Türkiye’nin bir Unicorn şirketi daha oldu!

13

Unicorn tabiri genellikle girişim sermayesi yoluyla hızla büyüyen ve değeri 1 milyar doların üzerine çıkan şirketler için kullanılır. Bu şirketler, yeni bir iş modeli veya teknoloji üzerine kurulu bir fikirle ortaya çıkarlar ve kısa sürede büyük bir değer yaratırlar. Ayrıca büyüme potansiyeli, yenilikçilik ve yüksek risk alma kabiliyeti ile öne çıkarlar. Papara da yaptığı yatırımlar sonrasında Türkiye’nin 7. Unicorn şirketi oldu.

Papara, Türkiye’nin 7. Unicorn şirketi oldu!

Türkiye’de son yıllarda teknoloji ekosisteminin hızla gelişmesiyle birlikte, Unicorn şirketlerin sayısında da artış yaşandı. Ülkemizdeki teknoloji odaklı şirketler, yaratıcı fikirleri ve girişimci ruhlarıyla birçok alanda başarı elde etti. Bugün itibarıyla Türkiye’de Peak Games, Getir, Dream Games, Hepsiburada, Trendyol, Insider ve Papara (bugün itibariyle) olacak şekilde toplam 7 adet Unicorn şirket bulunmaktadır.

Papara’nın Unicorn oluşu ise İspanya’da yaptığı yatırımlar sonucunda gerçekleşti. Şirket, Madrid merkezli İspanyol şirketi Rebellion’u satın alarak uluslararası hizmetinin temelini atmış oldu. Bu da değerinin artmasını ve 1 milyar dolar seviyesini geçmesini sağladı.

Insider, Türkiye’nin yazılım alanındaki ilk unicorn’u oldu!

Papara Kurucusu Ahmed Karslı tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi:

Papara, herkes için finansal kapsayıcılık ilkesi üzerine kuruldu ve bu anlaşma, bunun daha da fazla insan için gerçek olmasını sağlamamıza izin verecek. 2023, iddialı uluslararası büyüme stratejimizi uygulamaya başladığımız yıl ve Rebellion’ın küresel erişimimizi genişletmek için mükemmel bir temel olduğuna eminiz.

İşletme ve ekip, başta rakipsiz yerel pazar bilgisi, sınıfının en iyisi ürünleri ve en önemlisi, hedefleri bizimkilerle uyumlu hale getirmesi gibi çeşitli nedenlerle bizim için öne çıktı. Yetenekli ekipleriyle çalışmayı ve Rebellion’un yerel pazar başarısını geliştirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

13 YORUMLAR

  1. helal olsun emeklerinin karşılığını alıyorlar ama umarım türkiye ve yurtdışı arasında kolayca dolar ve euro transferi yapmayı falan sağlarlar paypal gibi, tek isteğim bu

  2. Ülkede PayPal ve wise olmadıktan sonra ne anlamı kalır. Dünyada herkes yurtdışı alım satım ödeme ve ödeneklerini bu iki platformla yapıyor. Maalesef yetkililerimiz global firmalar ülkeden ayrıldım diye o kadar uğraşıyor ki ki zaten hepsi bir bir ayrılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version