan suyla çalışıyor. 🙂
Suyla çalışan araba suyla ısınan ev suyla çalışan kettle suyla çalışan çamaşır makinesi bulaşık makinesi daha da neler
Başlık yanlış olmuş araç suyla çalışmıyor biyoyakitla calisiyor.Biyo yakitin nasil uretilecegide yazilmis gübreden üretilebiliyormuş.Su nerden cikti anlamadim başlığa öyle bi yazmislar ki yandik dedim
NİKOLA TESLA
BUNU PAYLAŞTI
Yapmayin etmeyin suyla calismasin bi yasamsal kaynagimiz su vardi ona da devlet simdi yuzde 500 vergi koyar su bile icemeyiz gidin sidikle falan calisir hale getirin sunu 🙂