Oyuncuların en çok tercih ettiği işletim sistemleri belli oldu!

11

Steam, aylık gerçekleştirdiği donanım ve yazılım anketlerinin sonuçlarını paylaştı. Bu sayede platformdaki kullanıcıların hangi donanımları ve işletim sistemlerini kullandığı konusunda bilgi sahibi olabiliyoruz. Peki kasım ayı itibariyle oyuncuların en çok tercih ettiği işletim sistemleri hangileri? İşte en çok kullanılan işletim sistemleri!

Steam en çok kullanılan işletim sistemleri listesini paylaştı

Steam, kasım ayının en çok kullanılan işletim sistemleri listesini paylaştı. Buna göre geçen sene çıkış yapan ve ilk etapta ciddi sorunlarla gündemden düşmeyen Windows 11, son dönemde sorunlardan büyük ölçüde arınmasına rağmen halen oyuncuların tercih ettiği bir sürüm değil. Zira Windows 10, ekim ayına kıyasla yüzde 3,31 oranında bir düşüş yaşamasına rağmen yüzde 65,60’lık pazar payıyla zirvede yer almaya devam ediyor.

Windows 11 kullanımı geçtiğimiz ay gözle görülür bir artış yaşadı. Zira sürüm, kasım ayında yüzde 4,61’lik bir artışla yüzde 27,98’lik pazar payının sahibi oldu. Bunun dışında bir döneme damga vuran ve son olarak güncelleme desteğini kaybeden Windows 7 de geçen ay yüzde 1,71’lik bir düşüşle pastadan yüzde 1,88’lik pay aldı.

Son Windows 11 güncellemesi beklenmedik bir hataya yol açıyor!

Windows 11 sistem gereksinimleri

İşlemci:1 gigahertz (GHz) ya da daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)
RAM:4 gigabayt (GB)
Depolama:64 GB ya da daha büyük depolama cihazı
Sistem üretici yazılımı:UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli
TPM:Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0
Grafik kartı:WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu
Ekran:Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit
İnternet bağlantısı ve Microsoft hesapları: Windows 11 Home sürümünde, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerekir. Tüm Windows 11 sürümlerinde güncelleştirmeleri yapmak ve bazı özellikleri indirip bunlardan yararlanmak için internet bağlantısı gerekir.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

11 YORUMLAR

  1. Zamanla tercih edilir çünkü oyuncuların yoğun talebi ile geliştirilmeye başlandı. Öncesinde Windows 11 falan yok, beklemeyin diyorlardı. Yeni bir bilgisayar aldığımda geçerim.

  2. Windows her hangi bir yenilik vaadetmiyor. Aksine her yeni sürüm eskisini aratır seviyede.
    Yeni sürümlerim En muhtesem Windows özelikleri 15 20 seneden beri Linux’ta var.
    Güvenlik tam anlamı ile rezil.
    Performans kusura bakmayın linux versiyonunu olmayan ve wine proton gibi ara yazılımlar ile Linux’ta çalıştırdığım Windows oyunları bile windows’takinden daha iyi ya da eşit performans gösteriyor.
    Linux’ta ayrıca AMD işlemci ve AMD Radeon ekran kartı bir arada kullanıyorsanız ekstra özellikler de geliyor ama bu windowsta yok mesela “shader cache” donanımsal olan. Steamdeki özellikten bahsetmiyorum.

    • Ha ha, o nedenden dünya Microsoft ürünlerini kullanıyor ve geliştiriyor.
      Her zaman derim: bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın!

    • Her iki sistemide kullandım linux’unda windows’tan avantajlı yönleri tabiki var ancak tartıya vurduğun zaman windows linux’tan kat kat ağır basar hatta kıyas bile yapamazsınız. Uygulama uyumluluğu, kolay kullanımı, daha iyi pencere yönetim sistemi, piyasadaki her donanımın windows desteği vardır, aradığınız her oyunun windows sürümünü bulabilirsiniz ve daha sayamayacağım kadar artı özellik. Kısacası windows kullanmak rahatlıktır ve bununda bir bedeli vardır tabiki yani windows ücretlidir.
      Linux ise ücretsizdir ve daha düşük donanımlı cihazlarda rahat çalışabilir. Linux kullanmak için windows kullanıcılarından çok daha iyi bir yazılım tecrübesine sahip olmanız gerekir çünkü karmaşık bir yapısı vardır ve eğer yoksa linux’un hiçbir faydasından yararlanamazsınız. Uygulama ve oyun desteği çok zayıftır, beklediğiniz bir oyun linux desteği kazanacak diye pel pel bakar durursunuz 🙂 Dünya’da Linux kullanıcısı o kadar azdırki kaynak kodları kötü niyetli kişilerede açık olmasına rağmen hackerlerin, bilgisayar korsanlarının tenezzül edip virüs yazmasına bile gerek yoktur. Windows ise dünya çapında bir kullanıcı kitlesine sahiptir bu yüzden kötü niyetli yazılımcıların hedefindedir ancak yıllar içinde windows güvenlik konusunda sınıf atlamıştır. Kötü niyetli yazılım kurbanlarının %99.4’ü kullanıcı hatalarından kaynaklanmaktadır. Antivirüs kullanmayanlar, cracklı dosya meraklıları, art niyetle açılmış bahis ve kumar sitelerinde gezinenler hep bu kurbanların çoğunluğunu oluştururlar.

    • git linux kullan kardesim. say en muhtesem win ozelliklerini

      bu arada unutma en guvenli isletim sistemi windows oldugu icin banka ve devlet kurumlari .net altyapili yazilimlar kullaniyor. unutmadan sacma bi ornek olsada elon musk paypay yoneticilerine bile paypali .net altyapisina gecirmek istedigini soyledi diye sirketten uzaklastirilmisti. duzgun kullanirsan virus hacker bisey yapamaz. suan tmp cipi sayesinde 4 haneli parola bi epeu ugras haline gelmis durumd awindows icin. ama linux ta boyle bi durum yok. ac konsolu degistir parolayi.

    • Windows 7 yüklü olarak satılan Netbook, Windows 7 ve Windows 10 ile kağnı gibiydi ve düzgün kullanılamıyordu. En sonunda Windows XP kurdum ve düzeldi ama tabi ki daha güvenli olan Bodhi Linux kullanıyorum, çünkü güncel Linux çekirdeği ile en güncel uygulamaları kullanabiliyorum. Linux sistemlerin üstünlüğü tartışılmaz. Belki en uygununu bulana kadar biraz denemek gerekebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version