Panasonic DJ 120 ile beraber etkili ses almak eşittir yüksek fiyatlar gerçeği tamamen kırılmasa da bu fiyata bu sesi duyunca mutlu oluyorsunuz.
Kulaklıklarda bakılacak ilk değerler empedans, frekans aralığı ve kaç desibel ses verebildiği olmalı. Empedansı yüksek bir kulaklık profesyonel kullanmadıkça özellikle mobil cihazlarda sizlere düşük bir ses şiddeti sunuyor. Çünkü direnç arttıkça, ses daha azalır.
Direnci yüksek kulaklıklar, üst seviye ses kartları, mikserler, çeşitli DJ cihazları için tasarlanıyor. Yoksa o kadar güçlü cihazlara bağladığınız zaman kulaklıkları bozma imkanınız var. Örnek vermek gerekirse 16 ohmluk pek çok kulakiçi kulaklık bilgisayarda çok uzun kullanımda arızaya sebebiyet verebiliyor.
Panasonic DJ 120, 24 ohm empedansa sahip. Bu sayede mobil cihazlarda da kullanılabiliyor, pek çok üst seviye cihazda da kullanılabiliyor. Orta değerlerde diyebiliriz.
Frekans aralığı olarak da oldukça tatminkar gözüken DJ 120, 14 Hz ile 25 KHz aralığını bizlere sunuyor. Özellikle pek çok kulaklık modeli 20 KHz ve 22 KHz barajını aşamıyorken, DJ 120’nin frekans aralığı oldukça iddialı. 1100Mw gücünde olan kulaklık, 105 Db ses çıkışına sahip.
28mm’lik sürücüleri ile dikkat çeken kulaklığın içerisinden altın kaplamalı 6.3 mm’lik büyük jack çıkıyor. Ayrıca 3.5 mm’lik jack da altın kaplamalı.
Kulaklıklarda en önemli özellik tabiki de uzun kullanımda kablolama. Eğer kablolama çok başarılı değilse, hor kullanımda kabloların lehim yerleri zarar görebilir ve bir taraftan ses çıkmamaya başlar ya da komple ses çıkmaz olur.
Panasonic DJ 120’nin kabloları epey hassas. Bu konuda almayı düşünenleri uyaralım. Dikkatli kullanmaları gerekiyor. Tabi kulaklığın kablosunun 2 metre uzunluğa sahip olduğunu da hatırlatalım. MP3 oynatıcı ile dışarıda dinlediğiniz zaman taşıması epey zahmetli olabiliyor. Kablo mobil kullanım için biraz uzun. Kablo kalitesi de mobil kullanım için çok kaliteli değil. Video incelememizle sizleri baş başa bırakalım. İyi seyirler.
#video_6361#
{pagebreak::2}
Panasonic DJ120 Dış Görünüşü:
Beyaz ve siyah renk seçeneklerine sahip ürün, şık bir görüntüye sahip. Tasarım açısından baktığımızda kafanızda pek ağırlık oluşturmuyor. Yani başarılı denebilir. Ürünün tasarımındaki tek eksi kulak etrafını saran yanakların küçük oluşu. Bu yüzden bass seslerde biraz kayıp yaşanıyor. Daha etkili bir yastık kullanılsaydı eğer, daha başarılı bir deneyim alınabilirdi.
Ayrıca ürünün kablosuz çok uzun. Ev, studyo ve iş yeri gibi alanlarda faydalı olabilecek bu detay, mobil kullanımda dezavantaj çıkarıyor. Ayrıca ürünün kablolama kalitesi çok zayıf. Zamanında benim de kullandığımı DJ120, sol tarafından kablo temassızlığı yaşatmaya başlamıştı. Çok nazik kullanmak gerekli.
{pagebreak::3}
Panasonic DJ120 Teknik Özellikler, Fiyatı ve Sonuç:
Teknik Özellikler:
Empedans: 24 ohm
Frekans aralığı: 14 Hz – 25 KHz
Hassasiyet: 105 db
Maksimum Giriş Gücü: 1100 Mw
Kablo Uzunluğu: 2 metre
Ağırlık: 96 gram
Bağlantılar: 3.5 mm jack ve 6.3mm dönüştürücü
Fiyat: 70 TL
Sonuç:
Zaten yazılarımızda ve videomuzda söylenecekleri az çok söyledik. Fiyatına göre kıyasladığımızda başarılı bir ürün. Fakat telefonunuza taktığınızda çok şiddetli bir ses beklemeyin. Bilgisayarlarda ve müzik oynatıcılarda çok daha iyi bir deneyim sunuyor. Akıllı telefon için yapacağınız kulaklık tercihlerini 16 ohm civarında tutmanızı tavsiye ediyorum.
Bu ürünün kablolaması çok zayıf. Ayrıca kablonun kalitesi de çok kötü. Telefon kablosu gibi kablo kullanılmış. Kalite daha yüksek tutulabilirdi.
:: 100 lira seviyesinde tercihiniz hangi kulaklık?
philips’den iyidir. yeni kulaklık alacaklar philips shp2000 modelinden uzak dursun.
Tolga başlıkta hata var “dikkat” kelimesi eksik.
Philips O’Neill serisi, tek geçerim özelliklete The Stretch 😉
Kablo dandik dedi olay bitti.. Yani 1-2 ay sonra çöpe atacaksam almanın bir anlamı yok. Üreticilerin bu tutumunu anlamak mümkün değil. Güzelim kulaklık yalan oldu
SONY MDR ZX 600 harika birşey 2 gün önce aldım şok oldum
lütfen sony mdr zx 600 modelini de inceleyin lütfen