Oyun bilgisayarları son dönemin en revaçta bilgisayar çözümleri arasında. Gelişen teknolojiyle beraber masaüstü gücüne erişen oyuncu bilgisayarları, taşınabilirliği de artınca pek çok alanda kullanılmaya başlandı. Biz de bu videomuzda oyuncu bilgisayarları başka hangi alanlarda iddialı videomuzla, oyuncu bilgisayarlarının nerelerde başarılı bir şekilde kullanılabileceğini, sebepleriyle açıklıyoruz.
20.000 TL’lik Lenovo Legion Y920 inceleme!
Lenovo Legion Y920 inceleme videosu ile karşınızdayız. Müthiş donanım özellikleri ve şık tasarımı ile ön plana çıkan Y920 bakalım bize neler sunuyor?Oyuncu bilgisayarları, başka hangi alanlarda iddialı?
Lenovo Legion Y520 inceleme
Lenovo Legion Y520 inceleme videosuyla karşınızdayız. Şık tasarımı ve teknik özellikleri ile dikkat çeken Legion Y520'nin detaylarını sizler için yorumladıkGünümüzde Nvidia‘nın yeni GTX 1000 serisi çözümleriyle beraber, aynı modellerin masaüstü ve mobil grafik performanları arasındaki fark minimize edildi. Aynı şekilde mobil işlemcilerin de üst seviyelere geldiğini hatta hatta oyuncu bilgisayalarında ve pek çok güçlü taşınabilir bilgisayarda yine masaüstü çözümlerle farkı minimize edilmiş işlemciler kullanılıyor. RAM, SSD ve diğer çözümler, mobil bilgisayarlarda oldukça iddialı.
Hal böyle olunca, oyuncu bilgisayarlarına ve güçlü taşınabilir bilgisayarlara olan talep her geçen gün artmaya başladı. Özellikle son dönemlerde daha da hafifleyen ve çok daha rahat taşınabilir seviyelere gelen bu bilgisayarlar, pil sürelerini de artırdı.
Örneğin daha önce incelediğimiz Lenovo Legion Y520 modelini örnek olarak değerlendirdiğimizde, Intel Core i7 7700HQ işlemcisi, 6 GB’lık GTX 1060, 16 GB DDR4 RAM’e ve 256 GB SSD + 2 TB HDD donanımıyla, güçlü bir taşınabilir bilgisayar. Yüksek performanslı masaüstü bilgisayar seviyesinde performans veren bir taşınabilir bilgisayarın, 2.4 Kg seviyesine inmiş olması oldukça önemli.
Bu performansın daha da üstü de oyuncu bilgisayarlarında mevcut. Örneğin Lenovo Legion Y920 ile beraber, 17.3 inçlik bir canavarı yanınızda taşıyabilirsiniz. 4.4 kg yapısıyla, performans anlamında üst seviye bir deneyim sunan Y920, gücünü Intel’in Core i7 7820 HK işlemcisinden alıyorken, grafik gücünü ise Nvidia’nın üst seviye 8 GB GDDR5 bellekli GTX 1070’ten alıyor. PCIe tabanlı 512 GB SSD ve 2 TB HDD ile beraber yüksek performansı taşınabilir bilgisayarda sunan ürün, normal bilgisayarlara göre daha fazla performans ve stabilite sunuyor. Özellikle bu kadar güçlü bilgisayarların soğutma performansı, performanslarını korumaları için oldukça önemli. Oyun bilgisayarları da bizlere bunu sunuyor.
Geçtiğimiz senelerde oyuncu bilgisayarlarının daha ağır ve pil sürelerinin daha kısa olduğu bir gerçekti. Ayrıca üst seviyede masaüstü ile arasındaki fark, daha önceki yıllarda daha fazlaydı. Artık oyuncu bilgisayarlarının önünde bu engeller de kalktı. Ayrıca hayatımızda mobilite gerçeği her geçen gün daha da artarken.
Oyun bilgisayarlarının yetenekleri neler?
Oyunlar, türüne göre bilgisayarın neredeyse tüm gücünü kullanan, kalite seçenekleri ve yüksek çözünürlükle beraber performanslı bir donanıma ihtiyaç duyuyor. Film izlerken, internet tarayıcısındayken size gerekli olan güçle, yüksek grafiklere sahip oyunları başarılı bir şekilde oynayabilmek için ihtiyaç duyduğunuz güç oldukça farklı. İşte bu yüzden en performanslı mobil bilgisayarlar, oyuncu bilgisayarları oluyor.
En yüksek performans isteği, sadece oyunculara özel değil. Video düzenleme, film ve kurgu işlemlerinde, animasyon ve 3D tasarım programlarında, görüntü işlemede, mimarlık ve mühendislik uygulamalarında, kısaca yoğun bilgisayar gücü gereken pek çok alanda tercih edilebiliyor.
Bu videoda, oyuncu bilgisayarlarının başka alanlarda da neden seçildiğini, seçemenin de neden mantıklı olduğunu sizlere açıklıyoruz. İyi seyirler…
Oyuncu bilgisayarından mangal olur mu
Benimki yazın oluyor az kaldı yanmasına 😂
aynı güçte masaüstü bilgisayar alırsan fiyatı 3 kat daha az ama, onu ne yapacağız.
hp omen kullanıyorum i7 7700 hq 64 gb ram 8 gb ekran karti autocad solidworks ve 3dmax kullaniyorum herhangi bir ısınma sorunu yaşamadım.