Tabletlerin hayatımıza girmesinin aslında o kadar da eski bir geçmişi yok. Tabletler donanım olarak gittikçe güçlendikçe, mobil oyunlar da çok daha kaliteli ve eğlenceli oluyor. Dolayısıyla oyun oynamak, oyunsever tablet sahipleri için bir ihtiyaç olmaya başlıyor.
Wikipad nedir?
Wikipad, Android tabanlı bir oyun tableti. Yukarıda da bahsettiğim gibi, oyunsever tablet kullanıcılarının dikkatini çekecek bir tablet. Oyuna yönelik bu tabletleri, aslında birer oyun konsolu olarak görebilirsiniz. Çünkü gerek Android’deki geniş oyun yelpazesi, gerekse de oyun kolu halindeki eklentisi ile, sıradışı bir tablet görüntüsü çiziyor Wikipad.
Oyun tabletlerinin ilk prototip örneklerinden birisi Wikipad. Pazarda ileride çok daha sık yer bulacak ve söylentilere göre rakipler de şimdiden geliyor. Wikipad’i diğerlerinden ayıran bir özellik ise 31 Ekim itibari ile piyasaya sürülecek, “erken davranmış” bir oyun tableti olması.
Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemine sahip olacak tablet, NVIDIA Tegra 3‘ün gücünü de arkasına almış. Cihazın fiyatının 499$ olacak. Oyun tabletleri oyun deneyimimizi daha da iyileştirecek fakat yeni nesil oyun konsollarının ve el konsollarının kaderini nasıl değiştireceğini izleyip göreceğiz.
ilk yorum benden canlı cihaz vesselam
Oldu ulucak wireless kolda takılma çok güzel olur
daha bu bir 😀 bakalım devamı nasıl olacak ?
O gpu ile hiç bi işe yaramaz adreno 320 ile grlmesi lazım ki 2-3 sene götürsün konsal dediğin en kötü 4 sene götürmeli
.tegra 3 çok güçlü ama çok ısınıyor one x im soba gibi 🙁
"Oyun Tableti" üretmek yerine tabletle uyumlu gamepadler üretmek yada yaygınlaştırmak daha mantıklı bence.
İnanılmaz derecede Nintendo Wii U’ya benziyor…
Aynen sana katılıyorum arkadaşım, bende bunu yazmak için girdim konuya misal olarak ben tablet yerine o gamepad’i tercih ederim gayette güzel görünüyor…
Oyun oynamak icin ipad den baskasini tanimam. Artik konsollar laptoplar tarih olacak yeri yavas yavas tabletler almaya basladi
Adam gibi oyun oynamak istiyorsanız Windows’lu tablet alın. Hiç bir ARM platform daha Windows’un ve x86/x64 mimarilerinin gücüne ulaşamadı…